Fenerbahçe Üniversitesi, Novada AVM’yi satın aldı. 

Novada AVM’yi 60 milyon doların üzerinde bir fiyata satın aldı.

Fenerbahçe Üniversitesi, Novada AVM’yi satın aldı. 

Fenerbahçe Üniversitesi, Novada AVM’yi satın aldı. 


Novada AVM’yi 60 milyon doların üzerinde bir fiyata satın aldı.


Fenerbahçe Üniversitesi, Novada AVM’yi satın aldı. Üniversite, kendi binasına taşınmak için 60 milyon doların üzerinde bir fiyat ödedi. Novada AVM, bölgenin en değerli yerlerinden birinde bulunuyor
Lüks konut ve ofis projeleri, İstanbul Finans Merkezi’ne yakınlığı ve üniversitelere olan mesafesiyle bölgenin cazibesini artırıyor. Bu nedenle bölgede sık sık büyük emlak satışları gerçekleşiyor. Son olarak, Fenerbahçe Üniversitesi, Ataşehir’deki Novada AVM’yi satın aldı. Bu satın alma, üniversitenin kendi binasına taşınmasını sağlayacak.

Novada AVM’nin Özellikleri
Novada AVM, Turkmall ve Ataşehir Belediyesi ortaklığında 2013 yılında açıldı. 14 bin metrekare arsası olan AVM, 250 mağazaya ev sahipliği yapıyor. AVM, Varyap Meridian, Dumankaya İkon, Ağaoğlu, Kent Plus, Up Hill gibi lüks konutlara, Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu ile Metropol İstanbul’a beş dakikalık mesafede yer alıyor. Ayrıca, İstanbul Finans Merkezi, Acıbadem Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’ne de çok yakın.
Fenerbahçe Üniversitesi’nin Planları
Fenerbahçe Üniversitesi, Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’nın kurucusu olduğu bir vakıf üniversitesi. 2016 yılında kurulan üniversite, 2018 yılında Medicana Sağlık Grubu ile işletme hakkı anlaşması yaptı. Bu anlaşma kapsamında, üniversitenin gayrimenkulleri ve işletme hakları Medicana grubuna devredildi. Üniversite, şu anda Metropol İstanbul’da kiracı olarak faaliyet gösteriyor.

Öğrendiğimize göre, Fenerbahçe Üniversitesi, geçen hafta Novada AVM’yi satın aldı. Bu satın alma, üniversitenin kendi binasına taşınmasını sağlayacak. Üniversite, önümüzdeki aylarda Novada AVM’de hizmet vermeye başlayacak. Satış fiyatı ise 60 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER