Beykoz’da AB Standartlarında Kurban Satış Ve Kesim Alanı

Beykoz Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlıklarını hızla tamamlamaya çalışırken Anadolu Yakası’nın en modern kurban satış ve kesim alanını oluşturdu.

Beykoz’da AB Standartlarında Kurban Satış Ve Kesim Alanı
Beykoz Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramını sorunsuz bir şekilde geçirmesi için çalışmalara aralıksız devam ediyor. Bunun için ilk olarak çalışma komisyonu oluşturdu ve Beykoz’a ‘Kurbankent’ kurdu.200 parselden oluşan alan toplam 4500 hayvan kapasiteli.

Beykoz Çavuşbaşı hizmet binasının yanında kurulan kurban satış ve kesim alanını, kurbanlıkların bulundukları çadırdan kesim alanına, temizlikten eğitimli personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar AB standartlarında olmasına dikkat ediliyor.

10 Ekim’de getirilmeye başlayan hayvanların mutlaka menşei şahadetnameleri kontrol ediliyor. Kurbanlık havyan satıcılarının rahatlıkla barınabileceği mekânlar, banyo ve wc ler kuruldu. Vatandaşlar için ücretsiz otopark, mescid ve kafeterya kuruldu. Tamamı stabilize ile kaplanan alanda sosyal donatılar beton zeminle kaplandı. Kesim yerleri kapalı alanlarda, kolay yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir yapıda oluşturuluyor. Gerekli ışıklandırma ve havalandırma tertibatları oluşturuldu. Kesim sonrası oluşan atık ve artıkları hijyenik şartlara uygun olarak çevre ve toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde depolanması, izolesi, itlaf ve tahliyesini sağlayıcı tedbirler alınacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Kurban Bayramı hazırlıklarının sorunsuz şekilde devam ettiğini, vatandaşların bayramı rahat ve huzurlu geçirebilmesi için tüm detayları düşündüklerini belirterek, AB standartlarında ‘Kurbankent’ kurduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2012, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER