GÜRSEL SARIMADEN;”ERZİNCAN’I SEVGİ KURTARACAK”

AYEDER (Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği) Başkanı Gürsel Sarımaden; “Sosyal medyada yapılan saldırılar beklide AYEDER’in hayırına oldu.

GÜRSEL SARIMADEN;”ERZİNCAN’I SEVGİ KURTARACAK”
GÜRSEL SARIMADEN;”ERZİNCAN’I SEVGİ KURTARACAK

AYEDER (Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği) Başkanı Gürsel Sarımaden; “Sosyal medyada yapılan saldırılar beklide AYEDER’in hayırına oldu.

Kısa adı AYEDER olan Anadolu ve Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği; Bostancı Gösteri merkezi’nde gerçekleştirdikleri geleneksel “Büyük Erzincan Şöleni”  şöleni ile ilgili durum değerlendirilmesi yapmak üzere dernek binasında gerçekleştirdikleri toplantıda destek veren dernek başkanları ile bir araya geldiler.

Gürsel Sarımaden başkanlığında dernek merkezinde bir araya gelen Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) yönetim kurulu üyeleri ve şöleni birlikte düzenledikleri dernek başkanları ile görüş alışverişinde bulunarak, şölen sonrası sosyal medya üzerinden yapıla haksız eleştiri ve asılsız saldırıları görüşerek, haksız saldırı yapanlara gerekli cevabın verilmesi, haklarında gerekli girişimlerin yapılması konusunda görüş birliğine vardılar.

Değerlendirmede, sosyal medya üzerinden kendilerine haksız bir şekilde saldırıların olduğunu ve bu saldırıları yapanları bildiklerini söyleyen Sarımaden, saldırıların haksızlık olduğunu sert sözlerle eleştirerek bunları Erzincan’a ifşa edeceğini kaydetti.

“ERZİNCAN’I SEVGİ KURTARACAK”

Toplantıda konuşan AYEDER (Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği) Başkanı Gürsel Sarımaden; “Sosyal medyada yapılan saldırılar beklide AYEDER’in hayırına oldu. İyi ve kötü gün dostlarını tanıma fırsatı bulduklarını söyleyerek; saldırıların haksız ve yersiz olduğunu, saldıranların belli olduğunu ve Erzincanlıların örgütlenmesi, Erzincan bir arada olması gerektiğini ve Erzincan’ı kurtaracak şeyin “Sevgi” olduğunu ifade etti.

“HİÇBİR SİYASİYE SÖZ VERİLMEDİ”

Saldırının, sosyal medya üzerinden yürütülen karalama kampanyasının, “Büyük Erzincanlılar Şöleni”nin bir milletvekiline söz verilmediği iddiası üzerinden yürütüldüğünün altını çizen AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “5.Büyük Erzincanlılar Şöleni”nin de hiçbir siyasi parti temsilcisine ve siyasilere söz verilmediğini saldırıların haksız ve yersiz olduğunu söyledi.

Gürsel Sarımaden, sosyal medyada haklarında yürütülen karalama kampanyasına ait belgeleri dosya haline getirerek dernek başkanları ve basın mensuplarına dağıttı.

Sarımaden, organizasyonu düzenleyen ilçe derneklerinin başkanlarıyla birlikte aldıkları “Siyasilere kürsü vermeme” kararına uygun olarak hiçbir siyasiye söz vermediklerini, sadece AYEDER Yönetimi adına kendisinin, Erzincan Vâkıfı (EKEV) Başkanı ve Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü’ne söz hakkı verdiklerinin altını çizdi.

“KONUŞANLAR, ŞÖLENDEN TEŞEKKÜR EDEREK GİTTİ”

Konu ile ilgili değerlendireme yapan AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, daha önce yapanların kendilerine bıraktıkları organizasyonu başarıyla gerçekleştirildiklerini kaydederek; “Büyüklerimiz, ‘zaten bu işi başarıyla yapıyorsunuz. Siz yapın, biz de size destek verelim’ dediler. Sizlerden Sedat Sevim’in ‘Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönlüm Razı Değil. Edep Yahu’ adlı makalesini okumanızı istiyorum. Konuşanlar kim? Ne yapmışlar Erzincan için? Erzincan için ne yapmışlarsa resimlerini asacağım Erzincan’a. Bu konuşanlar şölenden teşekkür ederek gitti. Fitilleyenler belli. Bana teşekkür edenlerden de var bu işi fitilleyenler. Saldırıları fitilleyenlerin altından 8 tane isim çıktı. Biz gece sabaha kadar şölen hazırlığı yaparken bu arkadaşlarımız kahvaltı yapıyorlardı. Bu insanların sosyal medyada yazdıkları ve resimleri var. Onları da sizlere vereceğim” dedi.

“AYEDER OLMADAN O KONFEDERASYON KURULMAZ”

Başarıyla tamamladığı “Geleneksel 5.Büyük Erzincanlılar Şöleni” sonrası AYEDER’in yüzde 25 – 30 daha büyüdüğüne dikkat çeken Gürsel Sarımaden, 4-5 senedir ilçe derneklerini bir araya getirmeye çalışırken meddi manevi hiçbir şeyi esirgemediğini kaydederek; “İlçe dernekleri bir araya geldi, Erzincan için seferber oldu. Bu seferberlikte, birililerinin ağzı sulandı. Biz de kendilerine; ‘Buyurun sizin olsun’ diyeceğiz. Konfederasyonu kurun görelim. AYEDER olmadan o konfederasyon kurulmaz. Konfederasyonun startını AYEDER verdi, ilçe dernekleriyle bir araya geldi” diyerek AYEDER olmadan konfederasyonlaşma çalışmalarının sonuçlanamayacağının vurgusunu yaptı.

“ŞİMDİ KONUŞMA SIRASI BİZDE”

Bu süreçte iyi ve kötü gün dostlarını tanıma fırsatı olduğunu ifade eden Gürsel Sarımaden; “Bu saldırılar insanlarda öyle bir AYEDER sevgisi oluşturdu ki, beklide AYEDER’in hayrına oldu. Şimdi sıra onlarda. Bize saldıran bu sekiz kişiyi Erzincan’a deşifre edeceğim. Bu zamana kadar sustuğumuz yetti. Şimdi, artık konuşma sırası bize geçti” dedi.

“ERZİNCAN BİR ARADA OLMALI”

Söylenecek çok şey olduğunu, ancak sakin olmaları gerektiğinin altını çizen Sarımaden, korkularından telefonlarını açamayanların kendilerini aramaya başladıklarına işaret ederek sözlerini; “AYDER Erzincan’ı birleştirdi, bir araya getirdi. Hiç kimsenin hayal edemediği projeleri geliştirdi. Çok değil, 15 gün içerisinde Erzincan’ın her ilçesinden AYEDER’e ses gelecek. Bu projeleri de önümüzdeki haftalarda açıklayacağız. Sizlerden ricam bütün Erzincanlıların derneklerinize üye olmalarını sağlamanız. Köyünün derneğine üye olsunlar bütün Erzincanlılar. Erzincan’ı kurtaracak üç şey; sevgi, sevgi, sevgi. Örgütlenelim. Erzincan bir arada olmalı” şeklinde ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109