LONDRA BORSASI-TÜRKONFED İŞBİRLİĞİ

Londra Borsası Türkiye’nin en geniş tabanlı KOBİ yapılanmasına sahip iş dünyası örgütü TÜRKONFED ile ortaklık anlaşması imzaladı.

LONDRA BORSASI-TÜRKONFED İŞBİRLİĞİ

 LONDRA BORSASI-TÜRKONFED İŞBİRLİĞİ

TÜRKONFED ve Londra Borsası işbirliği yaptı. Londra Borsası’nın yenilikçi küçük ve orta ölçekli firmalara destek vermek amacıyla başlattığı ELITE programı kapsamında, Türkiye’nin en geniş tabanlı KOBİ yapılanmasına sahip iş dünyası örgütü TÜRKONFED ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Türkiye’nin en geniş tabanlı KOBİ yapılanmasına sahip iş dünyası örgütü TÜRKONFED, London Stock Exchange Group’la işbirliği yaptı. London Stock Exchange Group, yenilikçi küçük ve ortak ölçekli firmaların büyümelerine destek vermek amacıyla başlattığı ELITE programı kapsamında TÜRKONFED ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma ile birlikte ELITE programına dâhil olan Türkiye'den ilk dört firma, 14 Temmuz 2016 tarihinde LondraBorsası'nda diğer uluslararası şirketlerle birlikte borsanın açılışına katıldı. Güvenlik, bilişim, online satış ve otomobil parçaları üreticiliği alanlarında faaliyet gösteren, Türkiye'den dört firma, Londra Borsası'nın düzenlediği ELITE programına katılan ilk Türk firmaları oldu.

ELITE programına Türkiye’den katılan dört şirketle birlikte Avrupa, İsrail ve Rusya'dan 11 şirkette katılmış oldu. Programın toplam iştirakçi ülke sayısı 23'e ulaşırken, TÜRKONFED ve Londra Borsası arasında imzalanan anlaşma KOBİ’lerin yenilikçilik ve girişimcilik yolculuğunun da ilham kaynağı oldu. Toplam 350 üyesiyle ELİTE, bugün itibarıyla 30 milyarı Euro’yu aşan gelire ve 120 bin insanın istihdamına olanak sağlıyor.
“KOBİ’LERİN KAPASİTELERİ ARTACAK”
TÜRKONFED ve London Stock Exchange Group arasında imzalanan ortaklı anlaşması ile Türk KOBİ’lerinin iş kapasitelerini artıracağını ve çalışma alanlarına genişleteceğini söyleyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, "ELITE programının Türkiye'de uygulamaya alınması çerçevesinde London Stock Exchange Group ile ortaklığımızı büyük memnuniyetle açıklıyoruz. ELITE, küresel ortaklar ve dış uzmanların deneyimlerinden yararlanarak şirketlerinin büyümesini tasarlamak ve yönetmek için Türk KOBİ'lerine bir fırsat sunacak. ELITE'nin üst düzey yatırımcılar, tedarikçiler ve paydaşlardan oluşan ağı Türk KOBİ'lerinin iş kapasitelerini artırma ve çalışma alanlarını genişletmelerini sağlayacak. Türkiye genelinde TÜRKONFED üyeleri adına bu yeni ortaklığı memnuniyetle karşılıyoruz ve gelecekte başka işbirliklerine girmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.
London Stock Exchange Group'un Sermaye Piyasaları Müdürü Raffaele Jerusalmi de şunları söyledi: “ELITE hâlihazırda çok başarılı bir program ve bugün ELITE ile Türkiye'nin yüksek kaliteli iddialı şirketlerini buluşturmak amacıyla TÜRKONFED ile ortaklığımızı duyurmaktan çok mutluyuz. Onların bireysel işletmelerinin büyümesini hızlandırmaya destek vermekle birlikte ELITE, Türkiye'nin ekonomik refahına katkıda bulunabilecek güce sahiptir. ELITE aracılığıyla en iyi ve en parlak KOBİ'leri desteklemeye devam etmek için sabırsızlanıyoruz ve bugün aramıza katılan yeni Türk şirketleri içtenlikle karşılıyoruz.”
İşletmeleri, gelecekteki büyüme aşamaları için hazırlamak ve yapılandırma süreçlerine destek vermek için tasarlanmış olan ELITE, şirketlerin çok çeşitli finansman sağlama opsiyonlarına erişmesini kolaylaştırıyor. Şirket tanıtımı ve görünürlüğünü artırırken, potansiyel yatırımcılar ile ilişkileri ve fırsatları teşvik ederek, en iyi yönetim uygulamaları ile girişimciliği destekliyor.

Bilgi Notu: TÜRKONFED: Çatısı altında 24 federasyon ve 186 dernek üzerinden 24 bin iş insanı ve 40 bine yakın şirket yer alan TÜRKONFED, üye tabanı ile toplam (enerji dışı) dış ticaretin yüzde 83'ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlamaktadır. İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve İç Anadolu, Trakya, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Orta Anadolu, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Güney Marmara, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, Doğu, Serhat, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu da TÜRKONFED üyeleridir. TÜRKONFED, Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan ve 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa Esnaf, Sanatkar ve KOBİ Birliği (UEAPME) üyesidir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER