Ataşehirde Depremzede ailelere moral gecesi

İstanbul'da misafir edilen depremzede aileler Kimse Yok Mu Derneği Marmara Şubesi'nin düzenlediği programda bir araya geldi.

Ataşehirde Depremzede ailelere moral gecesi

Deprem sonrasında kışı geçirmesi için Ataşehir’deki Zübeyde Hanım Öğretmenevi’ne yerleştirilen depremzede ailelere her fırsatta destek olan Kimse Yok Mu Derneği Marmara Şubesi, gönüllülerinin de desteğini alarak 28 Aralık günü moral gecesi düzenledi. Kimse Yok Mu gönüllüleri misafir depremzedeleri moral gecesinde yalnız bırakmazken Sudan’da Kimse Yok Mu ile yetimhane yaptıran ve bir süre önce Anafen Eğitim Kurumları tarafından yılın annesi seçilen Yasemin Yusufoff Çelikkol da eşi ve çocuğuyla birlikte geceye katılan gönüllüler arasında yer aldı.

“Allah bir daha göstermesin”
Moral gecesinin açılışını yapan Kimse Yok Mu Marmara Şube Başkanı Eyüp Tok konuşmasında depremin ne denli büyük bir felaket olduğunu Marmara Depremi ile yakinen gözlemlemiş biri olduğunun altını çizerek Kimse Yok Mu olarak her zaman Vanlı kardeşlerinin yanında olduklarını söyledi. Tok ayrıca bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulunarak geceye sponsor olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Vanlı misafirler türkülerle çoştu
Moral gecesini Ramazan Ümit Şimşek sunarken türküleriyle Gökmen geceye renk kattı. Gurbet şarkılarıyla Vanlı misafirleri hüzünlendiren Gökmen, söylediği türkülerle de geceye katılan depremzede aileleri coşturdu.

Gökmen’den sonra sahnede Nasrettin Hoca’yı gören çocuklar büyük bir sevinç yaşarken Hoca’yı yakından görmek isteyen çocuklar sahnede Nasrettin Hoca’nın fıkralarıyla doyasıya eğlendi. Vanlı çocuklar Karagöz ve Hacivat gösterisini de merakla izledi.

“Van’dan gelirken kafamızda binlerce soru vardı”

Moral gecesinin sonunda misafir depremzedeler adına emekli öğretmen Veysel Balıkçı söz aldı. Balıkçı “Bizi Van’dan İstanbul’a getirdiklerinde hepimizin kafasında binlerce soru vardı, orada ne yaparız, ne yer, ne içeriz, diye düşünüyorduk” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geldiğimiz günden beri devletimiz bize her konuda yardımcı oldu, başta Valimiz'e, Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nin yöneticileri ile personeline ve bize bu güzel moral gecesini düzenleyen Kimse Yok Mu’ya depremzede aileler adına çok teşekkür ederim, bize unutulmaz bir gece yaşattınız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER