‘Lüfer Bayramı’ başladı

Birçok balıkçının lezzetli olması nedeniyle ‘Denizin Padişahı’ olarak tanımladığı lüfer, tezgâhlardaki yerini almaya başladı.

 ‘Lüfer Bayramı’ başladı
Göç döneminin başlamasıyla palamut, tezgâhlardaki yerini birçok balıkçının lezzetli olması nedeniyle ‘Denizin Padişahı’ olarak tanımladığı lüfere bıraktı. Önceki yıllarda az olması nedeniyle çok pahalı satılan lüferin fiyatı, bol avlanmasıyla 7 liraya kadar düştü.

Balıkçılar beklentileri doğrultusunda bol palamut avlandıklarını, göç döneminin başlamasıyla palamudun tezgâhlardaki yerini lüfere bıraktığını söyledi.

Lüfer akınının başladığını belirten balıkçı Yasin Eren, “Kayıklarımız bol bol lüfer tutuyor, biz de tezgâhlarımızda sergiliyoruz. Yıllardan beri hasretiz lüferi tezgâhlarda bu şekilde görmeye. Lüferin tanesini, boyuna göre 7 ila 15 lira arasında satıyoruz. Yasaklar işe yaradı, vatandaşın ilgisi yoğun. Uzun yıllardır lüfer görmüyorlar. Bu fiyatlar da cazip geliyor” diye konuştu.

Av sezonunun çok bereketli geçtiğini, balık bolluğu yaşandığını ifade eden Eren, fiyatının ucuz olması nedeniyle sofraların balıkla şenlendiğini vurguladı. Hamsi ve istavritin kilosu 5, çinekopun kilosu 10 ve levreğin kilosu 15 liraya satılıyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2012, 23:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER