Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün: Beykoz; Eğitim, Turizm ve Spor yatırımlarıyla hızla gelişiyor”

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün: Beykoz; Eğitim, Turizm ve Spor yatırımlarıyla hızla gelişiyor”

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün:  Beykoz; Eğitim, Turizm ve Spor yatırımlarıyla hızla gelişiyor”
Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün:  Beykoz; Eğitim, Turizm ve Spor yatırımlarıyla hızla gelişiyor”

Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, ilçede görev yapan yerel basın mensupları ile Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek, çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Toplantıya Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de katıldı.

Beykoz’da bütün kamu kurumları arasında uyumun olduğunu ve bunun da çalışmalara olumlu yansıdığını vurgulayan Kaymakam Ergün, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e özellikle desteğinden dolayı teşekkür etti.

Kaymakam Ergün sözlerine şöyle devam etti:

 “İlçemiz İstanbul’un en güzide ilçelerinden biri.  Tarihini, kültürünü ve doğallığını koruyarak hizmet verdiğimiz ilçemizde görevimin 3.yılını tamamlamış bulunmaktayım. Bugüne kadar ilçenin gelişimi ve Beykoz’da yaşayan 250 bin hemşehrimiz için ciddi gayret içerisinde bulunduk. Bu çalışmamızda şüphesiz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in de ciddi desteğini gördük. Kendisine teşekkür ediyorum.”

“Vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi için Hükümet konağını güçlendirdik.. Artık vatandaşlarımız işlerini daha rahat hallediyorlar. Kitap okuma bölümleri oluşturduk. Bekleme süresinin daha verimli değerlendirilmesini arzu ediyoruz.”

 

“Beykoz eğitimle anıldığı bir ilçe olacak”

Eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Kaymakam Ergün sözlerini şöyle sürdürdü: “Beykoz’da 48 ilköğretim, 12 ortaöğretim, 3 bağımsız anaokulu, 1 eğitim uygulama olmak üzere 64 okul ile, 1 öğretmenevi, 1 halk eğitim merkezi, 1 rehberlik araştırma merkezi bulunmaktadır. Ortaöğretim kurumlarında toplam 11556 öğrenci eğitim görmektedir. 6 yaş düzeyinde okullaşma oranımız % 44’dür. Hedefimiz % 100’dür. İlçeye geldiğimiz ilk günden itibaren öğretmen, idareci, veli ve Milli Eğitim camiamızın geneli ile yaptığımız görüşmeler sonucu stratejik plan hazırladık. Birçok kurum ve hayırsever vatandaşımızla görüştük. Yakın zamanda Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve Almanya Federal Cumhurbaşkanı Sayın   Christian Wullf ve birçok değerli konukların katılımıyla ilk taşının konulduğu Türk-Alman Üniversitesi ile birlikte diğer üniversite çalışmaları Beykoz’a ekonomik, eğitim ve kültürel yönünden önemli kazançlar sağlayacaktır. Kavacık İlköğretim okulunun öntarafındaki bina yıkılarak yerine 58 derslikli bir ilköğretim okulu yapılacak. İSO Vakfı tarafından Çubuklu’da yapılacak Eğitim Kampüsü içerisinde 90 derslikli ilköğretim okulu yapılacak. İSOV (İstanbul Sanayi Odası Vakfı ) tarafından yapılacak kampüste bir sosyal bilimler lisesi ile yurt ve bir de meslek lisesi için protokol imzalandı. Bu proje çok önemli. İki yıldır Yücel Bey ile birlikte üzerinde çalıştığımız bir projeydi. Kısa bir süre önce, İstanbul Valimiz Sayın Hüseyin Avni Mutlu’nun da bulunduğu heyet protokolü imzaladı. 6 ay içerisinde projesi tamamlanacak sonra inşaatını başlanacak. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen İSOV Onursal Başkanı Engin Koyuncu, İSO Başkanı Tanıl Küçük, Hakkı Kalkavan, Orman işletme müdürü Yaşar Bey, Kadastro şefi Şener Ünsal Bey ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkür ediyorum.Aras Holding tarafından 40 derslikli Anadolu Lisesi binasının yapımı devam etmektedir. İlköğretim, 40 derslikli bağımsız anaokulu, meslek lisesi, sosyal bilimler lisesi ve yurt binaları yapılacak.Rüzgarlıbahçe’ye 24 derslikli ilköğretim okulu yapılacak. Bir hayırsever vatandaşımız ile İl Özel İdaresinin ortaklaşa yapacağı Defterdar Mehmet Bey İlköğretim Okulu binası bulunduğu bölgeyi rahatlatacaktır. İshakağa İlköğretim Okulu bahçesinde 24 derslik için bir hayırsever vatandaşımız ile protokol imzalandı. Yine bir hayırseverimiz Riva köyüne okul yapmayı planlıyor. Okul yeri orman arazisi içerisinde kaldığı için taşınmazın okul yapılmak üzere Orman Bakanlığı’ndan ön izni alındı.

Şahinkaya’da 142.000 m² lik alanda eğitim kampüsü yapılacak. Ali Bahadır Köyü’nde Aras Holding tarafından Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinin yapılması planlanıyor. Zemin etüdü sonucuna göre proje şekillenecek ve inşaata başlanacak. Cumhuriyet Köyünde ve birçok mahallede eğitim alanında ciddi çalışmalarımız sürüyor. Bunlar bittiğinde ilçemizde; 1 Fen Lisesi, 1 Fen ve Teknoloji Lisesi, 1 Sosyal Bilimler Lisesi, 1 Anadolu Öğretmen Lisesi, 3 Anadolu Lisesi, 1 Güzel Sanatlar ve Spor lisesi, 1 Anadolu Turizm Otelcilik Lisesi, 1 Meslek Lisesi yapılmış olacak. Bunun sonucunda da eğitim kalitemiz yükselecek, deneyimli öğretmenlerimizin de görev yapmak isteyeceği bir ilçe haline gelecektir. Otistik çocuklara dönük bina ve yer arayışımız devam ediyor. 33 merkezde kurslar veriliyor. Bu yıl sertifika verilen öğrenci sayısı 4164’tür. İSMEK aracılığıyla verilen sertifika sayısı ise 4437’dir.

 

 “ÖSS başarı düzeyimizi artırmak hedefindeyiz”

“Beykoz İstanbul ilçeleri arasında ÖSS sonuçlarına göre; Genel liseler arasında 24, Anadolu Liseleri arasında 10, meslek liseleri arasında 32, özel liseler arasında ise 17.sıradayız. Ortaöğretimde mesleki eğitime geçiş noktasında Avrupa standardını (%60) fazlasıyla geçmiş olmamıza rağmen ülkemizin gerçeği ÖSS yerleştirme oranı zayıf noktalarımızdan biridir.  Ortaöğretimde hedeflerimiz, meslek tecrübesi yüksek öğretmenlerimizin başka ilçelerine gitmemesini sağlamak, okullaşma oranını artırmak, sosyo-ekonomik durumu düşük öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak, ÖSS başarı düzeyimizi her alanda artırmak, mesleki teknik eğitimde kaliteli ara eleman yetiştirmek ve mezun olduklarında iş imkanı sağlamaktır. Eğitim konusunda çalışmalarımız devam edecektir. Çağın gelişen ve değişen yapısı gereği planlarımızı da sürekli güncellenmektedir.”
 
 “Aile Sağlık Merkezlerinin sayısı artıyor”

“Aile Hekimliğine geçiş sürecinde bütün sağlık ocaklarımızı kalite standartlarına yükseltmek amacıyla Beykoz Belediyesi ve hayırseverlerimizin desteği ile yoğun gayret gösterdik. Soğuksu sağlık aile sağlık merkezinin açılışını yaptık.  Riva Sağlık Kompleksi, Soğuksu Aile Merkezi, Tokatköy Sağlık Merkezi, Cumhuriyet Sağlık Merkezi’nin inşaatları devam etmektedir. Göksu Aile Sağlık Merkezinin temeli yakında atılacak. Kavacık Aile Sağlık Merkezi hayırsever vatandaşımız tarafından yaptırılmıştır. Birçok aile sağlık merkezlerimizin onarımı devam etmektedir. 300 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi ile ilgili yer edinme çalışmaları devam ediyor. Paşabahçe Devlet Hastanesi’ndeki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bakanlığımızın kriterlerine uygun 1 veya 2 kişilik hasta odalarına dönüştürülmesi için proje çalışmalarına başlanıldı.”

“Şahinkaya Spor Kompleksi önemli projelerimiz arasında”

“Beykoz spor açısından İstanbul’un ilçeleri arasında çok şanslı bir yere sahiptir. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu, 19 spor salonu, 33 özel spor tesisi, 30 spor kulübü, 34 okul spor kulübü, 3765 lisanlı sporcu mevcuttur. Yine belediyemiz işbirliği ile amatör spor kulüplerine desteğimiz devam ediyor. Başarılı öğrencilerimizi, sporcularımızı ödüllendiriyoruz. Paşabahçe stadının zeminin yeniledik. Şahinkaya bölgesinde yapılacak spor kompleksi projelerimiz arasında yer alıyor. 25-30 Milyon Dolar’lık bir proje. Koç Vakfı ile görüşme halindeyiz. Burada 10.000 kişilik stadyum, kapalı spor salonları, olimpik yüzme havuzları ve Turizm Lisesi’nin uygulamalı otelinin yapılmasını planlıyoruz. Bu projeyi gerçekleştirebilirsek, Türk-Alman Üniversitesi arasında da bir geçiş yolu yapacağız. Önümüzdeki üç-beş yıl sonra Beykoz tarihi değişimine şahitlik edecektir.”

“ Kapımız her zaman açık”

“İlçemiz sivil toplum kuruluşları açısından zengin bir bölge. Birçok zaman çeşitli vesilelerle bir araya geliyoruz. İlişkilerimiz gayet iyi. Vatandaşlarımızla sürekli iç içeyiz zaten. Sıkıntıları olduğunda çok rahatlıkla gelip görüşebiliyorlar. Kapımız her zaman açık.”

“Beykoz’u güzelleştiren insanıdır”

“Elbette Beykoz, yeşili, boğazı, doğasıyla güzel bir ilçe. Ancak bana gören burayı daha da güzelleştiren insanıdır. Projelerimize her zaman sahip çıkmıştır Beykoz’un insanı.”

  “Kamu kurumlarının uyumuna önem veriyorum”

İlçenin Mülki Âmiri olarak bütün kamu kurumlarının uyumlu olmasına büyük özen gösteriyorum. Uyum olduğunda çalışmalar da olumlu sonuçlar veriyor. Beykoz’da tüm kamu kurumları arasında fevkalede  uyum var.  Vatandaşa hizmet eden kurumlar her zaman birbirinin yanında olmalı. Özellikle belediyemiz bu anlamda ciddi destek oluyor.  Birçok projemizi birlikte gerçekleştiriyoruz. Belediye Başkanımız Yücel Bey gayet samimi ve çalışkan hizmet veriyor.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER