Ataşehir’de SOMA Madencileri İçin Sessiz Yürüyüş

CHP, Ataşehir’de Soma madden kazasında yaşamını yitiren maden işçileri için düzenlediği sessiz yürüyüş sonrasında, Deniz Gezmiş Parkı’nda Soma faciası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Ataşehir’de SOMA Madencileri İçin Sessiz Yürüyüş
 Ataşehir’de SOMA Madencileri İçin Sessiz Yürüyüş

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP, Ataşehir’de Soma madden kazasında yaşamını yitiren maden işçileri için düzenlediği sessiz yürüyüş sonrasında, Deniz Gezmiş Parkı’nda Soma faciası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Hakkı Altınkaynak başkanlığında CHP Ataşehir İlçe yönetiminin Soma madden Kazasında yaşamını yitiren maden işçileri için düzenlediği sessiz yürüyüş sonrasında, Deniz Gezmiş Parkı’nda Soma faciası ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Rakamlar Duygusuzca İfade Ediliyor

CHP Ataşehir İlçe yöneticileri, partililer ve 200’e yakın Ataşehirlinin katıldığı ve CHP Mustafa Kemal Mahalle temsilciliği önünden başlayan sessiz yürüyüş sonrasında Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı’ndaki Deniz Gezmiş Anıtı önünde toplanan kalabalık önünde yaptığı açıklamada, tek bir kıvılcımla; resmi rakamlara göre 300, belki de beş yüz canın kül olup gittiğini söyleyen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, iktidarın rakamları matematik hesabı duygusuzluğu ile 150, 180, 200, 300 gibi rakamları kolayca söylediklerinin altını çizdi.

“Sobada Kömür, Soma’da Ömür Yanar”

Saat 18:30 da CHP Mustafa Kemal Mahalle temsilciliği önünden başlayan ve “Bir avuç kömür için, bir ömür”, “Sobada kömür, Soma’da ömür yanar”, “Soma kader değil cinayet, kaza değil katliam” sloganları yazılı olan ve “Soma’da hayatını kaybeden emekçilerimize Allah’tan rahmet, yaralılar acil şifalar dileriz” ifadelerinin yer aldığı pankartlar ile gerçekleşen sessiz yürüyüş Deniz Gezmiş Parkı’nda tamamlandı. Parkta bulunan Deniz Gezmiş anıtı önünde toplanan yürüyüşe katılanlar adına CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak basın açıklaması yaptı.

Kaybedilen her madencinin ocağına kor düştüğüne işaret eden Hakkı Altınkaynak, her birinin yetimler, acılar bıraktığını söyleyip; suçluların araştırılması gerekirken madencilerimizin cesetlerini çıkarılmalarının başarı iktidar tarafından başarı olarak gösterildiğini iddia etti.

Şili’de 33 Madenci 63 Gün Yaşadı, Kurtarıldı

“Ülkenin yurtseverleri, emekçileri olarak; bu despotlara, duygusuzlara karşı sessiz kalmayacağız. Çığlıklarımızla, insani erdemlerimizle, yüreğimizle buna seyirci kalmayacağız. Bu gün yaptığımız bu” diyen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, sözlerini; “Yiğit delikanlılardan Deniz’lerin, Mahir’lerin 40 – 50 yıl önce bunları haykırdığı zaman arkalarında dursaydık belki bu sorunlar daha rahat çözülürdü. ‘Bu ülkenin işçileri, emekçileri kardeştir’ diyerek idam sehpalarına gittiler onlar. Bu gün Deniz’in huzurunda onların anılarının huzurundayız. Sessiz kalmayacağız. Bu duyarsızlara, emperyalistlere, kapitalist zihniyete, dini istismar edenlere sesiz kalmayacağız.  İnsanları, aşları ile ekmekleri ile terbiye etmeye çalışıyorlar. Bunlara oyun eğmek bize yakışmaz. Haksızlara karşı hakkımızı korumaya devam edeceğiz. İnsanlık tarihine baktığımızda; bütün haklar mücadele ile elde edilmiştir. Şili’de 33 maden emekçisi 63 gün toprağın altında kaldı. Sonunda onlara bir el uzandı. Onları onurla dışarı çıkardılar. Şili’de insanlık bunu başarırken maalesef biz madendeki cesetlerin bir kısmını dışarı çıkarmayı başarı sayanlara karşı gözümüzü ve yüreğimizi açık tutacağız. Başımız sağ olsun. Boynu bükük insanlarımızın, acı çeken eşlerin, annelerin başı sağ olsun” ifadeleri ile tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2014, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER