POLONEZKÖY'DE SOKAK İFTARI

Adampolda sokak iftarı Polonezköylüler iftarda buluştu Farklı inançtalar ama aynı sofradalar Sokak iftarları Polonezköylüleri bir araya getirdi

POLONEZKÖY'DE SOKAK İFTARI
Beykoz Belediyesinin üç yıl önce başlattığı 'sokak iftarları beraberinde getirdiği güzellikleriyle birlikte devam ediyor.

Beykozun trafikten uzak, Polonyalıların yaşadığı şirin köy Polonezköyde kurulan sokak iftarı, farklı din, dil, ırk ve kültürden vatandaşları bir araya getirdi.
Köy meydanında kuş cıvıltıları arasında düzenlenen sokak iftarına katılan Polonyalılar, iftardan yirmi dakika önce gelerek ezan vaktini beklediler. İftara katılan yaklaşık 300 vatandaşla birlikte iftar edip, duaya amin diyen Polonezköylüler adına konuşan Muhtar Antoni Vilkoşevkski duygularını şöyle paylaştı: ''150 yıldır Türklerle, Müslümanlarla sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde yaşıyoruz. İnancımızı, kültürümüzü en rahat bir şekilde yaşamanın yanı sıra, komşularımızın inancına da aynı ölçüde saygılıyız. Bizleri unutmayarak her yıl iftara davet eden Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelikbileke teşekkür ediyoruz.''

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de, her akşam farklı mahalle ve köylerde sokak iftarlarının verildiğini, Polonezköyde ise farklı inanç mensuplarının aynı sofrada bir araya gelerek, Ramazan ayının bereketini, huzurunu birlikte yaşadıklarını belirterek, ''En önemli zenginliğimiz vatandaşlarımız arasındaki hoşgörüdür. 150 yıldır Polonya kökenli vatandaşlarımızla huzurlu bir ortamda barış içerisinde kardeşçe yaşıyoruz. Bu birlikteliğimizi sadece Ramazan ayında değil her zaman yaşatıyoruz.''dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109