Park alanına inşaat Ataşehir'i karıştırdı

Park alanına inşaat Ataşehir'i karıştırdı

Park alanına inşaat Ataşehir'i karıştırdı
Ataşehir'de 20 dönümlük park alanındaki kafe-restoran inşaatına AK Partililer suç duyurusunda bulundu. İnşaatın sahibi CHP'li İmar Komisyonu Başkanı'nın ortağı

Ataşehir'deki Erguvan Barış Parkı'nda ihale Belediye Meclisi'ni karıştırdı. Meclisin AK Partili üyeleri dünkü oturumda CHP'lileri yolsuzlukla suçladı. Ataşehir Belediyesi, park ve rekreasyon alanı olarak kullanılan Ataşehir'in merkezindeki 20 dönümlük park arazisinde kafeterya ve restoran olarak kullanılacak üç tesisin yapılarak işletilmesi amacıyla 1 Mart 2010'da ihale yapma kararı aldı. İhale için de 22 Temmuz 2010'a tarih verildi. Kararın alınmasından 19 gün sonra kurulan Buz İnşaat Taahhüt San. ve Tic. AŞ isimli şirket, ihaleyi 3 bin 250 TL kira ve yıllık cirodan yüzde 1,02 pay karşılığında kazandı.

AK PARTİ'DEN SUÇ DUYURUSU
İhaleyi alan Buz İnşaat'ın sahipleri Mehmet Ali Uzunlar ve Yusuf Uzunlar, Ataşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Ali Emrah Büyük ile 2005'te kurulan Büyük Uzunlar İnşaat Limited Şirketi'nde ortak olarak yer alıyor. İddiaların odağındaki Ali Emrah Büyük, ihalenin kendisiyle ilgisinin olmadığını belirterek "Ortağım olan şirketteki kişiler bu ihaleyi alan firmanın da ortakları. Her şey yasal sınırlar içerisinde" dedi. AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu da ihaleyle ilgili yasal işlemleri başlattıklarını söyleyerek "Ataşehir'de az sayıda yeşil alan var. Bu alanın üzerine 4 bina yapıldı. Kalan alana da otopark yapılacak" diye konuştu.
sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER