Ataşehir'de “Yaran Gecesine” yoğun ilgi

Ataşehir Çankırılılar Derneği’nin organize ettiği geleneksel “Yaranler Gecesi’ne” yoğun ilgi vardı.

Ataşehir'de “Yaran Gecesine” yoğun ilgi
Ataşehir'de “Yaran Gecesine” yoğun ilgi
Ataşehir Çankırılılar Derneği’nin organize ettiği geleneksel “Yaranler Gecesi’ne” yoğun ilgi vardı.

Ataşehir Belediyesi Nikâh Salonunda düzenlenen geceye, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, , CHP Ataşehir kadın Kolları Başkanı Nihan Erol ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye başkan yardımcıları Abdullah Der, Hüseyin Hışman ve Namık Sürmen, Belediye Meclisi Başkanı Sadi Özata, belediye birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ile Çankırılılar ve Çankırılıların gönül dostları katıldı.

Teşekkür konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ertuğrul Baysal; “Bu gecenin düzenlenmesinde, kültürümüzü yaşatmamız için her zaman bize destek olan Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye, ayrıca İstanbul’un değişik semtlerinde ikamet eden ve buraya gelerek birliğimize katkı veren tüm hemşehrilerime, buraya gelerek bizleri onurlandıran tüm Çankırı dostlarına çok teşekkür ederim” dedi.


Daha sonra yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda belirlenen, kanaat önderlerine protokol tarafından tuzdan yapılmış plaketle onurlandırıldılar.


Gecede konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak şunları söyledi: “Yaran gibi kültürel mirasların yüz yıllardan bu güne gelen değerlerdir. Çankırılıların misafirperverliği, dayanışmaları, kendi değerlerine gösterdikleri bu kadirşinaslık son derece onur verici. Biz Ataşehir’de belediye başkanlığı ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizlerle dostluğumuzu geliştirdik. Sizi tanıdıktan sonra bu eksikliğin bizden kaynaklandığını biliyoruz.” 

Gösteriler, yöre türküleri ile birlikte 90 ve 70 yaşındaki iki eski Yaran Başağasının oyunu ile başladı. Orta oyunu tadında “Yaran Gecesi”ne has gösteriler ile devam eden gecede yine Yaran Gecesi’ne has türküler eşliğinde kaşıkla oynanan yöre oyunları izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA



Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2016, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109