Doğan Grubu hisselerini 28 Şubat söylentisi çökertti

28 Şubat soruşturması kapsamında Aydın Doğan'ın da adının geçtiği haberleri, borsadaki Doğan hisselerinin çökmesine neden oldu.

Doğan Grubu hisselerini 28 Şubat söylentisi çökertti
28 Şubat sürecine yönelik soruşturma kapsamında Aydın Doğan'ın da isminin geçtiği iddiası, borsa kulislerine bomba gibi düştü. Bazı televizyon kanallarının haberi vermesinin ardından borsadaki Doğan hisseleri çok sert şekilde satış yemeye başladı.

Haberlerden sonra saat 14.45 itibariyle Doğan Holding (DOHOL) hisseleri yüzde 16,47 kayıpla 0,71 liradan, Doğan Yayın Holding hisseleri ise yüzde 13,16 kayıpla (DYHOL) 0,66 liradan işlem görüyor.

Doğan Burda (DOBUR) yüzde 1,37, Hürriyet Gazetecilik (HURGZ) hisseleri ise yüzde 9.91 kayıpta.

DOĞAN'DAN YALANLAMA GELDİ

Sabah saatlerinde başlayan 28 Şubat operasyonunun Aydın Doğan ve Doğan Grubu'na uzandığına yönelik haberlere Doğan Grubu'ndan yalanlama geldi.

Geçtiğimiz hafta Taraf Gazetesi Mehmet Baransu'nun 28 Şubat davasının yakında başlayabileceği ve Aydın Doğan başta olmak üzere Doğan grubu gazetecilerinin bazılarının da bu soruşturmada ifade verebileceklerini iddia etmişti.

Doğan Holding'in 2011 yılı finansal sonuçları ve 2012 yılı hedeflerinin açıklandığı basın toplantısında konuşan doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı söz konusu iddiaları yalanladı. Faralyalı, ''Geçmişte de spekülatif haberler nedeniyle kağıtlarımız düşmüştü. Böyle bir durum yok, babam gözaltında değil.'' açıklamasında bulundu.

Kaynak:Gazeteport

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2012, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER