2011 Mehmet Akif Yılının Son Etkinliği Beykoz’da Yapıldı

Milli Şâirimiz Mehmet Akif Ersoy, kendine atfedilen 2011 yılının son etkinliğinde Beykoz Belediyesi tarafından anıldı.

2011 Mehmet Akif Yılının Son Etkinliği Beykoz’da Yapıldı

Programda araştırmacı-yazar Mustafa Miyasoğlu şairin milli ve ahlaki yönlerini anlatırken, sanatçı Erkan Mutlu da Mehmet Akif’in bestelenmiş şiirlerini seslendirdi. Gecede Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Erkan Mutlu tarafından bestelenen Mehmet Akif şiirlerinden çıkarılacak albüme destek olacağının müjdesini verdi.

Vefatının 75.yıldönümünde tüm ülkede çeşitli organizasyonlarla anılan Milli Şâirimiz Mehmet Akif Ersoy, Beykoz Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle yad edildi. Mehmet Akif’in çile dolu hayatından kesitlerin anlatıldığı, bestenmiş şiirlerinin de seslendirildiği geceye Beykozlular yoğun ilgi gösterdi. 

2011’in Mehmet Akif yılı ilan edilmesiyle başlayan anma etkinliklerinin ilkini ve sonunu gerçekleştiren Beykoz Belediyesi’nin programında konuşmacı olarak katılan araştırmacı-yazar Mustafa Miyasoğlu ilgiyle dinlenirken, Akif’in şiirlerini bestelediği repertuarıyla sahne alan sanatçı Erkan Mutlu izleyicilere keyifli bir akşam yaşattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, kendisinin de ilk aldığı kitap olan ‘Safahat’ı her gencin mutlaka okuması, anlaması ve hayatında uygulaması gerektiğini belirterek, O’nu gelecek nesillere aktarmanın bir vazife olduğunu vurguladı.

Mehmet Akif’in seçkin şiirlerini seslendiren gecenin sunucusu Eren Miyasoğlu dikkatle dinlenirken, Çanakkale Şehitleri’ne şiirini okuyan Soner Çelebi ise katılımcıları duygulandırdı.

Program sonunda Mustafa Miyasoğlu, Erkan Mutlu ve Soner Çelebi’ye Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer ve Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından çiçek takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER