Ataşehir, kadına yönelik şiddeti protesto etti

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Ataşehirli kadınlar hep birlikte “Elini Kadının Üzerinden Çek” dedi.

Ataşehir, kadına yönelik şiddeti protesto etti
 Ataşehir, kadına yönelik şiddeti protesto etti

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Ataşehirli kadınlar hep birlikte “Elini Kadının Üzerinden Çek” dedi.
Ataşehir Belediyesi, Lions 118-Y Yönetim Çevresi ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ataşehir Şubesi’nin katkılarıyla gerçekleşen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinliğinde Ataşehirliler kadına şiddete dur demek için buluştu.
Etkinlik boyunca müzik ve şiir dinletisi, tiyatro gösterisi ile kadına karşı şiddet ve kadın hakları konulu bir panel düzenlendi. 
Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Lions 118-Y Federasyon Başkanı Ethem Alkan, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ataşehir Şubesi Başkanı Şerife Özdemir, Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, STK temsilcileri ve yüzlerce Ataşehirli katıldı.
CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi yaptığı konuşmada; “Yediden yetmişe bütün kadınlar, hep birlikte var olduğumuzu, nefes aldığımızı ve yaşam hakkımız olduğunun altını çizmek için buradayız. Umudu yeşertmek, dayanışmayı örgütlemek ve nefrete karşı sevgi tohumlarını filizlendirmek için bir aradayız.  Bizler eşitlik istiyorsak, kadınlarımızı hayata bir sıfır geride başlamaya zorlayan adaletsizliği ortadan kaldırmak istiyorsak ve ayrımcılığı tarihin karanlık çukuruna gömmek istiyorsak; hayatımızın her alanına sinsice sızmış olan önyargı kalıplarını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Spordan siyasete, edebiyattan bilime her alanda cinsiyetçiliği reddetmeliyiz. Kadınların yaşamı ve bedeni üzerine söz söylemeye kimsenin hakkı olmadığını yüksek sesle haykırmalıyız. Biz hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, hiçbir bebeğin soğuktan donarak ölmediği eşit ve adil bir Türkiye yaratarak özgürleşmeliyiz” diye konuştu.
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ataşehir Şubesi Başkanı Şerife Özdemir konuşmasında, “Birlik ve beraberlik içerisinde kadınlarımıza, çocuklarımıza ve geleceğimize zarar verecek olan her türlü konularda haklarımızı savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz” dedi. 
“Kadına Karşı Şiddet ve Kadın Hakları” panelinde; 22. ve 23. dönem milletvekili Prof. Dr. Gaye Erbatur “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kalkması İçin Ne Yapılmalı” konulu bir anlatım sunarken, Av. Meryem Karagöz ve Av. Özgen Kara ise “Kadına Karşı Şiddet ve Kadın Hakları” başlıklı bir sunum yaptılar.
Etkinlikte Ataşehir Belediyesi Kadınlar Korosu “Yüksek Yüksek Tepelere, Sunam, Burçak Tarlası ve Gülleri Kokmaya Geldim” isimli şarkıları seslendirirken,  İbrahim Dizlek ise “Seni Seviyorum” ve “Duy Beni” isimli şiirleri okudu. Toplantıda Çınardibi Lions Kulübü de, kadına karşı şiddeti protesto eden 2 dakikalık eylem yaptı.
Etkinlikte tamamen ev kadınlarından oluşan 15 kişilik amatör tiyatro ekibi Grup Sarmaşık Gülleri ise “8 Mart’tan Günümüze…” adlı oyunu sergilediler. Etkinliğin sonunda emeği geçenlere teşekkür amacıyla çiçek sunuldu.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA



Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER