Ataşehir’de kentsel dönüşüm tartışıldı

İstanbul’daki kentsel dönüşümü Yenişehir Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin etkinliğinde gösterimi gerçekleştirildi. Belgesel gösterimi sonrasında yapılan toplantıda ise mahalle sakinleri ile kentsel dönüşüm başlığı altında yapılmak istenenler tartışıldı.

Ataşehir’de kentsel dönüşüm tartışıldı

Yenişehir Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Ataşehir Şerifali Çiftliği Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) Projesi adı altında kentsel dönüşüm projesinin hedefindeki mahalle sakinlerinin haklarını savunmak için bir araya gelmelerini sağlamış.

1980’lerde bir gecekondu önleme projesi olarak gerçekleştirilen Şerifali Çiftliği konutlarının da içinde bulunduğu alan bugün, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle bir rant kaynağı haline getirilmeye çalışılmakta. Hali hazırda 1250 konutun bulunduğu alan 6 bin, hatta 11 bin konutluk yeni lüks konut projeleriyle dönüştürülmeye çalışılıyor.

Toplumcu Mühendis Mimar ve Şehir Plancıları Meclisi Kentsel Dönüşüm Komisyonu, İstanbul’un ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki bu saldırıların takipçisi olmaya; emekçilerin, yoksulları hakları için mücadeleye katkı koymaya; mühendis, mimar, şehir plancıları bu başlıkta da toplumcu perspektifle harekete geçirmeye devam edeceğini açıkladı.



Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2012, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER