ATAŞEHİR'DE ENGELİLERİN EĞİTİMİ İÇİN YENİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Ataşehir Kaymakamlığı ‘Engelleri Aşalım İstihdamda Yarışalım’ adlı projesi için İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan 493.707,09 TL tutarında hibe aldı.

ATAŞEHİR'DE ENGELİLERİN EĞİTİMİ İÇİN YENİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATILDI

           26 / 12/ 2011 Pazartesi günü İstanbul Kalkınma Ajansı’nda Proje Sözleşmesi Sayın Kaymakamımız Turgut ÇELENKOĞLU tarafından imzalanmış, imza törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban KARATAŞ ve Proje Koordinatörü Meltem ÖĞTEN katılmıştır.


Projemizin hedefi ; Ataşehir ve çevre ilçelerde (Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Ümraniye, Çekmeköy) yaşayan işitme, zihinsel, ortopedik engellilerden oluşan 18-40 yaş arası 135  engelliye, Ataşehir ilçesinde bulunan Ataşehir İş Okulunda, Lions İlköğretim Okulu ve İş Okulunda, Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesinde, Yunus Emre İşitme Engelliler İlköğretim Okulunda, ahşap iskelet montaj elemanı, föncü, pasta yapımı ve sunumu, aşçı çırağı, servis komisi, bilgisayar işletmenliği, bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme, bahçe bakımı ve dikim işçisi meslek alanlarında eğitim vererek 45 engelliye istihdam sağlamak, engellilere eğitim veren bu okullarda yeni atölyeler oluşturmak, Ataşehir Kaymakamlığı Engellileri İşe Yönlendirme ve Danışmanlık Ofisini Ataşehir İş Okulu bünyesinde kurarak orada tüm engelli bireylerin ve engelli birey çalıştırmak isteyen kurumlara danışmanlık, rehberlik ve kariyer destek hizmeti verecek bir birim oluşturmak, seminerler ve sektörel toplantılar düzenleyerek istihdama yönelik işbirliklerini arttırmak, özürlü istihdam eden ve çalışma koşullarını iyileştiren iyi, örnek firmaların tanıtımını yapmaktır.

Projemizin ortakları ; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeditepe Üniversitesidir. Projemizin iştirakçileri ise Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği ve Ataşehir Belediyesidir.

Projemiz 12 ay sürecek olup, projeyi Ataşehir Kaymakamlığı yürütecektir. Proje koordinatörü Meltem ÖĞTEN’e  [email protected] dan ulaşabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER