“Gezici Sağlık Otobüsü”yle Beykoz Daha Sağlıklı

Beykoz Belediyesi’nin önleyici sağlık hizmetleri kapsamında modern cihazlarla donattığı ve “Gezici Sağlık Otobüsü” birer haftalık ziyaretlerle 25 mahalle ve 20 köyde sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

“Gezici Sağlık Otobüsü”yle Beykoz Daha Sağlıklı

İlçe sakinlerine koruyucu sağlık hizmeti veren “Gezici  Sağlık Otobüsü”  9-13 Temmuz tarihleri arasında (bu hafta) Bozhane Köyü sakinlerine, 16-20 Temmuz tariheri arasında ise Poyrazköy sakinlerine sağlık götürecek.   

7 Temel Tetkik Yapılıyor

2 uzman sağlık personelinin görev yaptığı ve küçük bir klinik gibi tasarlanan araçta kemik yoğunluğu ölçümü, göz bozukluğu ve tansiyonu ölçümü, işitme testi, kan şekeri, kolesterol ve trigliserid ölçümleri yapılıyor.

Gezici araçta yapılan tahliller birkaç dakika içinde vatandaşlara teslim ediliyor. Değerleri yüksek ya da düşük çıkan vatandaşlar tedavilerine başlanmak üzere sağlık kuruluşlarına  yönlendiriliyor. 

Hedef Hastalıkları Erken Önlemek


Koruyucu sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmak, hastalıkların erken teşhis ve tedavisini sağlamak, kolay ve erişilebilir sağlık hizmetleri sunmak üzere başlatılan uygulamayla toplumun yaygın görülen hastalıklar konusunda bilinçlenmesi de hedefleniyor.
 
Beykoz Belediye Başkanı Yüce Çelikbilek, toplumda hastalanmadan doktora gitme alışkanlığını yaygınlaştırmak istediklerini, yeni aile sağlığı merkezlerinin yapımına destek vermenin yanı sıra koruyucu sağlık hizmeti uygulamasına yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi. 

Gezici Sağlık Otobüsü’nüden bugüne kadar 14 bin 150 kişi ücretsiz yararlandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2012, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER