Battal İlgezdi: “Bizim görevimiz; vatandaşa hizmet etmektir”

Daha önce yapımına başlanan ve Ataşehir Belediyesi’ne yetki verilmediği için çürümeye terkedilen Esatpaşa Mahallesi Kültür Merkezi’nin belediyeye devredilmesini isteyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi “Bu bina çürüyor, buranın devrini bize yapın, 6 ayda bitirelim ve mahalleli buradan faydalansın. Burada yapılan siyasi bir durumdur. Bunun kimseye faydası yok. İnşaat orada çürüyor. Engel olmayın” dedi.

Battal İlgezdi: “Bizim görevimiz; vatandaşa hizmet etmektir”

 

Her hafta bir mahallede toplantı yaparak vatandaşların sorunlarını birebir dinleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi 19 Ocak Perşembe günü Esatpaşa Mahallesi sakinleri ile buluştu. Ataşehir Belediyesi’nin ilçeye ve özellikle mahalleye sunduğu hizmet ve yatırımların anlatıldığı mahalle toplantısına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yanı sıra belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri ve Esatpaşa Mahalle Muhtarı katıldı.
 


Esatpaşa Güvenç Pelit Düğün Salonu’nda yapılan mahalle toplantısında konuşan Esatpaşa Mahalle Muhtarı Mehmet Parlayan, belediyenin verdiği hizmetlere dikkat çekerek, “Parklarımızda, camilerimizde, okullarımızda periyodik çalışmalar yapılıyor. Geçen yıl mahallemizde yaptığımız toplantıda başkanımızdan; etrafı çevrilmemiş tek camimiz olan Yunus Emre Camii için gerekli çalışmaların yapılması için ricada bulunmuştuk. Bu konuda sözünü yerine getirdiği için ve verdiği tüm hizmetler için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.


 
Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise, “Seçimlerden sonra bu mahallede yaptığımız toplantıya katılıp tapu ile ilgili sorunlarını anlatan kişilerin çoğunu şimdi görmüyorum. Ne mutlu ki, bakın onların problemi çözülmüş.  Biz seçimlerde verdiğimiz sözleri tuttuk, tutuyoruz. Esatpaşa, Örnek ve Mustafa Kemal mahallelerinde 3 bin 500 vatandaşımıza tapularını verdik. Bizim için kimin hangi siyasi görüşte olduğu mühim değil, bizim görevimiz; vatandaşa hizmet etmek, sorunu en kısa sürede çözmektir” dedi.

 
Mahallede bulunan imar ve plan ile ilgili problemin kaynağının ilçe belediyesi olmadığının altını çizen Başkan Battal İlgezdi, belediyenin verdiği hizmetleri anlatarak, “Çöpleriniz geçen dönemde olduğu gibi üç günde bir değil, her gün alınıyor. Mahallenin asfaltını, kanallarını, parklarını yaptık, şimdi bir söz daha veriyoruz ki, 2012 yılsonuna kalmadan asfaltsız bir metrekare alan kalmayacak. Ayrıca Esatpaşa’da bulunan spor sahası alanının kullanım hakkını aldık, buranın projesi şu anda yapılıyor. Burada yapacağımız spor salonunu sizin çocuklarınıza sunacağız” diye konuştu.



Mahallede daha önceki ilçe belediyesi zamanında yapımına başlanan Esatpaşa Mahallesi Kültür Merkezi konusunda da açıklamalar yapan Battal İlgezdi şunları söyledi: “Siyaset içerisinde karalamak ve çamur atmak moda haline gelmiş. Bu Kültür Merkezinin alanı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeridir. Ataşehir Belediyesi kurulmadan önce bu kültür merkezi için harcamaları eski ilçe belediyesi yapmış. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik ile ilgili konuda defalarca yazışmalar yaptık. Bu bina çürüyor, buranın devrini yapın bize, 6 ayda bitirelim ve mahalleli buradan faydalansın. Burada yapılan siyasi bir durumdur. Bunun kimseye faydası yok. İnşaat orada çürüyor. Engel olmayın.” 
  Ataşehirweb-BATTAL İLGEZDİ RÖPORTAJ  - TIKLA

Başkan İlgezdi’nin konuşmasının ardından mahalle sakinleri genel ve özel sorunlarına ilişkin isteklerde bulundu. Başkan İlgezdi de başkan yardımcıları ve birim müdürlerinden vatandaşların sorunlarının en kısa zamanda çözümlenmesini istedi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER