Varyap Ataşehir - İstanbul Finans Merkezi'nin İlk Projesi 'Metropol İstanbul'u başlattı

İstanbul Finans Merkezi'nin İlk Projesi "Metropol İstanbul" Start Aldı. Varyap CEO'su Varlıbaş, Metropol İstanbul'un, Türkiye'nin simge yapılardan biri olacağını belirterek, "Mütekabiliyet Yasası'nın çıkması halinde projeye yüzde 30-35 civarında bir yabancı yatırımcı talebi bekliyoruz" dedi.

Varyap Ataşehir - İstanbul Finans Merkezi'nin İlk Projesi 'Metropol İstanbul'u  başlattı

Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, Metropol İstanbul'un, Türkiye'nin simge yapılardan biri olacağını belirterek, "Mütekabiliyet Yasası'nın çıkması halinde projeye yüzde 30-35 civarında bir yabancı yatırımcı talebi bekliyoruz" dedi.
İstanbul Finans Merkezi'nin İlk Projesi "Metropol İstanbul" Start Aldı
Mimari tasarım danışmanlığı, 828 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binası olan Dubai'deki Burj Khalife'in mimarlık şirketi tarafından gerçekleştirilen ve TOKİ iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile birlikte Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi'nin İstanbul Finans Merkezi (İFM) kapsamında inşa edeceği Metropol İstanbul isimli projenin yapımına başlanıyor.

Üç yüksek bina ve bin 500'ün üzerinde bağımsız üniteden oluşacağı bildirilen ve rezidans, ofis, alışveriş merkezi, eğitim kurumu ve rekreasyon alanlarını içeren projenin Türkiye'nin en büyük karma projelerinden biri olacağı belirtildi.

Hasılat Paylaşımı Modeli ile inşa edilecek projenin yüzde 43,15'i Emlak Konut GYO'nun, geri kalan yüzde 56.85'inin ise eşit paylaşımla Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi'ne ait olacağı açıklandı. Toplam yatırım bedeli 1.5 milyar TL olarak öngörülen projede yer alan konutların fiyatı 239 bin TL ile 1 milyon 100 bin TL arasında değişiyor.

Doğu Ataşehir'de inşa edilecek proje hakkında bilgi vermek üzere düzenlenen basın toplantısı Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, Çalık Gayrimenkul A.Ş Genel Müdürü Feyzullah Yetgin ve projenin mimarlık şirketi RMJM mimarlarından Chris Jones'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş da toplantıda yaptığı konuşmada, projenin rezidans bloğunda yer alan 308 konutun, metrekaresi 5 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıktığını, mimari-teknik özellikleri ve konumu ile dünya standartlarında inşa edilecek projeyi, 2014 yılında tamamlayacaklarını ve tüm fonksiyonları ile 2015 yılı başında hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. V
arlıbaş, toplam 100 dönümlük arsa üzerinde inşa edilecek Metropol İstanbul içinde yer alan Ana Kule'nin 250 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binaları arasında yerini alacağını söyledi.

TOPLAM 4 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM YARATILACAK

Erdinç Varlıbaş, Varyap ve Gap İnşaat'ın kurduğu ortaklığın Türkiye için değer yaratacağını ve dünya çapında bir projenin yapımında sinerji oluşturduklarını belirterek, "Bu sinerjiyle ortaya çıkacak eser, ülkemiz için de gurur kaynağı olacak" dedi.
Erdinç Varlıbaş, ekonomide makro istikrarın bu yıl da devam edeceğine inandıklarını ve Türkiye ekonomisinin artan dinamizminden aldıkları yatırım cesaretiyle dünya çapında bir projenin yapımına başladıklarını söyleyerek, "İstanbul Finans Merkezi'nde kentsel bir vaha inşa ediyoruz. Bu projenin küresel anlamda marka olması hedefimiz var. 2011 gibi, 2012 yılı da ekonomide büyüme yılı olacak. Büyüyen ekonomide, gayrimenkul sektörünün olumlu etkileneceği ve ekonomiden daha yüksek büyüme performansı göstereceğini öngörüyoruz.
Ülkemiz ekonomisine ve iç dinamiklerine duyduğumuz güven bize bu büyük projeye başlamak için güç veriyor" şeklinde konuştu. Erdinç Varlıbaş, 730 bin metrekare yekpare inşaat alanı ile Türkiye'nin sayılı projelerinden biri olmaya aday projeyi, her biri sektörünün lideri uluslararası mimarlık, mühendislik ve danışmanlık firmasının bir araya gelerek tasarladığını vurgulayarak, "Proje, bin 500 kişiye doğrudan, proje kapsamında yer alan Avm tamamlandığında ise 2 bin 500 kişiye dolaylı olarak istihdam sağlayacak.
Projenin toplamda 4 bin kişiye iş hacmi yaratmasından son derece mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
Özellikle şehir merkezinde azalan arazi stokunun projenin içinde bulunduğu bölgeyi daha değerli hale getirdiğini söyleyen Erdinç Varlıbaş, "Proje, aynı zamanda Türkiye'de ve özellikle İstanbul'da yüksek yapılaşmaya yeni bir yön ve yatırımcılara cesaret verecektir, model olacaktır" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER