ATAŞEHİR'DE SANAT MERKEZİ GİBİ MUHTARLIK

Ataşehir Atatürk Mahalle Muhtarlığı’nda her yaştan kitapseverin yararlanabileceği bir mahalle kütüphanesi kuruldu.

ATAŞEHİR'DE SANAT MERKEZİ GİBİ MUHTARLIK
 ATAŞEHİR'DE SANAT MERKEZİ GİBİ MUHTARLIK

Ataşehir Atatürk Mahalle Muhtarlığı’nda her yaştan kitapseverin yararlanabileceği bir mahalle kütüphanesi kuruldu.
Ataşehir’in Atatürk Mahalle Muhtarlığı sıra dışı bir çalışmaya imza atarak hem kütüphane hem de sergi görevini üstleniyor. Atatürk Mahalle Muhtarı Leyla Yeşim Şaylan tarafından 2015 yılında başlatılan kütüphane projesi büyük ilgi görüyor.
Proje kapsamında, vatandaşlar tarafından Mahalle Muhtarlığına; öykü, roman, şiir, yabancı dil, öğrencilerin yararlanabileceği ders kaynak ve sınavlara hazırlık kitapları bağışlanıyor. Bu kütüphanede kitapseverler, isim ve telefon numaralarını yazdırmaları karşılığında kitapları okuyabiliyor.


Proje ile ilgili bilgi veren Muhtar Şaylan şunları söyledi:
“Yerel seçimlerde seçim beyannamemde de Atatürk Mahallesi’ne bir kütüphane kazandıracağımı belirtmiştim. Muhtarlığımıza gelen komşularımızla konuştum. Elinizde okunmuş kitaplar varsa lütfen getirin dedim onlarda kırmadılar, getirdiler. Bugün muhtarlığımızdaki kitap sayısı 3.500'ü geçti. Yediden yetmişe herkesin okuyabileceği kitaplarımız bulunuyor. Öğrenci, veli ve vatandaşlardan gelen olumlu yöndeki geri bildirimler ve katkılar projenin gelişmesini sağladı. Hem öğrencilere kitap desteği sağlamak hem de daha çok kişinin kitap okumasına yardımcı olabilmek amacıyla başlatılan projenin gelişmesini görmek ve olumlu geri dönüşler almaktan mutluluk duyuyorum.”
Aynı zamanda muhtarlıkta her ay bir sanatçının resim, heykel, çini ve el sanatları gibi sergilerine de yer verilecek.


Muhtar Leyla Şaylan düzenlenen sergiler hakkında ise şunları ifade etti:
“Bu fikrin oluşma nedeni öncelikle ben insan odaklıyım. İnsanları buluşturmayı seviyorum bunu da en iyi nasıl yapabilirim derken sanatla olabilir dedim ve başladım. Bu çalışma insanları çok mutlu etti. Gelen komşularımız teşekkür ediyorlar. Bu tarz sergileri görmek için mahalle dışına çıkıyorduk, ayağımıza getirdiniz diyorlar. Sergide yer almak için şimdiden bir kaç ayımız dolmuş durumda. İsim yazdıran her sanatçıya yer vereceğiz.”
Bu ay ki serginin açılışına Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan ve Ataşehirli sanatseverler katıldı.
Mart ayı boyunca resimleri sergilenecek Ressam Nilüfer İnaltong, yurtiçi ve yurtdışında toplam 17 kişisel sergi açarken 170’den fazla da karma sergiye katıldı. Yurtdışında da 18 kez uluslararası platformlardaki organizasyonlara katılan sanatçı, yabancı sanatçılarla akademik düzeyde canlı performanslar sergiledi. Ressam Nilüfer İnaltong çalışma konularını doğa ve doğallıktan seçerek gözlemlerini, hayata bakış açısını kendi yorumuyla tuvaline aktarıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER