Kastamonulular Ataşehir'de buluştu

Ataşehir Kastamonulular Derneği; Memleket Havaları kapsamında birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi düzenledi.

Kastamonulular Ataşehir'de buluştu
 Kastamonulular Ataşehir'de buluştu



Ataşehir Kastamonulular Derneği; Memleket Havaları kapsamında birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi düzenledi

Gecede konuşan Dernek başkanı Mustafa Kemal Aldoğan; “ Kastamonu, İstanbul’da yaşayan Anadolu nüfusunun ön sıralarında yer almaktadır. Kastamonu, Evliyalar kentidir. Kastamonu, tarih ve kültür kentidir. Doğal güzellikleri bakımından Türkiye’nin en güzel kentidir. Karadeniz’in en uzun sahillerine sahiptir” dedi.



Ataşehir Kastamonulular Derneği;, Ataşehir’de düzenlenen “Memleket Havaları” programında hemşerilerini buluşturdu.

Bostancı Green Park Hotel’de düzenlenen geceye; Ataşehir Kaymakamı Zafer karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yönetim kurulu üyeleri, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir, Kastamonulu İşadamları, STK temsilcileri, dernek başkanları ile Kastamonulular ve Kastamonu dostları katıldı.


AMACIMIZ KASTAMONULULARIN SESİ OLMAK

Kastamonulular Derneği Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan; “Derneğimiz; dağınık bir nüfusa sahip olan Kastamonuluları bir araya getirmek için  Ataşehir’de ikamet eden ve Kastamonu’nun farklı ilçelerinde derneklerinde yöneticilik yapan arkadaşlarımız tarafından kurulmuştur. Amacımız;  Ataşehir’de Kastamonu’nun tanıtımına katkıda bulunmaktır.  Ataşehir Kastamonulular Derneği olarak bizler, geçmişten edindiğimiz tecrübeler ışığında Ataşehir’de Kastamonu’ya yakışan, hak ettiği değeri vermek için sizlerle birlikte çalışacağız. Amacımız, Ataşehir’deki bütün Kastamonulu hemşerilerimizle  birlikte onların sesi olmak, hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için bütün gücümüzle çalışmaktır” dedi.

.
Mustafa Kemal Aldoğan, konuşmasının sonunda; gecenin organizasyonuna katkı sunan, her zaman Kastamonulularla birlikte olup destek veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür ederek hemşerisi Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile de iftihar ettiklerini kaydederek; Kastamonu’ya hak ettiği değeri veren herkese şükranlarını iletti.  


Ataşehir belediye Başkanı Battal İlgezdi de, geceye katılanları ve protokolü selamlayarak; “Dernek yöneticilerine başarılar diliyorum. Umarım Ataşehir’de güzel işlere imza atacaklar. Biz herkese aynı mesafedeyiz. Başkan bana geldiğinde kendisine şunu söyledim. Derneğe siyaseti sokmayın. Bana göre dernekler kuruluş amacına uygun olmalı. Kastamonu doğasıyla tarihi geçmişi ile güzel ve zengin bir kent. Cumhuriyetin kurulması ilk olarak oradan başladı. Bu anlamda önemli.  Birlikte güzel işler yapacağız. Bu güne kadar olduğu gibi yanınızdayım. Kapım her zaman açıktır” diye konuştu.


Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da bir Kastamonulu olarak hemşerilerini selamlayarak ;  “ Kastamonu; Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunda büyük katkısı olduğu gibi evveliyatında da Osmanlının çok önemli tarihi, kültürü olan bir merkez. Ancak tabiat şartları işsizlik nedenlerinden dolayı nüfusunun büyük kısmı İstanbul’a, Almanya ve diğer illerimize göç ederek ekmek arayışına girmiş. Göç gittikleri yerlerde kültürlerini yaşatıyorlar. Bu vesile ile memleketimize hizmet eden, Kastamonu’muza katkıları olan herkesi tebrik ediyorum. Bu arada Belediye Başkanından da Kastamonu Derneği için yer sözü aldı. Ağalık vermekle olur diyerek bu dostluk, sevgi ve muhabbet devam etsin, derneğimizin Ataşehirimize hayırlı hizmetlerde bulunmasını temenni ediyor başkan ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum” dedi.


Protokol konuşmalarından sonra Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye dernek yönetimi tarafından ilgi ve katkılarından dolayı plaket takdim edildi.


Davul Zurna ekibinin şov gösterilerinden sonra yöre sanatçılarından; Hüsnü Kemerci, İrem Bal, Yılmaz Cesur ve Arzu Akça sahne alarak bölge kültüründen örneklerle Kastamonululara eğlenceli bir gece yaşattı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109