İstanbullu baklavaya doyacak

"Gaziantep’ten Dünyaya" sloganı ile Gaziantep’in ilk ve tek franchise veren baklava markası olma özelliğini taşıyan Fıstıkzade Baklava, 12’inci konsept mağazasını İstanbul Ataşehir’de hizmete açtı.baklavaya doyacak "Gaziantep’ten Dünyaya" sloganı ile Gaziantep’in ilk ve tek franchise veren baklava markası olma özelliğini taşıyan Fıstıkzade Baklava, 12’inci konsept mağazasını İstanbul Ataşehir’de hizmete açtı.

İstanbullu baklavaya doyacak
İstanbullu baklavaya doyacak

"Gaziantep’ten Dünyaya" sloganı ile Gaziantep’in ilk ve tek franchise veren baklava markası olma özelliğini taşıyan Fıstıkzade Baklava, 12’inci konsept mağazasını İstanbul Ataşehir’de hizmete açtı.

"Gaziantep'ten Dünyaya" sloganı ile Gaziantep'in ilk ve tek franchise veren baklava markası olma özelliğini taşıyan Fıstıkzade Baklava, 12'inci konsept mağazasını İstanbul Ataşehir'de hizmete açtı. Fıstıkzade Baklava, açılışta Güney Amerika kökenli stevia bitkisi ile doğal yöntemlerle tatlandırılmış, düşük kalorili diyet baklavasını Türkiye'de ilk defa İstanbullu baklava severlerin beğenisine sundu. Gaziantep'in önde gelen baklava markalarından Fıstıkzade, İstanbul'daki ilk şubesini Ataşehir'de düzenlenen görkemli bir törenle açtı.

Diyabet hastaları için özel olarak üretilen stevialı baklava ise davetlilerden yoğun ilgi gördü. Baklavayı anavatanından tüm dünyaya ulaştırma hedefiyle yola çıkan Fıstıkzade Baklavanın Ataşehir şubesinin açılışına, AK Parti Şırnak eski Milletvekili Abdullah Veli Seyda, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Güçtekin, Ziylan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Büyükekşi ve çok sayıda davetlinin yanı sıra Ataşehir sakinleri katıldı. Gaziantep'in dünyaca ünlü tescilli baklavası ile sektörde yeni bir çığır açacak Stevialı baklavaların konuklara ikram edildiği açılışta, Fıstıkzade Baklavaları Genel Koordinatörü Vedat Diri, diyabet hastalarının artık Stevia ile baklavaya sadece uzaktan bakmakta yetinmeyecekleri ni aynı zamanda rahatlıkla tadabileceklerini, baklavanın özel bir lezzet haline dönüştüğünü söyledi.

Güney Amerika'da şeker bitkisi olarak da bilinen Stevia sayesinde düşük kalorili ve sağlıklı baklava üretmeyi başardıklarını açıklayan Diri, 6 aylık bir AR-GE çalışmasının ürünü olarak geliştirilen Stevialı Baklava hakkında, "Geleneksel yöntemler ve en doğal malzemelerle Gaziantep'te baklava üretimi yapıyoruz. Diyabet hastalarımızdan gelen talepler üzerine onların da yararlanabilecekleri bir baklava üretimi için çalışmalarımıza başlamıştık. Yaptığımız araştırmalar sonucu Güney Amerikalıların kan şekerini düzenlemek amacıyla kullandıkları Stevia bitkisini şehrimize getirdik.

Doğal tatlandırıcı görevi üstlenen bu bitkiyi orijinal Gaziantep baklavasına adapte etmek için çalışmalar yaptık. Gıda mühendislerimizin üzerinde 6 ay AR-GE faaliyetleri yürüttüğü bu bitkiyle baklavada hedeflediğimiz tadı yakalamayı başardık. Yapılan uzun soluklu işlemler sonucunda öncelikle unun ve yağın kalorisi ardından pancar şekeri yerine kullandığımız Stevia ile baklavanın şekerden kaynaklı kalorisi özel bir formülle sıfıra kadar düşürüldü. Stevia ile harmanlayarak piyasaya bugün ilk kez sürdüğümüz bu ürünümüzün raporlarını aldık " şeklinde konuştu.

BAKLAVA İHRAÇ ÜRÜNÜ OLDU


Gaziante'te kuruldukları ilk günden bu yana temel gayelerinin baklavanın eşsiz lezzetini tüm dünyaya ulaştırmak olduğunu ifade eden Diri, "Baklavada AR-GE çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İhracatta temel sorunların başında gelen ürün, dayanıklılık süresini soğuk zincir ve özel gıda koruma yöntemleriyle bir yıl gibi önemli bir zaman dilimine taşımayı başardık. Bu bilimsel yöntemler sayesinde kalitesinden ödün verilmeden üretilen orijinal Gaziantep baklavası artık dünyanın en uzak bölgelerine dahi rahatlıkla ulaştırılabilecek sağlıklı bir yapıya kavuştu. Gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında Türkiye'yi temsil eden Gaziantep'i, AB tescilli baklavasıyla önemli bir ihraç merkezi haline dönüştürmeyi hedefliyoruz " ifadelerini kaydetti.

"İSTANBULLULAR BU BAKLAVAYI ÇOK SEVECEK"

İstanbulluları baklavaya doyurarak Fıstıkzade'nin eşsiz lezzetleriyle buluşturmak istediklerini vurgulayan Fıstıkzade Ataşehir Şubesi işletmecisi Nilüfer Özyıldırım ise, herkesin gönül rahatlığıyla yiyebileceği tazelikte ve kalitede Gaziantep baklavalarını Ataşehir'de İstanbulluların hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Özyıldırım, diyabetlilere yönelik Stevia bitkisiyle özel olarak hazırlanan baklavanın ilk tanıtımından alınan geri dönüşümlerin ise çok iyi ve memnuniyet verici yönde olduğunu dile getirdi.

"HEDEF İSTANBUL'DA 10 YENİ ŞUBE"

İstanbulluları geleneksel Gaziantep baklavasıyla buluşturmak için yola çıktıklarını ve yolda ilk adımı Ataşehir şubesini açarak attıklarını belirten Fıstıkzade Baklavaları İstanbul Master Franchisor'u İlyas Özyıldırım da, 2016'nın sonuna kadar 10 farklı lokasyonda şubeyi İstanbul'un çeşitli semtlerinde baklava severlerin hizmetine kazandırmak istediklerini kaydetti.

STEVİA BİTKİSİ HAKKINDA

Diyabetle ilgili üzerinde en fazla çalışan bitkilerden birisi de anavatanı Güney Amerika olan Stevia yani şeker otudur. Stevia yapraklarında bulunan ve sakarozdan daha tatlı olan glikozitler sayesinde yüzyıllardır bu kıtada tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Bugün ise dünyanın gelişmiş pek çok ülkesinde sentetik tatlandırıcıların yerini almaya başlayan Stevia sağlık otoritelerince de güvenli olarak tanımlanmaktadır. Stevia, glikoz ve diğer yapay tatlandırıcılar gibi tüketildiğinde insülin salgılanmasına neden olmamaktadır ve kan şekerini düzenleyici bir etkiye de sahiptir. Günümüzde gıda sanayinde 200 derece gibi yüksek ısılarda bile özelliğini yitirmediğinden dolayı Stevia pişirilen unlu ve tatlı gıdaların yapımında kullanılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER