ATAŞEHİR CUMHURİYETİ 93 YILIN BELLEĞİ İLE KUTLUYOR!

Cumhuriyet’in ilanının 93. yıldönümü Ataşehir’de büyük coşku ile kutlanacak.

ATAŞEHİR CUMHURİYETİ 93 YILIN BELLEĞİ İLE KUTLUYOR!
 ATAŞEHİR CUMHURİYETİ 93 YILIN BELLEĞİ İLE KUTLUYOR!
 
---Cumhuriyetin 93. yıl kutlamalarına hazırlanan Ataşehir, bu sene Cumhuriyet’in belleğini sokağa taşıyor.
 
---İsmet İnönü, Aziz Nesin, Can Yücel, Türkan Saylan, Tarık Akan gibi 93 yıllık Cumhuriyet tarihine damga vurmuş isimlerin canlı heykelleri hafızalardaki görüntüleri ile yürüyüş güzergâhında olacak.
 
---Atatürk’ün Haydarpaşa Garı’nda Cumhuriyet ruhunu yansıtan fotoğraf karesi büyütülmüş hali ile tören alanında yerini alacak. Fotoğrafta boş bırakılan alanlarda vatandaşlar hazır olan dönem kıyafetleri ile hatıra fotoğraf çektirebilecekler.
 
Cumhuriyet’in ilanının 93. yıldönümü Ataşehir’de büyük coşku ile kutlanacak.
 
Ataşehir Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Özgürlük Parkı’nda başlayacak yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek olan Manga ve Kıraç konserleri ile devam edecek.
 
Atatürk Bulvarı üzerinde, 93 yıllık Cumhuriyet tarihine damga vurmuş isimlerin canlı heykelleri hafızalardaki görüntüleri ile yürüyüşe katılanları karşılarken, vatandaşlar bu anları fotoğraf çekimi ile ölümsüzleştirebilecekler. Canlı heykellerin hayat vereceği isimler ise şöyle: Halide Edip Adıvar, İsmet İnönü,  Âşık Veysel, Hasan Ali Yücel, Nazım Hikmet, Cemal Reşit Rey, Ruhi Su, Haldun Taner, Aziz Nesin, Bahriye Üçok, Can Yücel, Türkan Saylan, Mahsuni Şerif, Uğur Mumcu ve Tarık Akan.
 
Tören bölgesinin bir başka noktasında ise Mustafa Kemal Atatürk’ün Haydarpaşa Garı’nda Cumhuriyet ruhunu yansıtan fotoğraf karesinin maketi insan ölçeğinde büyütülmüş olarak yer alırken, fotoğrafta boş bırakılan alanlarda vatandaşlar dönem kıyafetleri ile hatıra fotoğraf çektirebilecekler.
 
Atatürk’ün Kocatepe’de zihinlerimize yer eden görüntüsünün ışıklandırılmış üç boyutlu hali ise 29 Ekim günü Ataşehir’deki coşkulu Cumhuriyet ruhu ile birlikte olacak.  
Havai fişek gösterisinin de gerçekleşeceği kutlamalar Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda Manga Grubu ve Kıraç konserleri ile devam edecek.

Ataşehir Cumhuriyet Bayramı Program


29 Ekim 2016 Cumartesi
Saat 18.00 – Fener Alayı Yürüyüşü – Başlangıç Noktası: Özgürlük Parkı (Ataşehir Migros Arkası)
Saat 20.00 – Manga Konseri
Saat 21.00  -  Kıraç Konseri


Ataşehir Belediyesi İletişim


Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER