Ataşehir belediyesi ile Gülenyüz derneği Gıda Bankacılığı Protokolu imzalandı.

Ataşehir belediyesi ile Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği Arasında gıda bankacılığı protokolü imzalandı

Ataşehir belediyesi ile Gülenyüz derneği Gıda Bankacılığı Protokolu imzalandı.


Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İLGEZDİ ve Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği Başkanı Muharrem ÇOBAN ile birlikte Gıda Bankacılığı Protokolu imzalandı. İmza töreninde Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah DER'de hazır bulundu

Yapılan Protoklle Ataşehirde ihticacı olanlara gıda yardımının düzenli yapılması için gerekli altyapının biran önce hazırlanıp hayata geçirilmesi için çalışmala  başlanacağı söylendi.




Gıda Bankacığı Hakkında

27.05.2004 tarihinde 5179 sayılı yasa ile İhtiyaç fazlası gıdanın yoksul vatandaşlara dağıtılmasını sağlayacak olan gıda bankası, 5179 sayılı Kanunun

3. maddesinde “Bağışlanan üretim fazlası, paketleme veya kodlama hatası sebebiyle piyasaya sürülememiş, sağlığa uygun her türlü gıdayı tedarik eden, uygun şartlarda depolayan ve bu ürünleri doğrudan veya değişik yardım kuruluşları vasıtasıyla fakirlere ve doğal afetlerden etkilenenlere ulaştıran ve kâr amacı gütmeyen dernek ve vakıfların oluşturduğu organizasyonlar” olarak tanımlanmıştır.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunun 40 ve 89 uncu maddelerinde yapılan değişiklikler ile, fakirlere yardım amacıyla gıda bankacılığı faaliyetinde bulunan dernek ve vakıflara bağışlanan gıda maddelerinin maliyet bedelinin vergi matrahının tespitinde gider olarak dikkate alınabilmesi imkânı sağlanmıştır. Önceden sadece gıda iken 5281 sayılı Kanun ile yapılan değişiklikle gıda yanında temizlik, giyim ve yakacak maddeleri de kapsam içerisine alınmıştır.

Gıda Bankası üretici veya satıcılardan bedel ödemeden almış olduğu ürünleri, aracı işlevi görerek ihtiyacı olanlara düzenli ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasını sağlayan kurumdur.

Buna göre, Gıda Bankacılığı kapsamında gıda, temizlik, giyim ve yakacak maddesi bağışlayan gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri bağışa konu malların maliyet bedellerini vergiye tabi kazancın tespitinde gider olarak göz önünde bulundurabileceklerdir.

Ayrıca, gıda bankacılığı faaliyetinde bulunan dernek ve vakıflara bağışlanan malların maliyet bedellerinin tamamı, yıllık beyanname ile bildirilen gelirden indirilebilmektedir.



Gülenyüz Yaşamla Mücadele ve Yardım Derneği

Karslı Ahmet Cad. Mehtap Sok. No:2 İçerenköy ATAŞEHİR - İSTANBUL
Tel: 0216 469 25 99 - GSM: 0555 386 53 18

[email protected]
www.gulenyuz.org/

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2012, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER