ATAŞEHİR KENT KONSEYİ 5. OLAĞAN GENEL KURULU KARARLARI

Ataşehir Kent Konseyi 5.Olağan Genel Kurulu Divan Başkanı Metin Bektaş'ın yönetiminde 31.03.2012 saat 14.15’de Bostancı Prenses Otel’de yapıldı

ATAŞEHİR KENT KONSEYİ 5. OLAĞAN GENEL KURULU KARARLARI
ATAŞEHİR KENT KONSEYİ 5. OLAĞAN GENEL KURULU KARARLARI
 REcep KENAN/Ataşehirweb
Ataşehir Kent Konseyi 5.Olağan Genel Kurulu 31.03.2012 saat 14.15’de Bostancı Prenses Otel’de yapıldı.
Divan Başkanı Metin Bektaş Kent Konseyi’nin çalışma biçimlerini, demokratik kurallar gereği çalıştıklarını anlattıktan sonra; Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Sn. Şerife Özdemir divana, protokole, genel kurul üyelerine ve konuklara hoş geldiniz dedi, genel kurula başarılar diledi.
Ataşehir Belediye Başkanı  Battal İlgezdi adına Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Hüseyin Hışman Genel Kurula hitap etti.  Hüseyin Hışman konuşmasında özetle“ Kent Konseyi; demokratik, çağdaş, özgür ve katılımcı bir belediye anlayışı oluşturmak için vatandaşları, STK, sendikaları yerel yönetim anlayışına katabileceğimiz, toplumun kendi sorunlarına çözüm getireceği bir sistemdir. Ataşehir Belediyesi olarak kent için yapacağımız plan ve projelerde bu kuruluşlarla birlikte Kent Konseyinin de önerilerini dikkate aldıklarını” belirtti. Genel Kurula başarı dileklerini iletti.
Ataşehir Kaymakamı Sn. Turgut Çelenkoğlu adına Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü  Halil Atasoy Genel Kurula hitap etti.  Halil Atasoy konuşmasında özetle “İçişleri Bakanlığınca kurulan Kent Konseylerinin, ilçedeki STK’larda oluştuğunu yöre insanının istek ve ihtiyaçlarını şekillendirdiğini söyledi. Bu faaliyetler yapılırken yönetmelik ve yasalar gereği uygun çalışmalara her zaman destek olduklarını ve olacaklarını” söyledi. Başarı dileklerini sundu.
Ataşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına Hüseyin Turgut, Kent Konseyi çalışmalarda yaşanan sıkıntıların ve başarıların altını çizdikten sonra 5. Genel Kurula proje ve önergelerin damgasını vuracağını belirtti. Genel Kurula başarılar dileyerek faaliyet raporunu okudu.
Divan, Ataşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Alara Tuncer’i İBB Çocuk Meclisi 2. Başkanlığına seçilmesinden dolayı kutlayarak, yalnızca, Çocuk Meclisi üyelerine önergelerini kendilerinin okuması ayrıcalığını verdi.
Çocuk Meclisi üyesi Baran Kuzucu tarafından okunan “Yaza Merhaba Çocuk Şenliği” projesi, Melike Sükyen tarafından okunan İlköğretim öğrencilerine yönelik internet üzerinden test ve soru çözümü sitesi, Çocuk Meclisi üyelerince sunulan Parklarda Altyapı düzenlemesi, ağaçlandırma, çeşme ve tuvalet yapılması önerisi oybirliği ile kabul edildi.
Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sn. Hüseyin Hışman söz alarak “Ataşehir Belediyesinin yeşil alanları ve parkları geliştirmeye özen gösterdiğini çok sayıda parkı Ataşehir’e kazandırdıklarını daha önceki Belediyeler tarafından ihmal edilen bütün mahallelerin bu konuda yoğun talepleri olduğunu bildiklerini ve çözüm noktasında çaba harcadıklarını” belirtti.
Fetih Mahallesinden sunulan Ataşehir’de can ve mal güvenliği ve sağlık açısından tehlike oluşturan iş yerlerinin denetimi ve kent dışına çıkarılması, İçerenköy Mahalle Meclisi Meslek edindirme çalışma Grubunca sunulan gönüllü kuaför ve berberlerin katkılarıyla yürütülecek yaşlı ve yardıma muhtaçların saç, sakal, el ve ayak tırnağı bakımı yapılması projesi, Barbaros Mahalle Meclisi adına Ataşehir’e yakışan çağdaş bir kütüphanenin oluşturulması önerisi, Gençlik Meclisi tarafından önerilen “Ataşehir Belediyesi Gençlik Merkezi” kurulması önerisi, Ataşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına sunulan web sitesinin kapasitesinin arttırılması ve online üye takip sistemi kurulması önerisi, İnönü Mahalle Meclisi tarafından önerilen “Ataşehir Kültür Spor ve Fuar Alanı” kurulması önerisi, İnönü Mahalle Meclisi tarafından önerilen “İnönü Ataevi’nin bodrum katının çok amaçlı salon olarak düzenlenerek halkın hizmetine açılması” önerisi, Kabul edildi.
İnönü Mahalle Meclisi tarafından İnönü mahallesinde ki sokak isimlerinin mahalle halkının katılımıyla yeniden belirlenmesi önerisi,  üzerine aleyhte söz alan Turgay Kılıç “ sürekli isim değiştirmenin kent belliği açısından uygun olmadığı ve önergenin sahiplerince geri çekilmesi” görüşünü belirtti. Önerge sahiplerinden Hamdi Sarıhan “cadde ve sokak isimlerinin İnönü Mahallesi halkı tarafından benimsenmediğini, halkın taleplerinin dikkate alınmasını bu konuda anket dâhil çeşitli yöntemlere başvurulabileceğini Genel Kurulun önerge lehine oy vermesini” talep etti. Yapılan oylamada oy çokluğu ile önerge kabul edildi.
