Ataşehir İmarını İstiyor

CHP İBB Meclis Üyesi Ayşe İnci Beşpınar "Ataşehir'in Planları İBB Meclis gündemine neden gelmiyor?"‏

Ataşehir İmarını İstiyor

29 Mart 2009 yerel seçimlerinin üzerinden 45 ay geçmesine rağmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ataşehir’in 1/5000’lik imar planlarının İBB Meclis gündemine getirtilmemesi CHP İBB Meclis Üyesi Ayşe İnci Beşpınar tarafından bir kez daha İBB Meclis gündemine geldi.

İBB Meclis Üyesi Ayşe İnci Beşpınar bir kez daha sordu, “Ataşehir’in Planları İBB Meclis gündemine neden gelmiyor?”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinin 2012 yılı Kasım ayı toplantılarının 12 Kasım 2012 Pazartesi günkü birleşiminde CHP Ataşehir ve İBB Meclis Üyesi Ayşe İnci Beşpınar daha önce birkaç kez daha İBB Meclis gündemine getirdiği yazılı ve sözlü önergeleri ile Ataşehir İlçesinin 1/5000’lik Nazım İmar Planları ile yapılan çalışmaların hangi aşamada olduklarını” bir kez daha sordu.

CHP’li Beşpınar, “Ataşehir Belediyesi olarak, Ataşehir halkı ve Muhtarları olarak yıllardır mücadele ettik ve devam ediyoruz”
 
2009 yılından beri Ataşehir’in imar planının çıkması için uğraştıklarını bir kez daha İBB Meclis kürsüsünde dile getiren CHP Ataşehir ve İBB Meclisi Üyesi İnci Beşpınar, “Birçok kez İBB meclisinin gündemine yazılı ve sözlü önergelerle dile getirdim, verilen cevaplar yetersiz, ilgisiz ve gayri ciddi yanıtlardı” diyerek şunları söyledi, “Ataşehir Belediyesi olarak, Ataşehir halkı ve Muhtarları olarak yıllardır mücadele ettik ve devam ediyoruz. Bende İBB Meclis Üyeliğim nedeniyle Meclise verdiğim soru önergeleri ile yaptığımız girişimler de sonuçsuz kaldı. Ataşehir halkının mağduriyeti ortada, herkes görüyor. Mağdur olan vatandaşlarımız haklı olarak biz seçilmişlere geliyor ve yardım istiyorlar”
 
Ataşehir İlçesinin 1/5000’lik Nazım İmar Planları Aralık ayında İBB Meclisinde olacak
 
İBB Meclis oturumunda, CHP’li Beşpınar’ın Meclis kürsüsünde dile getirdiği önerge ile ilgili söz alan İBB AKP Grup Başkan Vekili Ergün Turan’da yaptığı açıklamada Aralık ayı içerisinde mutlaka Ataşehir İlçesinin 1/5000’lik Nazım İmar Planlarının İBB meclis gündemine geleceğini sözünü ve müjdesini verdi.

2009 Mart’ta seçimi gerçekleştirilen İstanbul’un 9 yeni ilçesinden sadece Ataşehir’in planı yapılmadı

İstanbul’da 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde 9 yeni ilçe kurulmuştu. Yeni kurulan 9 ilçeden 8′inin nazım imar planları hazırlanıp onaylanarak yürürlüğe girdi. Sadece bu yeni kurulan 9 ilçeden biri olan Ataşehir’in İmar planı yapılmadı. Ataşehirliler bu durumun kendilerine karşı siyası bir tavır olduğunu düşündüklerinden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde protesto gerçekleştirdi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Ataşehir’in birçok mahallesinde örgütlenen Muhtarlar ve vatandaşlar Fatih Saraçhane Parkı’nda buluşup Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binası önünde ellerinde pankartlar ve sloganlarla ilçelerin 1/5000’lik imar nazım planlarının hazırlandığını ve yalnızca kendi ilçelerinin planlarının onaylanmadığını belirterek protesto gösterisi gerçekleştirmişlerdi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ İMAR SORGULAMA
İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2012, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER