Ataşehir'de Kapaklar Sandalye Olmaya Devam Ediyor

İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Belediyesi’nin desteği ile Sakatlar Derneği organizasyonunda çevre ve engelli vatandaşlara yarar sağlamak için gerçekleştirilen 'Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor' kampanyasının 3. etabı tamamlandı.

    Ataşehir'de Kapaklar Sandalye Olmaya Devam Ediyor

     
    Ataşehir'de Kapaklar Sandalye Olmaya Devam Ediyor

    Recep Kenan/Atasehirweb.com



    İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Belediyesi’nin desteği ile Sakatlar Derneği organizasyonunda çevre ve engelli vatandaşlara yarar sağlamak için gerçekleştirilen 'Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor' kampanyasında, toplanan kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşmeye devam ediyor. 

 
Gördüğü büyük ilgi nedeniyle önce İstanbul geneline, ardından da bütün Türkiye'ye yayılan ve kısa sürede 100 ton kapak toplanan kampanyanın, 3. etabı da tamalandı.

  Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Engelliler Derneği, İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen 3. etap Mavi Kapak Toplama Kampanyası’na İstanbul genelinde 126 ilköğretim ve ortaöğretim okulu katılarak, 11 ton kapak topladı. Toplanan kapaklar 50 adet tekerlekli sandalyeye dönüştü.

Kampanyanın 3. etabında, pet şişe kapaklarını toplayarak çevreye fayda sağlayan İstanbul’daki 50 okula, engelli vatandaşlara teslim edilmek üzere Ataşehir Belediyesi’nce 50 adet tekerlekli sandalye verildi. 
Şarkıcı Doğuş ve Aslı Hünel'inde katıldığı törende konuşan Ataşehir Sakatlar Derneği Birol Ekşi Proje ortakları İstanbul Valiliği, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve kapak toplayarak katkı veren okullara teşekkür etti.

 Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman ise; "Bu kampanya o kadar tutuldu ki artık proje olmaktan çıktı, rutin uygulama oldu"

Son olarak kürsüye gelen Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal;"Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor' kampanyasına başladığımızda buralara geleceğimizi beklemiyorduk. Bu başarı sizlerin sayesinde oldu. Bu proje Galatasaray Üniversitesi'nin 'EN İYİ PROJE Ödülü'nü aldı. Marmara Belediyeler Birliğ'nden ise 'En İyi Çevre Projesi Ödülü'nü aldı."diye konuştu. 

Ataşehir Prof. Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde gerçekleşen teslim töreninde; Ataşehir Engelliler Derneği desteklerinden dolayı Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman ile Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal ve kampanyaya katılan okullara plaket verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2012, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER