ATAŞEHİR'DE ÇOCUKLAR OYUN OYNADILAR, KAZANDILAR.

Ataşehir’de geleneksel “Çocuk Oyunları Şenlikleri”nde dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri törenle verildi.

ATAŞEHİR'DE ÇOCUKLAR OYUN OYNADILAR, KAZANDILAR.
 ATAŞEHİR'DE ÇOCUKLAR OYUN OYNADILAR, KAZANDILAR.


Ataşehir’de geleneksel “Çocuk Oyunları Şenlikleri”nde dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri törenle verildi.
Ataşehir’de bulunan okullar arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Ataşehir Belediye Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenmiş olan geleneksel “Çocuk Oyunları Şenlikleri”nde dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri bu sabah, Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda törenle verildi.



Çocuklara, gençlere; liderlik yapabilme, kurallara uyma, paylaşmayı bilme, zamanı verimli kullanma, zihinsel ve fiziksel beceriler kazanarak kendi kültürümüzü tanıma ve spor yapma alışkanlığının kazandırılmasını amaçlayarak düzelenen “Çocuk Oyunları Şenliği” ödül törenine Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Milli Eğitim İlçe Müdürü Ertuğrul Bilican, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu ile birlikte okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. 


Görevli Beden Eğitimi Öğretmenleri eşliğinde öğrencilerin Yakan Top, Mendil Kapmaca, Sek Sek gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarında dereceye giren okul takımlarına kupa ve madalyalarının verildiği törende yaptığı konuşmada Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu, “Şenliklere 3 bin 500 öğrencinin katıldığını, Ataşehir’deki öğrenci sayısına göre bu katılımı yeterli görmediklerini” belirtti. 


Güneysu konuşmasında şunları vurguladı: “Günümüzde oyun kavramı, kentsel yaşamın getirdiği olumsuzluklarla birlikte çocuklarımızın bireysel olarak yaptığı ve daha çok bilgisayar başında oynanır hale dönüşmüştür. Bu durum çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimlerine zarar verdiği gibi nesiller boyu süregelen geleneksel çocuk oyunlarımızın geleceğe taşınmasında da olumsuz bir etki yapmaktadır. Ayrıca hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme de çocuklarımız ve gençlerimiz için risk teşkil etmekte, önemli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır İşte bu geleneksel çocuk oyunları şenlikleri ile çocuklarımızın karakterine uygun fiziksel etkinlikler yaparak, paylaşmayı öğrenmesi, oyunla başlayan spor alışkanlığının yaşam bicimi haline dönüştürülmesini hedeflemekteyiz. Bir başka hedefimiz ise milli kültürümüzün önemli bir bölümünü teşkil eden geleneksel çocuk oyunlarımızın öğretilmesi ve yaşatılmasıdır. Bugün bu spor salonunu çocuklarımızla doldurabiliyorsak hedefimize emin adımlarla yaklaşıyoruz demektir.”


Güneysu, şenliklere 31 eğitim kurumundan 3 bin 500 öğrencinin katılarak Yakan Top, Mendil Kapmaca, Sek Sek gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarında doyasıya oynama fırsatı bulduklarını dile getirerek şöyle dedi: “İlçemizdeki öğrenci sayısını dikkate aldığımızda bu ve buna benzer sportif faaliyetlere katılımın yetersiz olduğunu görmekteyiz. Bu konuda okul yöneticilerimizden çocuklarımızı ve gençlerimizi sportif faaliyetlere yönlendirerek katılımın artırılması noktasında gayretlerini ve katılımlarını bekliyorum.” 
Belediye Başkan Yardımcısı Hışman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilican ve Kaymakam Karamehmetoğlu’nun şenliklere katılan öğrencilere teşekkür konuşmalarının ardından, okullara kupaları ve madalyaları sunuldu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109