ATAŞEHİR’DE CAMİLER 29 MAYIS’A HAZIR

Ataşehir Belediyesi, 29 Mayıs’ta yeniden vatandaşların toplu ibadetine açılacak camilerde önlem amaçlı ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

ATAŞEHİR’DE CAMİLER 29 MAYIS’A HAZIR
 ATAŞEHİR’DE CAMİLER 29 MAYIS’A HAZIR

Ataşehir Belediyesi, 29 Mayıs’ta yeniden vatandaşların toplu ibadetine açılacak camilerde önlem amaçlı ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.    



Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 3 aydır dezenfekte çalışmalarını hiç ara vermeden sürdüren Ataşehir Belediyesi, 29 Mayıs’ta yeniden vatandaşların toplu ibadetine açılacak camilerde önlem amaçlı ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.    

Koronavirüs salgınından dolayı 16 Mart'tan itibaren salgın kontrol altına alınıncaya kadar ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle birlikte namaz kılınmasına ara verilmişti. Yayınlanan yeni genelgeyle, 29 Mayıs Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceği kararı alındı.  

Bu kararın ardından Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçedeki camilerde ilaçlama çalışması başlattı. 

11 yıldan bu yana 15 günlük periyotlarla ilçedeki tüm ibadethane, okul ve sağlık kuruluşlarının dezenfeksiyonlarını sağlayan Ataşehir Belediyesi, koronavirüs salgını sebebiyle; Ataşehir’deki 76 cami, 2 cemevi ve 1 kilisede artık birer haftalık süreyle ilaçlama çalışmaları gerçekleştirecek.    

Vatandaşların hijyenik şartlarda ve güven içerisinde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için yapılan dezenfeksiyon çalışmalarında; tüm alanlar özel kıyafetli personel tarafından püskürtme yöntemiyle detaylı bir şekilde ilaçlanıyor.

Ekiplerin gerçekleştirdiği tüm ilaçlama ve dezenfeksiyon faaliyetlerinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar kullanılıyor. Bakterileri ve virüslere karşı yapılan bu dezenfeksiyon çalışmalarında kullanılan ilaçların insan sağlığa olumsuz bir etkisi bulunmuyor. 

Ataşehir genelindeki diğer ortak alanların, kamu kurumlarının, özel kuruluşların, parkların dezenfekte çalışmaları da düzenli bir şekilde devam ediyor.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER