Anadolu Ataşehir'de Ses Verdi

Ataşehir Belediyesi'nin "Anadolu Ataşehir'den Ses Veriyor" etkinliği Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı'nda 10 binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 Anadolu Ataşehir'de Ses Verdi

 Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda sivil toplum kuruşu temsilcisi ile 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otel’de yakılarak öldürülen Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok da katıldı. 19 yıl önce Sivas Madımak Otel’de yakılarak öldürülen aralarında  yazar, şair ve sanatçılarında bulunduğu 33 aydının anıldığı gecede sahneye çıkan Koca Hasan, Sadık Gürbüz, Rahmi Saltuk ve Arif Sağ saz ve sesleriyle binlerce kişiye duygu dolu anlar yaşattı. 
 
Gecenin açış konuşmasını yapmak için sahneye kızı Turnam Nehir İlgezdi ile çıkan

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Dostluk ve kardeşliğin tohumlarını attığımız Anadolu Ataşehir’den Ses Veriyor etkinliğinde hepinizi, Anadolu’nun sesi ve nefesi olan Pir Sultan’dan Yunus Emre’ye, Hacı Bektaş’tan Mevlana’ya,  Âşık Veysel’den Mahsuni Şerife, Ahmet Arif'ten  Nazım Hikmet’e ve daha yüzlerce ozanımızın barış özgürlük ve kardeşlik duygularıyla selamlıyorum" dedi.
 
Bundan tam 19 yıl önce 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde 33 aydını yakan alevleri sadece 2 Temmuzlarda değil, her gün yüreğinde hissettiğini vurgulayan Başkan Battal İlgezdi, "Yeni Madımaklar yaşanmasın diye Anadolu’dan bir ses,  bir nefes almanın mutluluğunu hep beraber yaşamak için on binlerle birlikte buradayız" diye konuştu.
Etkinliğe saz ve sesleriyle katılan Koca Hasan, Sadık Gürbüz, Rahmi Saltuk ve Arif Sağ'a da geceye katıldıkları için teşekkür eden Başkan Battal İlgezdi, eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte sanatçılara plaket, 3 boyutlu Çanakkale albümü ve çiçek verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2012, 07:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER