Ataşehir’de Çöpten Yapılan Tablolar Sergilendi

Ataşehir Belediyesi’nin sanat eğitimlerine katılan çocukların atık çöplerden yaptığı tabloların sergisi, Nazım Hikmet Parkı’nda açıldı.

Ataşehir’de Çöpten Yapılan Tablolar Sergilendi
Ataşehir Belediyesi’nin sanat eğitimlerine katılan çocukların atık çöplerden yaptığı tabloların sergisi, Nazım Hikmet Parkı’nda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından açıldı. “Sanat ve Sorumluluk” teması ile 10 - 14 yaşları arası 18 çocuğun 2 ayda yaptığı tablolarda “İstanbul” anlatılıyor. Ataşehir Belediyesi’nin yaz kurslarında müzik eğitimi alan öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı enstrümanlar da serginin ilgi çeken başka bir bölümünü oluşturuyor. Işık ve sesten de yararlanılan tablolarda akşamları trafik ışıkları ve şehir ışıkları yanarken, üzerlerindeki butonlara basarak resmin geçtiği mekanların sesleri de dinleniyor.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Ataşehir Nazım Hikmet Parkı’nda ki sergi açılışına eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile katılan Belediye Başkanı Battal İlgezdi, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan İlgezdi şunları söyledi:

“Ataşehir’de geleceğin sanatçıları, geleceğin aydınları yetişiyor. Yaptığı her işte duyarlılığını ve sorumluluğunu bilen, yaşadığı dünyanın farkında olan bir nesil boy veriyor. 3 yılda sanat ve sporda yedi binden fazla öğrenci ile buluşup çok sayıda projeye imza attık. Bu projede bizim çocuklarımızla gurur duymamızı sağlayan bir proje oldu. Bu sergi ve bunun gibi birçok çalışmamız “Gelecek Burada” sloganımızın ne kadar doğru ve haklı olduğunu göstermektedir” dedi.


Daha sonra  atık çöplerden yapılan tabloların yer aldığı serginin açılışını yapan Başkan Battal İlgezdi, eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve Ataşehir Belediyesi Meclis üyesi Ayşe İnci Beşpınarla  birlikte sanat kursları eğitmenleri  Birsen Devrim Altunsaray, Aynur Duman ve Hatice Özdemir’e  teşekkür plaketi, tabloları yapan çocuklara da teşekkür belgesi verdi. Açılış töreninde, Polonya’da katıldıkları uluslararası  halk oyunları gösterisinde dereceye giren  Ataşehir  Belediyesi  Halk Oyunları topluluğu da Başkan Battal İlgezdi’ye  folklör çalışmalarına verdiği destek için teşekkür plaketi ile Katovice Belediye Başkanı’nın gönderdiği Polonya ve Katovice kentinin tarihini anlatan CD ile plaketi verdi.


Törenin ardından açılışa katılan vatandaşlarla sohbet eden Başkan İlgezdi, çok sayıda çocukla birlikte Nazım Hikmet Heykeli’nin altında oturdu ve çocuklarla sohbet etti. Çocuklardan sanatın her türü ile yakından ilgilenmelerini isteyen Başkan İlgezdi, “Sanata ve sanatçıya saygı duymak gerekir. Duygularınızı, fikirlerinizi sanatın her türü ile daha kolay ifade edebilirsiniz. Barışı, özgürlüğü,demokrasiyi, insan sevgisini sanatla anlatmak ülkelerin gelişmişliğinin göstergesidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2012, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER