Ataşehir'de Engelleri Aşalım, İstihdamda Yarışalım

İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile yürütülen “Engelleri Aşalım, İstihdamda Yarışalım” projesinin açılış töreni Avrupa Birliği Baknı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç ve engelliler yararına çalışan gönüllü vatandaşlar katıldı.

Ataşehir'de Engelleri Aşalım, İstihdamda Yarışalım

Açılış konuşmasını yapan Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, “Bu proje ile ilk olarak 135 engelli vatandaşımız yararlanacak. Engelli vatandaşlarımızın istihdamı için çalışıyoruz. İlçemizde bulunan engelli vatandaşlarımız ve aileleri için bu projeyi gerçekleştirdik. Kalkınma Ajansı’na proje de verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç, “Üniversite olarak yakın çevremizde bulunan ilçelerde yapılan projelere destek veriyoruz. Ataşehir ilçemizde bine yakın engelli vatandaşımız bulunuyor. Biz de bu projede bulunan eğitim programında destek veriyor ve onları aktif toplum hayatına sokmaya çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bir gün bizde engelli olabiliriz”

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Herkesin fırsat eşitliğinden yararlanması gerektiğini belirterek , engelli vatandaşların hayatlarını en iyi şekilde yaşmaları için çabaladıklarını ifade etti.

Öğrencilerin karne heyecanına da değinen Vali Mutlu şunları ifade etti; “Bugün 2 buçuk milyon öğrencimiz İstanbul’da karnelerini aldılar. Onları en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Başarıların daim olmasını diliyorum. 2008’de kurulan Kalkınma Ajansı güzel projelere verdiği destekleri biliyoruz. Bugün de özürlülerimizin istihdamı için bu projeye destek verdi. Engelli gençlerimiz için çalışıyoruz. Bir gün bizde engelli olabiliriz bunu unutmamız gerekiyor. Bu proje ile 135 gencimiz istihdam edilecek. Ataşehir Kaymakamlığı proje ortakları ile 1 yıl boyunca engelli gençlerimiz ile olacağız. 2012’de de Kalkınma Ajansımızla bu tarz projelerle destek vereceğiz. Yeni projeler bekliyoruz. Özellikle STK’lardan projelerini yarıştırmalarını bekliyorum. Bu güzel günde engelli kardeşlerimize ve ailelerine başarılar diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“Engelleri aşabilmek beyin de başlar”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Bugün karnelerini alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum diyerek konuşmasına başladı. Biz siyasetçilerde öğrenciyiz bizim karnemizi de millet veriyor. İyi çalışmazsak notumuzu kırıyor.” Diyerek konuşmasını sürdürdü.
Bakan Bağış, ” Bu proje çok önemli. 10 milyona yakın engelli kardeşimiz var. Engelleri aşabilmek beyin de başlar. Sorunları görmezden gelemeyiz. 10 yıldır hükümet olarak Başbakanımız önderliğinde sorunları aşmaya çalışıyoruz. Engelli olmak bir kabahat ya da özür değildir. Bugün sağlıklı olanlar yarın engelli olabilir. Bu yüzden engelleri kaldırmak için hep birlikte çalışmalı ve bunu başarmalıyız. Aşık Veysel görmediği halde bize bir çok konuyu gösterebildiyse, kulakları duymadığı halde Beethoven 9 senfoniyi kaleme alabildiyse demek ki azmedince bütün engeller ortadan kalkabiliyor.” dedi.

Konuşmaların ardından işitme engelli örgencilerin halk oyunları gösterisi gerçekleşti. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER