Ataşehirli gençler Polonya’da festivale katıldı

Geçtiğimiz yıllarda Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yapılan halk oyunları festivallerine katılan Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, bu yıl da Polonya’nın Katowice kentinde 25.’si düzenlenen Uluslararası Öğrenci Folklor Festivali’ne katılarak Ataşehir Belediyesi’ni ve ülkemizi başarıyla temsil etmenin gururunu yaşadı.

Ataşehirli gençler Polonya’da festivale katıldı

Türkiye’den Ataşehir Belediyesi’nin yanı sıra Polonya, İtalya, Fransa, Arjantin, Venezüella, Hırvatistan, Rusya ve Slovakya’dan ekiplerin katıldığı festivalde gruplar birbirinden kaliteli sahnelerde gösterilerini sergilediler.

Yabancı gruplara Türk müziğini ve oyunlarını tanıtan ekip, festivalin kapanış gününde yapmış olduğu gösteriyle ve başarılı canlı müzik performansıyla Polonyalı seyirciler tarafından sahneye ikinci kez çağırılan tek ekip oldu.

Folklor Festivali’ne katılan grup üyeleri, sırasıyla Belgrad (Sırbistan), Budapeşte (Macaristan), Üsküp, Ohrid, Manastır (Makedonya) ve Kavala (Yunanistan) şehirlerindeki tarihi ve kültürel yerler ile müzeleri gezip gördüler. Ataşehirli gençler ayrıca Polonya’da geçirilen süre boyunca, Krakow ve Auswitch’de (Nazi Toplama Kampı) 2. Dünya Savaşı sürecinde neler olup bittiğine dair bilgi sahibi de oldular.





   

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER