Ali Emrah Büyük ‘Yenisahra’nın Planları Yetersiz’

Ataşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Ali Emrah Büyük, askıya çıkan Yenisahra ve Çevresi Nazım İmar Planı’nı değerlendirdi.

Ali Emrah Büyük ‘Yenisahra’nın Planları Yetersiz’
Ali Emrah Büyük ‘Yenisahra’nın Planları Yetersiz’
Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Ataşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Ali Emrah Büyük, askıya çıkan Yenisahra ve Çevresi Nazım İmar Planı’nı değerlendirdi. 

Ataşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Ali Emrah Büyük, Ataşehirweb.com’a yaptığı özel açıklama ile askıya çıkan Yenisahra ve Çevresi Nazım İmar Planı’nı değerlendirdi. 

Bölgede şu anki yapılaşmalarından daha düşük imar verildiğini söyleyen Ataşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Ali Emrah Büyük; insanları birleşmeye sevk etmek gerekirken mağdur etmemek gerektiğini, münferiden haklarının da verilmesi gerektiğini ifade etti.

Ataşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Ali Emrah Büyük, Ataşehirweb.com’a Yenisahra ve Çevresi Nazım İmar Planı’nı değerlendirdiği özel açıklama. 

Yenisahra’nın planları yetersizdir. Niye Yetersiz? İnsanların şu anki yapılaşmalarından daha düşük imar var. Farz edin adamın 300 – 400 m2 yeri var, 1,25 veriyorsun adama 1,45 veriyorsun, adam zaten 2 – 2,5 emsalde yapılaşmış.  Adamlar birleşemedi, büyüyemedi. Ne olacak? Eskisinden daha mı az yapılaşsın? Tamam, insanları birleşmeye, bütünleşmeye sevk etmek lazım ama insanları mağdur etmeden birleştirmek lazım. Benim şahsi görüşüm bu. Ne partim nede gurubum adına konuşuyorum. 
İnsanlar münferiden de hakları olan imarı alabilmelidirler. Deprem gerçeği var önümüzde. Bunun arkasında başka bir şey aramamak lazım. Diğer ilçelere baktığımızda onların yarısı kadar imar verilmiş buraya. Yani bu yapılan imar planı yetersizdir ben düzeltileceğine inanıyorum. Kimsenin şahsi menfaati yok. Deprem gerçeği ortada iken herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor. Başkanımız Battal İlgezdi bu konuda yeterince bilgilidir. Gerekli çalışmaları yapıyor. Halkımızın, bölge insanların menfaati için gerekli olan her şeyi yapacaktır. 

Bu konuda çatışma istemiyoruz biz ilçe olarak. Biz ilçe olarak Anakent ile Bakanlık ile uyumlu bir şekilde çalışmak zorundayız. Bu bir uzlaşı işidir aynı zamanda. Savaş işi değil. Biz uzlaşıları sağlayarak burada bir şeyler yapmanın çabası içerisindeyiz. O yüzden ortak noktada buluşmak için çaba sarfediyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2013, 07:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER