Kavacık Psikolojik Danışma Merkezi’nde Beykozlular’a Ücretsiz Terapi

Beykoz Belediyesi tarafından geçen nisan ayında açılan Kavacık Psikolojik Danışma Merkezi’nde ilçe sakinlerine daha sağlıklı, kaliteli ve huzurlu bir yaşam için terapi ve danışmanlık hizmeti veriliyor.

Kavacık Psikolojik Danışma Merkezi’nde Beykozlular’a Ücretsiz Terapi
Toplum ruh sağlığının korunmasına ve güçlendirilmesine destek sağlamak, aile ve bireyin gelişimine yardımcı olmak üzere hizmete açılan merkezden bugüne kadar 166 kişi ücretsiz olarak faydalandı.

Aile-çocuk, ergen ve yetişkin danışmanlığı alanlarında hizmet veren merkezde hafta içi her gün mesai saatleri içinde, 08:00-16:30 saatleri arasında, 2 psikolog tarafından görüşme ve terapi hizmeti veriliyor.

Aile, Çocuk, Ergen ve Yetişkin Terapisi

İletişim güçlükleri, çocuklarda davranış bozukluları, kaygı-korku, öğrenme güçlükleri, depresyon, stres, sınav kaygısı, uyku bozuklukları, duygusal durum bozuklukları gibi konular belli başlı tedavi konuları arasında yer alıyor. 

Beykoz Belediyesi Kavacık Hizmet Binası içinde yer alan merkezden randevu almak koşuluya tüm ilçe sakinleri yararlanabiliyor ve terapi sürecinde gizlilik esasına büyük önem gösteriliyor.

Terapinin ne kadar süreceği yardım alınan konuya ve kişisel ihtiyaçlara göre psikolog ve danışanla birlikte belirleniyor. Psikologlar gereken yerlerde psikyatriste yönlendirme önerebiliyor ya da süreç birlikte yürütülüyor. 

Başkan Çelikbilek:“Halkımızın Yaşamını Kolaylaştırmak İçin Çalışıyoruz”

İlçe sakinlerine sağlıklı bir yaşam sunmak üzere, Kavacık Psikolojik Danışma Merkezi’ni hizmete açtıklarını ifade eden Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, günlük yaşamda karşılaşılan güçlükler nedeniyle artık psikolojik danışmanlığa daha fazla ihtiyaç duyulduğu, verdikleri hizmetle sağlık alanında önemli bir boşluğu doldurduklarını söyledi.

Psikolojik danışmanlık nedir?

Psikolojik danışmanlık kişinin kendini tanımasına, kendi sorunlarını çözebilme gücüne erişmesine, stresle baş etmeyi öğrenmesine, çevresi, ailesi  ya da eşiyle daha sağlıklı iletişim kurabilmesine yardımcı bir süreçtir. Kişiler, özel problemlerini çözmek ya da kişisel gelişimlerine ulaşmak için de yardım alabilirler.

 Psikolojik danışmanlık;
•    Kişinin kendisini tanımasını,
•    Kendisini doğru bir biçimde ifade etmesini,
•    Duygu ve düşüncelerini sağlıklı yollarla göstermesini,
•    Sıkıntılarıyla baş etmeyi öğrenmesini,
•    Çevresiyle sağlıklı iletişimi kurmasını ve güçlendirmesini,
•    Sorunlarını çözmenin alternatif yollarını bulması,
•    Düşüncelerini değiştirmesini ve geliştirmesini,
•    Yaşamdan tatmin olmasını sağlar.

Randevu Tel    : 0216 322 05 43
Adres               : Beykoz Belediyesi Kavacık Hizmet Binası   
 Kavacık Mahallesi, Yürekli Adam Sokak No:24 Beykoz/İSTANBUL

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER