Anadolu Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları Öğrencileri İğneada'da Kamp Yaptı

40 merkezde çocuklara ücretsiz basketbol eğitimi sağlayan "Anadolu Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları", yedinci yılını etkinlikleri çerçevesinde İğneada'da kamp yaptı.

Anadolu Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları Öğrencileri İğneada'da Kamp Yaptı
Anadolu Efes Spor Kulübü ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen, 40 merkezde çocuklara ücretsiz basketbol eğitimi sağlayan "Anadolu Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları", yedinci yılını etkinlikleri çerçevesinde İğneada'da kamp yaptı.

8-13 yaş arasındaki 100 öğrencinin katıldığı kampta Makedonya'dan gelen Ohrid ve Banvit takımlarının katıldığı bir dostluk turnuvası düzenlendi. Anadolu Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları turnuvaya iki ayrı takımla katıldı. Anadolu Efes ve Banvit arasında oynanan maç 33-29 Banvit'in üstünlüğü ile sona erdi. Makedonya'dan gelen Ohrid takımı ile diğer Anadolu Efes takımı arasındaki maç ise 34-34 berabere sonuçlandı.

Ayrıca turnuvadaki maçların devre aralarında Anadolu Efes'in kızları şovlarıyla izleyenleri büyüledi.

Etkinlikler Model Grubun konseriyle sona erdi. Etkinliklere Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇETİN YILMAZ: "A MİLLİ BASKETBOL TAKIMI İYİ OYNAYAMIYOR"

Anadolu Efes Spor Kulübü Teknik Koordinatörü Çetin Yılmaz, kampla ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada,
"Her kesimde basketbolu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Basketbol yeteneği olsun olmasın, fiziki yapı basketbola uygun olsun olmasın, yani her çeşit fiziki yapıdaki çocuklara, gençlere basketbol tadını tattırmak için çaba veriyoruz. Esas hedef, basketbolcudan daha çok, yarının basketbol seyircisinin, bugünkü basketbol seyircisinden daha fazla olmasıdır. Bu anlamda da bu proje hedefine ulaşacak diye düşünüyorum" dedi.

Çetin Yılmaz ayrıca, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan A Milli Takım'ın iyi bir mücadele sergileyemediğini belirterek, "Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan A Milli Takım'ın hazırlık maçlarını izlediğimde, doğrusu olumlu anlamda çok fazla etkilenmedim. Oyuncularımız iyi oynayamıyor. Ancak bu takımın iyi oynayabilme potansiyeli var ve teknik ekibi de iyi oynatabilecek kapasitede" diye konuştu.

"ANADOLU Efes İLE İLK ADIM BASKETBOL OKULLARI"

Kurulduğu 2004 yılından bugüne kadar geçen 7 yıllık süreçte Türkiye'nin dört bir yanında, Saraybosna ve Kıbrıs'ta 20 bine yakın çocuğa ücretsiz basketbol eğitimi veren "Anadolu Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları" Adana, Adapazarı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bilecik, Çankırı, Çorlu, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edremit, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, İstanbul (3 merkez), İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Konya, Lefkoşa, Manisa, Mersin, Muğla, Rize, Samsun, Saraybosna, Sinop-Gerze, Sivas, Trabzon olmak üzere 40 merkezde ücretsiz basketbol eğitimlerine 2011-2012 sezonunda da devam ediyor. "Anadolu Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları", Kıbrıs ve Saraybosna'daki okullarıyla yurtdışındaki çocukları da basketbolla buluşturuyor.

"Anadolu Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları", Anadolu Efes Spor Kulübü'nün 80 kişilik uzman eğitmen kadrosu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün altyapı desteği ile Türkiye'de basketbol sevgisini artırmayı ve geleceğin yıldızlarını potalara kazandırmayı hedefliyor. Bu amaçla okullarda verilen eğitimlerin yanında düzenlediği kamplarla öğrencileri farklı ortamlarda buluşturan ve böylece sosyal yönden de gelişimlerine katkıda bulunan "Anadolu Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları", öğrencilerin yanı sıra antrenörlere de çeşitli eğitim imkanları sunuyor. 

                               


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER