Başkan SADIK KAYHAN: 'Hedefimiz futboldan sonra voleybolda da şampiyonluk'

Ataşehir Bayan Futbol Takımı’nın Kadınlar 1, Futbol ligindeki başarılarını ve hedeflerini anlatan Başkan KAYHAN, spor çalışmalarının futbolla sınırlı değil, bu sezon amatörden başlayarak voleybola da desteklerimiz başladı.

Başkan SADIK KAYHAN: 'Hedefimiz futboldan sonra voleybolda da şampiyonluk'

Ataşehir Belediye Spor Kulüp Başkanı S. Sadık Kayhan Kadın futbol takımı ve futbolu ile ilgili Ataşehirweb Haber’e yaptığı açıklamada ‘Avrupa’nın çok gerisindeyiz’ dedi.
Ataşehirspor kulubü Başkanı, aynı zamanda Ataşehir belediye Başkan Yardımcısı da olan Sadık KAYHAN Ataşehir’de yola çıkarak ülkemizde sporu konuştu.


Ataşehirweb Haber - Recep KENANAN


Özellikle Ataşehir Bayan Futbol Takımı’nın Kadınlar 1, Futbol ligindeki başarılarını ve hedeflerini anlatan Başkan KAYHAN, spor çalışmalarının futbolla sınırlı olmadığını, bu sezon amatörden başlayarak voleybola da desteklerinin başladığını söyledi.

Bu sezon kurdukları Ataşehir Belediye spor Bayan Voleybol Takımının başarılı sonuçlar aldığını  Söyledi.

Başkan SADIK KAYHAN ‘bunu ilk kez sizin aracılığınız ile açıklıyorum hedefimiz voleybol da da şampiyonluk ‘

Avrupa’nın  gerisinde olduğumuzu gördük

Belediye Başakanımız Battal İLGEZDİ ile Ataşehir Belediyesini kurarken aldığımız ilke kararında, ne yaparsak yapalım yaptığımız işin en iyisini yapacağız.
Böyle bir hedefle yola çıkınca bu spor kulübünü aldık. Biz aldığımızda bayan futbol takımı şampiyon olmuş ama kapanmak üzere bir kulüptü. Çocukların gayreti ile şampiyon olmuş 1, lige çıkmıştı.
Bunları alınca hemen bir hedef koyduk kendimize. İlk yılda yeni transfer yapmadan bayan futbolunu bilmeden mücadele ettik ve üçüncü bitirdik. 2. yıl yaptığımız transferlerle takımı güçlendirdik, açık ara ve namağlup şampiyon olduk. Avrupa’da Türkiye’yi temsil etme hakkı elde ettik.
Avrupa’ya gidince bayan futbolunda çok geride Avrupa’nın en az gelişmiş ülkesinden geri olduğumuzu gördük.  Bosna Hersek, Litvanya, Romanya’nın bizden ilerde olduğunu gördük.
Kalite olarak, saha olarak, anlayış olarak, çalışma ve futbolcu sayısında bizden çok ileride olduğunu gördük.

Bosna Hersek’te oynadık maçlarımızı Sareyova’da. 550 bin nüfuslu bir şehir bir cadde üzerinde 6 tane çim saha var.
Ataşehir 400 nüfusa sahip bir tek suni çim saha var oda az daha yıkılıyordu. Sadece tesis olarak baktığımız zaman ne kadar geride olduğumuz görülüyor. Ataşehir’de tesis yapacak arazi de bulamıyoruz. Bulsak hemen yapacağız.

Birinci hedefe ulaştıktan sonra ikinci hedef için tecrübe oldu bu yaşadıklarımız. Bu sene hem ligin statüsü biraz değişti hem de diğer takımlar güçlendiler. Buna rağmen durumumuz çok iyi 7 maç yaptık 6 galibiyet 1 beraberlik 43 gol atmışız üç gol yemişiz. Playoff gurubunu şimdiden garantilemiş durumdayız. 3 maç sonra maçlarımız bitiyor. Sonra playoff gurubunda maçlarımızı oynayacağız. 6 maçlık lig usulü oynanacak maçlarla tamamlanacak. Bu gurupta güçlü ekipler var, Lüleburgaz gibi, onlarda namaglup gidiyorlar bu sene. İzmir ve Adana gibi takımlar var. Tek maç usulü dörtlü turnuva ile sezon tamamlanacak.

Avrupaya gideceğimize kesin gözüyle bakıyorum


Bu sezon da şampiyon olacağımıza inanıyorum. Avrupaya gideceğimize kesin gözüyle bakıyorum. Avrupa’da başarılı olmak zor, bunun için federasyonun da yardımcı olması lazım devlet politikası olması gerekli. Ciddi çalışmalar yapılması lazım. Belki de profesyonelleşmek gerekiyor. Mümkün olduğu kadar başarılı olmak ve ülke puanımızı yükseltmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl finale kalamayan milli takıma 8 milyon dolar prim verdi. Bizim kimsenin kazandığı para ile işimiz yok ama erkek milli takıma verilen paranın onda biri ile bayan futbolu belli bir noktaya getirilebilir.

Ataşehir belediyesinin bugünkü yönetiminin kadına ve kadın futboluna gösterdiği ilgiyi, yönetim değişikliği olursa gelen yönetim göstermeyebilir. Bu sen birinci lige çıkan Bucaspor, Trabzonspor, ve Bursaspor bayan futbol şubelerini kapattı. Sorarsanız tasarruf için, bir profesyonel futbolcunun kazancına bütün kadın futbolunu kurtarırsın.  Erkek için spor değil, insan için spor demiliyiz.

Hedefimiz voleybol da da şampyonluk

Biz Ataşehir’de bayan voleybol takımımızı kurduk. İlk maçımızı pazartesi oynadık ve ilk galibiyetimizi aldık. Maalesef Ataşehir’de salon olmadığı için Burhan Felek’te oynuyoruz. Hedefimiz bölgesel ligde şampiyon olarak amtör lige çıkmak.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER