AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çiftçi’den İstanbul’un Fethi Mesajı:
AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çiftçi’den İstanbul’un Fethi Mesajı:
İçeriği Görüntüle

Ataşehir Şerifali’de Büyük Dönüşüm: 1442 Yeni Konut Hak Sahiplerine Teslim Ediliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ iş birliğiyle Ataşehir Şerifali'deki İmar İskan Blokları'nda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı. Deprem riskine karşı radye temel ve yatay mimariyle inşa edilen 1442 konut, etap etap hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

ATAŞEHİR / İSTANBUL (Ataşehir Web) – İstanbul genelinde deprem riskine karşı yürütülen kentsel dönüşüm projelerinde Ataşehir için tarihi bir adım daha atıldı. TOKİ, Ataşehir’in Şerifali Mahallesi’nde bulunan eski İmar İskan Bloklarının dönüşümünü başarıyla tamamladı. Toplam 260 bin metrekarelik devasa bir alanda hayata geçirilen proje, modern şehircilik anlayışıyla bölgenin çehresini değiştirdi.

3 Etaplık Dev Proje: Konut, Ticaret ve Sosyal Donatılar Bir Arada

3 etaptan oluşan proje kapsamında sadece güvenli konutlar inşa edilmekle kalınmadı, mahallenin tüm sosyal ihtiyaçları da gözetildi. Şerifali kentsel dönüşüm projesiyle alana; 1442 konut, 121 iş yeri, bir cami ve 3 sosyal tesis kazandırıldı. Binaların tamamı depreme karşı en güvenli sistemlerden biri olan radye temel üzerine ve çevreye uyumlu yatay mimari esasıyla inşa edildi. Kat kuraları çekilen daireler, hak sahiplerine etaplar halinde teslim ediliyor.

Ataşehir Kentsel Dönüşüm 22

Bakan Murat Kurum: "Vatandaşlarımız Sağlam Yuvalara Kavuştu"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni yuvalarına taşınmanın mutluluğunu yaşayan Ataşehirlilerin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Kurum, "Biz 'Devlet baba' dedik" başlığıyla yaptığı paylaşımda, "Vatandaşlarımız devletine güvendi, sağlam yuvalara kavuştu. Ataşehir Şerifali’de 1442 konutu dönüşümle yeniledik" ifadelerine yer verdi.

Hak Sahiplerinden Devlete Teşekkür: "Hiçbir Mağduriyet Yaşamadık"

Daha önce 35 yıllık, depreme dayanıksız binalarda oturduklarını belirten hak sahiplerinden Muhammed Aydın, süreç boyunca devletin her zaman yanlarında olduğunu vurguladı. İstanbul'da büyük bir deprem beklendiğini hatırlatan Aydın, şu sözlerle teşekkür etti:

"Binalarımızın yenilenmesi gerekiyordu. TOKİ devreye girdi ve evlerimiz yenilendi. Olması gerekeni şu anda devlet yapıyor. Biz, 'Devlet baba' dedik ve hakikaten o şekilde doğrusunu yapmışız. Evlerimize taşıncaya kadar kiralarımız da düzenli olarak ödendi, hiçbir mağduriyet yaşamadık."