Borsa nereye? İstinye'demi Kalsın, Ataşehire'mi Gitsin

Hükümet, İstanbul’u 2023 yılında dünyanın en büyük 10 finans merkezinden biri yapmak istiyor. Bu da, İMKB’nin Ataşehir’e taşınmasıyla gerçekleştirilecek. Bakan Ali Babacan, son yaptığı toplantıda, İMKB Yönetim Kurulu’nun bu karara direndiğini, sonunda Yönetim Kurulu’nun yapısının değiştirildiğini, İMKB taşınınca da eski Yönetim Kurulu yapısına geri dönüleceğini açıkladı.

Borsa nereye? İstinye'demi Kalsın, Ataşehire'mi Gitsin
İMKB’nin İstinye’den taşınması ve mevcut arazisine alış veriş merkezleri yapılması, İstanbul’un finans merkezi olmasını değil, İstinye’nin alış veriş merkezi olmasını sağlar. İMKB’nin bir odada idare edilmesi de mümkün; ama o zaman, “Borsa’yı hissetme”nin olanağı kalmayacak. Bu durumda, Ataşehir’de Borsa binası yapmaya da gerek yok. Borsa, SPK binasının bir odasında da hizmet verebilir. Biz de finans merkezi yapalım derken bilgisayar merkezi yapmış oluruz.

Böylece, Borsa’yı eleştirenler de nümayiş yapacakları yer bulamaz. Hatta, New York Borsası için de bu sistem önerilebilir. New York Borsası’nı bir bilgisayara dönüştürseler, ne şimdiki Wall Street işgalcileri kalır; ne de açılış zilini duymak istemeyenler.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER