Ataşehir Huzur Toplantısı gerçekleşti

Ataşehir Kaymakamlığı 2021 Yılı "Güvenlik ve Danışma Kurulu" Huzur Toplantısı, Kaymakam İsmail Hakki Ertaş'ın başkanlığında gerçekleşti.

Ataşehir Huzur Toplantısı gerçekleşti

Ataşehir Kaymakamlığı 2021 Yılı "Güvenlik ve Danışma Kurulu" Huzur Toplantısı, Kaymakam İsmail Hakki Ertaş'ın başkanlığında gerçekleşti.

Ataşehir Kaymakamlığı 2021 Yılı "Güvenlik ve Danışma Kurulu" Huzur Toplantısı, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğünün ev sahipliğinde Kaymakam İsmail Hakki Ertaş'ın başkanlığında gerçekleşti.


Gerçekleşen toplantıya, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Kırklar, Ataşehir mahalle muhtarları ve özel kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda Ataşehir'in aşılama, covid-19 güncel durumu, asayiş, güvenlik, gasp, güvenlik, trafik, okul problemlerinin yanısıra söz alan muhtarların ilettiği diğer sorunlar görüşüldü.

Mahalle muhtarları özellikle mahallelerindeki;  * Trafik problemlerini, işlek caddelerdeki park sorunlarını, * Özellikle kurban bayramlarındaki mahalle içerisinde kurban kesim ve satış noktalarına izin verilmemesini ve kara sinek problemlerine karşı önlemlerin arttırılmasını, * Mahallelerde bulunan parkların asayiş, güvenliği ve güvenlik kamera yetersizliğini, * Mahallelerdeki bekçi denetimlerinin ve okul güvenliklerinin arttırılmasını, * Kimliği belirsiz kağıt toplayıcılarının kontrol altına alınmasını, * Sokak aralarında yapılan izinsiz düğünlere denetim yapılmasını, * Mahallelerde bulunan okullarda ve parklarda uyuşturucu v.b. madde satıcılarına karşı önlemlerin arttırılmasını, * İmar planı çıkan mahallelerinde toplulaştırma ve yeterli duyuruların yapılmasını, * İmar İskan Blokları 2 ve 3'ncü etaplarında tahliye süreci öncesinde yağma, talan ihtimaline karşı önlemlerin arttırılmasını,  * Okul alanı problemlerini ve 65 yaş üzeri vatandaşların aile sağlığı merkezlerindeki aşılama problemlerini dile getirdiler.  

Gerekli güvenlik önlemleri arttırılacak Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ta; pandemi sürecinde özveri ile çalışan başta sağlık, emniyet, vefa grupları ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

Ataşehir'in önemli sorunu olan parklardaki ve okullardaki güvenlik problemleriyle ilgili geçtiğimiz hafta toplantı gerçekleştirdiklerini ve gerekli önlemlerin alınmaya başladığını belirtti.  Ataşehir Kaymakamlığı'nın en önemli sorunlarından biri olan Hükümet Konağı konusunda olumlu gelişmelerin olduğunu ve yer tahsisinin yapıldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Parklardaki güvenlik problemine karşı da Ataşehir Belediyesi'nin gerekirse özel güvenlik hizmeti satın alması gerektiğini, kamera çalışmaları konusunda da belediye ve valilik olarak bu süreci hızlandıracaklarını belirtti.

Yenisahra - Barbaros'ta inşaat ruhsatını alan çalışmasını yapabilir

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse'de, Yenisahra - Barbaros Mahallelerinde hak sahiplerinin belediyeye geldiklerinde imar durumu alabildiklerini, inşaata başlamak isteyen vatandaşlara ve müteahit firmalara ruhsatların verildiğini, parklardaki gerekli iyileştirmelerinde yapılması hususunda gerekli notları aldığını belirtti.

Ataşehir'de eğitim yatırımları arttırılıyor

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday'da; Ataşehir'in eğitim standartlarının yükseldiğini, 2021-2022 eğitim - öğretim yılında bölge dışı kayıtlar konusunda kesin ve net tutum sergilediklerini böylelikle okullardaki sınıf yoğunluklarını azalttıklarını belirtti. Atatürk Mahallesi'ndeki Ataşehir İlkokulu'ndaki boş araziye Anaokulu, Ataşehir Belediyesi Karşısı'ndaki araziye Ataşehir Sosyal Bilimler Lisesi, Akın Sertçelik Anadolu Lisesi arkasındaki eski okul inşaatı alanına Yenilebilir Enerji Lisesi, Emlak Konut Ortaokulu, Varyap ve Halk Bankası arasındaki boş araziye Fen Lisesi, Celal Yardımcı İlkokulu'na TOKİ aracılığıyla yeni okul inşaatının yanısıra Yenisahra'da bulunan Yenisahra Öğretmen Duriye Nuriye Endürüst Ortaokulu'nun 32 derslikli yeniden yapımına başlanacağını belirtti. Ataşehir İlçe Milli Müdürlüğü'nün karşısındaki araziye de bağışçı bulunması durumunda Halk Eğitim Merkezi yapacaklarını ifade etti.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday son olarak konuşmasında; Ortaokulu'dan Lise'ye geçişte yerleşme oranı olarak %22 ile büyük bir başarı yakaladıklarını, okullarda covid-19 nedeniyle karantina altında sınıf oranlarının çok az olduğunu açıkladı.  

65 Yaş üstü vatandaşlarımız 3'ncü doz aşılarını mutlaka olmalılar

Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Kırklar'da, "Ataşehir'de son 2 haftada vaka sayılarında artış olduğunu, özellikle 65 yaş üstü vatandaşların 3'ncü doz aşı olmaları konusunda herkesin vatandaşları bilgilendirme yaparak aşı olmaları konusunda yönlendirmelerini aktardı. İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak aşılama konusunda İstanbul ortalamasının üzerinde performans gösterdiklerini belirtti. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamız gerekiyor" dedi.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday ve İlçe Sağlık Müdürü Fatih Kırklar merak edilen soruları yanıtladılar. Kaymakam Ertaş, eksikliklerin ve gelen taleplerin not alınmasını ve yapılabilecek işlemlerin en kısa zamanda tamamlanması talimatı verdi. Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ın başkanlığındaki "Güvenlik ve Danışma Kurulu" huzur toplantısı, karşılıklı temennilerle sona erdi.

Kaynak/atasehir.com.tr

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2021, 23:16

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER