Su Borusu patladı , Ataşehir suni göle döndü

Ataşehir'de iş makinesinin kazı çalışması sırasında şebeke suyunu taşıyan ana boru patladı. Onlarca metre yükselen basınçlı su, kısa sürede şantiye sahasını sular altında bıraktı. İş makinesinde mahsur kalan operatörü itfaiye kurtardı. Şantiyedeki birçok kamyon sular altında kaldı.

Su Borusu patladı , Ataşehir suni göle döndü

Vatandaşlara 'Ataşehir suni gölüne kavuştu' dedirten olay; İçerenköy Mahallesi Karslı Ahmet Caddesi Postacılar Sokak üzerindeki şantiyede yaşandı.

Bir alışveriş merkezinin temel kazısı sırasında iş makinesi ana su borusunu deldi. Basınç nedeniyle su onlarca metre yükselirken kısa süre içinde şantiye tamamen su ile doldu. Şantiyeden taşan sular çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinde de su baskınlarına neden oldu.

Borudan çıkan basınçlı suyu durdurmaya çalışan iş makinesi operatörü ise yükselen sular nedeniyle aracında mahsur kaldı. Operatörü olay yerine gelen itfaiye ekipleri mahsur kaldığı yerden kurtardı. Vatandaşlar, taşan sulardan zarar görmemek için iş makinelerinin de yardımıyla bariyerler oluşturarak suyun yönünü değiştirmeye çalıştı.

İş makinesi operatörü, kazı çalışması sırasında yanlışlıkla su borusun patlattığını söyleyerek şöyle konuştu: "Boru patlayınca birden her tarafı sular kaplamaya başladı, iş makinesi ile kapatmaya çalıştım ama olmadı. Aracımın içinde mahsur kaldım, çok korktum."

Taşan sular nedeniyle otomobilleri ve iş yerleri hasar gören vatandaşlar yetkilileri suçladı. Basınç nedeniyle onlarca metre yükselen su, vatandaşlar tarafından cep telefonları ile kaydedildi.


İSKİ'nin SU KESİNTİSİ AÇIKLAMASI  TIKLA

İSKİ, İSTANBUL SULAR İDARESİ SU ARIZA,

ONLİNE ARIZA KAYDI, ONLİNE SU ARIZA TAKİBİ,


ONLİNE SU ARIZA TAKİBİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2012, 22:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER