Başbakan'ın sözü, Ataşehir'deki Roman vatandaşları umutlandırdı

Roman vatandaşlar, Başbakan Davutoğlu'nun Roman STK temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Başbakan'ın sözü, Ataşehir'deki Roman vatandaşları umutlandırdı
Başbakan'ın sözü, Ataşehir'deki Roman vatandaşları umutlandırdı

Roman vatandaşlar, Başbakan Davutoğlu'nun Roman STK temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

 Ataşehir'de, barakaları yıkıldığı için sıkıntı yaşayan Roman vatandaşlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Roman STK temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Anadolu Yakası Romanları Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Nebahat Bilgiç,  yaptığı açıklamada, yaklaşık 550 Roman vatandaşın, Ataşehir Küçükbakkalköy'de bir arazide bulunan barakalarının yıkılmasının ardından 4 aydır mağdur olduklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Roman STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantıda, bu konuyu gündeme getirdiğini anımsatan Bilgiç, şöyle konuştu:

"Toplantı çok güzel geçti. 11 konu ele alındı. Bunların içinde en önemlisi barınma ve işsizlikti. Bu bizi gerçekten çok heveslendirdi, mutlu etti ve sevindirdi. Ben burada mağdur olan vatandaşlarımızın sorunlarını Başbakanımıza anlattığım zaman gerçekten üzüntü duydu. Gözleri dolu dolu oldu. Bana 'Nebahat Hanım benim bunlardan hiç haberim yoktu. Sizin yaşamış olduğunuz bu mağduriyetten dolayı vicdanen çok acı duydum' dedi."

Bilgiç, mağduriyet yaşayan Roman vatandaşların konut ihtiyacının bir an önce giderilmesi için Başbakan Davutoğlu'ndan bazı isteklerde bulunduğunu belirterek, "Başbakanımızdan geçici olarak 250 konteyner prefabrik konut istedik. Sayın Başbakanım da bunun sözünü verdi. Çok acil bir şekilde prefabrik evler gönderilecek. Çünkü mağduriyetlerimiz devam ediyor. Bu insanlar sokakta yatıyorlar" dedi.

- "Ev sahipleri kiralık ev vermiyor"

Bilgiç, Roman vatandaşların zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını ifade etti.

Roman vatandaşları kiralık evlere yerleştiremediklerini dile getiren Bilgiç, "Çadırda ve arabalarının içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Çöp topluyorlar, kağıt topluyorlar. Yaptıkları işlerden dolayı da ev sahipleri Romanlara evlerini kiralamıyor" diye konuştu.

Bilgiç, yıkılan barakaların bulunduğu arazinin hala boş durduğunu vurguladı.

Arazide barınan insanların kar yağarken, evlerinden eşyalarını bile almadan dışarı atıldığını savunan Bilgiç, şöyle devam etti:

"Bu insanlara vebalı gözüyle bakılıp, kollarından tutup dışarı attılar. Sosyal belediyecilik böyle olmamalı. Irk ayrımı yapılmamalı. Ben Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve devlet büyüklerimize inanıyorum ve güveniyorum. En kısa zamanda bu aciliyet durumumuzun ortadan kalkacağına ve el atıp bu olayı kapatacaklarına inanıyoruz."

Nebahat Bilgiç, Roman vatandaşların yaşadığı bu sorundan dolayı çocuklarının okula gidemediğini de ifade ederek, "Okul eğitimlerinden mahrumlar şu anda. Çünkü adres beyanı olmadığından dolayı okul kayıtları yapılamıyor. Acilen bu sorunun da çözülmesi istiyoruz. Bu çok önemli bizim için. Biz eğitimsiz ve cahil bir toplumuz" diye konuştu.

- "İstanbul'da 1,5 milyon kayıtlı Roman var"

Bilgiç, bugün İstanbul genelinde kayıt altında 1,5 milyon Roman vatandaşı olduğunu söyledi.

Bu kişilerin yüzde 95'inin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aşığı olduğunu vurgulayan Bilgiç, Romanların Türkiye Cumhuriyeti'nde var olduklarını aktardı.

Cumhurbaşkanlı Erdoğan'ı çok sevdiğini ve Erdoğan Cumhurbaşkanı olacağında, "yetim ve öksüz" kalacakları için çok üzüldüklerini aktaran Bilgiç, şunları anlattı:

"Ama Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kendisi gibi Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşları kucaklayan bir Başbakan gönderdi. Biz yetim değilmişiz. Öksüz de bırakılmamışız. Böyle olmasaydı zaten bizimle bir araya gelmez, kahvaltı etmezdi. Kendisi adeta bir Başbakan değil de sıradan bir insan gibiydi. İçimizden biri gibiydi. Biz de o yüzden AK Partiliyiz, ölümüne kadar Erdoğancıyız. Bizim siyasi görüşümüz AK Parti. Biz AK Parti'den geri adım atmadık, atmayız da."

Kaynak/trthaber.com

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER