Ataşehir'de “Afrika’nın Yüreğine Su Serp” Resim sergisi açıldı

“Afrika’nın Yüreğine Su Serp” projesi kapsamında açılan su kuyularıyla ilgili bugün Kadriye Faik Koparan İlkokulunda “Fotoğraf Sergisi “ve “Akıl Oyunları Sınıfı” açılışı için tören düzenlendi.

Ataşehir'de “Afrika’nın Yüreğine Su Serp” Resim sergisi açıldı
Ataşehir'de “Afrika’nın Yüreğine Su Serp” Resim sergisi açıldı

“Afrika’nın Yüreğine Su Serp” projesi kapsamında açılan su kuyularıyla ilgili bugün Kadriye Faik Koparan İlkokulunda “Fotoğraf Sergisi “ve “Akıl Oyunları Sınıfı” açılışı için tören düzenlendi.
Törene; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Metin, Atatürk mahallesi Muhtarı Leyla Yeşim Şaylan, Mevlana mahallesi Muhtarı Recep Ali Kantarcı, okul müdürleri,  Kadriye Faik Koparan İlkokul Müdürü Yaşar Yumak ve okul idaresi ile öğretmenlerinin yanı sıra okulun aile birliği temsilcileri katıldı.

Törene katılan protokol; önce “Afrika’nın Yüreğine Su Serp” projesi kapsamında açılan su kuyularını anlatan serginin açılışını yaptı.

Serginin açılışından sonra çocukların zihinsel aktivitelerini geliştirmek için içinde birçok zekâ oyunun bulunduğu Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı’n açılışı yapıldı.

Okul Müdürü Yaşar Yumak, okul olarak öğrencilerimizle beraber yardımlaşmayı duygu boyutundan çıkarıp eylem boyutuna taşımak istediklerini söyleyerek: “ Bunun için okul aile birliğimizle beraber Afrika’daki susuz kardeşlerimize su götürmek, bu konuda oraya dikkat çekmek için bu projeyi uygulamaya koyduk.  Araştırmalarımız sonucunda hem maliyeti düşük hem de kısa sürede yapabilecek olan “Yeryüzü Doktorları Derneği” ile anlaşarak bu faaliyeti gerçekleştirmek istedik. Sonunda iki kuyunun açılması çalışmasını gerçekleştirdik. Bağışlarla aldığımız ve artan paramızla da 14 kişiye katarakt ameliyatı yaptırdık. Bu çalışmamızı örnek teşkil etsin diye fotoğraf haline getirerek sergiledik. Bu projenin fikir babası olan Ufuk Vural hocamıza, projeyi en iyi şekilde yürüten ve sonuçlandıran okul aile birliğimize, maddi desteklerini bizden esirgemeyen velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yumak; “Akıllı ve Zekâ Oyunları Sınıfı” ile ilgili olarak şunları söyledi; “  Biz eğitimi çok yönlü olarak düşünüyoruz. Artık çocuklarımızın matematiksel işin ötesinde el becerilerini ve zihinlerini geliştirsinler istedik. Bu anlamda zihinleri geliştirecek çeşitli materyaller oluşturduk ve sınıfı da o ortama uygun şekilde tasarladık.”

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, projeyi uygulayan ve katkı sunan herkesi kutlayarak; “Arkadaşlarımız El birliği ile bugün dünyanın en çok su sıkıntısı çeken Afrika’da su kuyusu açmak üzere bir çalışma başlattılar. Bunuda başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler. Kendilerini kutluyoruz. Bu proje ile yardımlaşma bilinci ile beraber fedakârlık bilincinin de oluşmasına katkı sağladılar. Kolektif bir çalışma ile çocuklarımızın da burada benimde emeğim var deyip unutamayacakları güzel bir çalışma gerçekleştirmişler” şeklinde konuştu.

Karamehmetoğlu, Akıl Oyunları Sınıfı için de; “Gerçekten elektronikten uzak, insan zekâsını geliştirmesi açısında önemlidir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109