Küçükbakkalköy Mahallesi Kadın Çalışma Grubu adına verilen ve Küçükbakkalköy mahallesinin taleplerini içeren 10 maddelik önerge, Ferhatpaşa Mahalle Meclisi tarafından sunulan Ferhatpaşa Ataevi’nden 1 odanın Ferhatpaşa Mahalle Meclisinin kullanımına verilmesi önergesi, İçerenköy Futbol Komitesi tarafından verilen Ataşehir Mahalleler arası Futbol Turnuvası önerisi, İnönü Mahalle Meclisi tarafından verilen “Ücretsiz Belediye Kreşi” açılması önerisi,  İnönü Mahalle Meclisi tarafından sunulan inşaat alanlarındaki gerekli güvenlik önlemlerinin denetlenmesi önerisi, Atatürk Mahalle Meclisi adına verilen fıskiyeli parkla ilgili projelerde Atatürk Mahalle Meclisi ve Kent Konseyinin önerilerinin alınmasıyla ilgili öneri, Ferhatpaşa Mahalle Meclisi tarafından verilen Ferhatpaşa Mahallesi 14. Sokakta ki çeşmenin yeniden hizmete açılması önerisi, İnönü Mahalle Meclisi tarafından verilen mahallenin toplu taşıma ile ilgili talepleri önerisi, Ataşehir Kent konseyi Sağlık Çalışma Grubu yeni dönem yılı çalışma planı önerisi kabul edildi.
Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahalleleri Yardımlaşma Ve Güzelleştirme Derneği adına verilen Ankara Otobanı Lider Kent arkasındaki imar planında spor alanı olarak gösterilen arazinin Ataşehir Belediyesi’ne devrinin istenmesi ve amatör spor kulüplerini kullanımına sunulması, Atatürk Mahalle Meclisi tarafından verilen sera gazlarının ölçümlerinin yapılması ve zaman içinde karbon salınımın azaltılması için çalışmalar yapılması, Atatürk Mahalle Meclisi adına sunulan metro durakları yakınında ya yer altında yada çok katlı olarak yer üstünde katlı otopark, Atatürk Mahalle Meclisi tarafından yerel yönetimlerin stratejik çalışmalarında Kent Konseyinin ve Mahalle Meclislerinin de dâhil olması, Atatürk Mahalle Meclisi tarafından sunulan Dereboyu caddesini Atatürk Mahallesine bağlayan kavşakta Ataşehir’den karşı tarafa geçişi sağlayacak köprü yapılması, Atatürk Mahalle Meclisi tarafından sunulan Mahallelerde İmar Çalışma Gruplarının oluşması, Atatürk Mahallesi Meclisi adına sunulan Mahalle Meclislerinin iletişim faaliyetlerini yürütebilmeleri için gerekli bütçenin ayrılması, Atattürk Mahallesi Meclisi tarafından sunulan mahallelerde imar ve ticaretle uğraşan insanların Ataşehir Belediyesi ile yakın ilişki içinde olmayan, Ataşehir Belediyesinin bu durumlarda tarafsız, şeffaf ve etik davranması, Ferhatpaşa Mahalle Meclisi adına sunulan yeşil park ve sosyal tesisi alanının yapılması, İçerenköy Mahalle Meclisi tarafından sunulan, Ataşehir’deki iş okulları ve ihtiyacı olan ev kadınlarına Pazar fileleri ördürülmesi ve ev ev bu filelerin dağıtılmasıdır. Hem okullara hem de kadınlara ekonomik destek sağlanması Ferhatpaşa Mahalle Meclisi adına Ferhatpaşa Ataevi’nin bodrum katının çok amaçlı salon haline dönüşmesine yönelik öneri, Ferhatpaşa Mahalle Meclisi adına sunulan, Ferhatpaşa’daki yüksek gerilim hatlarının yer altına indirilmesi önerileri oybirliği ile kabul edildi.
İçerenköy mahalle Meclisi tarafından sunulan, baz istasyonlarının denetimi ve elektromanyetik kirliliği ölçülmesine yönelik öneri, İçerenköy Mahalle Meclisi Eğitim Çalışma Grubu Adına sunulan ve ekli listede yer alan, 13 okullun ihtiyaç listesinin karşılanmasına ilişkin öneri , İçerenköy Mahallesi Meslek Edindirme Çalışma Grubu adına sunulan çıraklık eğitimine ilişkin önerge, İnönü Mahalle Meclisi tarafından sunulan parklara engellilerin kullanabileceği spor ve oyun aletlerinin yerleştirilmesine yönelik öneri, İnönü Mahalle Meclisi tarafından verilen “Mahalle Afet Rehberleri” projesinin desteklenmesi ve Ataşehir’de yaygınlaştırılmasına yönelik öneri, İnönü Mahalle Meclisi tarafından verilen çöp konteynırlarının yer altına alınmasına ilişkin öneri, İnönü Mahalle Meclisi tarafından önerilen Ataşehir Belediyesi’nin mahallelerde bilgilendirme amaçlı bilbord ve dijital panoları yaygınlaştırma önerisi, İnönü Mahalle Meclisi tarafından verilen yeşil alan yapılması ve bu alanlarda sosyal donatıların geliştirilmesine yönelik öneri, İnönü Mahalle Meclisi tarafından verilen imar planlarında gösterilen afet toplanma alanlarının amacına yönelik düzenlenmesi ve kullanıma hazır hale getirilmesi önerisi, İnönü mahalle Meclisi tarafından verilen başıboş hayvanlara çözüm bulunmasına yönelik öneri, İnönü Mahalle Meclisi tarafından verilen tüm Ataşehir’de ki halka “mimoza fidanı” dağıtılmasına yönelik öneri, İnönü Mahalle Meclisi tarafından sunulan kadınlara yönelik “emek pazarı ve sohbet lokali” açılmasına yönelik öneriler kabul edildi.
 
          Genel Kurula sunulan tüm önergelerin, yetkili makamlara ulaştırılması için Ataşehir Kent Konseyi Yürütme Kuruluna yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
 
Dilek ve temennilerde, Ataşehir Mal Müdürlüğü’nde görevli Ferhat Yılmaz söz alarak : “Kültür ve sanat faaliyetlerine önem verilmesini Kültür Merkezleri ve Tiyatro Salonlarının açılmasını, Belediye tarafından dışarıdan tiyatro grupları getirmek yerine tiyatro çalışmaları organize ederek bunların sergilenmesinin doğru olduğunu” belirtti.

           Hamdi Sarıhan söz alarak “Çocuk Meclisi kadar Gençlik meclisinin de çalışması ve etkili olması, şehir ve kent yaşamı, çevre kirliliği panellerinin yapılmasını, ilk yardım konularında eğitimler düzenlenmesini, konser etkinlikleri Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği çalışmalarının yapılmasını uygun olacağını” belirtti.

          Yeditepe Üniversitesi adına katılan Serap İnal söz alarak “Üniversite bünyesinde engellilere yönelik çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmalara Ataşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisinin destek vermesini, ve bu tür çalışmaları tüm Ataşehir’e yaygınlaştırma doğrultusunda Üniversite olarak destek vereceklerini” belirtti.

            Gülişen Yurtsever söz alarak “ Kent Konseyinin tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini” vurguladı.

           Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı  Ferhat Işık söz alıp imar konularına değinerek “sorunları Ataşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi birlikte çözsün” dedi.

           Divan başkanı Sn. Metin Bektaş başka söz talebi olmadığını ve Kent Konseyinin 5.Olağan Genel Kurulunun sona erdiğini bildirdi. 
                          Kaynak: Ataşehirweb
 
 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2012, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER