İstanbul Finans Merkezi, Ümraniye'yi ihya etti!

İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) yakınlığı ve metro hattı ile gelişimi hızlanan Ümraniye markalı konutların yeni üssü haline geldi.

İstanbul Finans Merkezi, Ümraniye'yi ihya etti!
 İstanbul Finans Merkezi, Ümraniye'yi ihya etti!

İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) yakınlığı ve metro hattı ile gelişimi hızlanan Ümraniye markalı konutların yeni üssü haline geldi.
İstanbul'da bir semtin gelişebilmesi için merkezi konumda bulunması ve ulaşımının kolaylığı gibi özelliklere sahip olması gerekiyor. Anadolu Yakası'nın son dönemde en hızlı gelişen ilçesi olan Ümraniye tüm bu özelliklere sahip. Levent Gökmen Demirciler’in Ekonomist’teki haberine göre ana arterlere yakınlığı, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun varlığı, Avrupa Yakası'na kolay ulaşımı ile öne çıkan İlçede konut ve ofis projesi yatırımları her geçen gün artıyor. Markalı üreticilerin proje geliştirme yarışına girdiği Ümraniye’de üretim ve satış aşamasında 25 konut projesi bulunuyor.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne (İFM) yakınlığı ile de tercih edilen Ümraniye’de Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun Çakmak istasyonuna kadar olan kısmı Aralık ayında faaliyete geçerken ikinci etabının da bu yılın ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla trafik sorununa çözüm olmasının yanı sıra bölgenin sosyal ve iktisadi kalkınmasına da olumlu etkilerde bulunacağı öngörülüyor.

Eva Gayrimenkul Araştırma ve Raporlama Uzmanı Pınar Kaymaraz “Anadolu Yakası'nın önemli ilçelerinden biri haline geldi” dediği ilçenin hayatı kolaylaştıran coğrafi konumunun konut ve ofis yatırımlarının bölgede yoğunlaşmasına neden olduğuna işaret ediyor.

Ümraniye merkez bölgesinde konut projeleri daha çok Şile otoyolu güzergâhında konumlanıyor. Buranın yatırım açısından tercih edilmesinde en önemli etken olan ulaşım akslarına yakınlığın yanı sıra Anadolu Yakası'nda Kavacık, Altunizade gibi merkezi iş alanlarına da yakın olması. Ayrıca Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yolunun Ümraniye bölgesinde olması da Ümraniye'yi cazip kılıyor.

Dünyanın en büyük küresel finans merkezlerine alternatif olması düşünülen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Ümraniye'de E5 ile TEM otoyollarının kesiştiği alana inşa ediliyor. İFM, konumu ve mimarisiyle Ümraniye'ye yeni bir çehre kazandıracak. İstanbul Finans Merkezi'ne ulaşımı kolaylaştırmak için 9 km'lik Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrosu İFM projesinden de geçirilecek. Finans merkezi metro hattı, Marmaray ve Kartal-Kadıköy metro hattına da bağlantılı bir şekilde yapılandırılıyor. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe raylı sistem hattıyla da bağlantılı olması planlanan finans merkezi metro hattı dokuz istasyondan oluşuyor.

YÜZDE 77 YÜKSELDİ

Endeksa verilerine göre Ümraniye'de son üç yılda konut metrekare satış fiyatlarında yüzde 41 'İlk, son beş yıllık dönemde ise yüzde 77'lik artış gözleniyor. Endeksa CMO'su Aylin Daylan, şu anda Ümraniye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatının 3 bin 675 TL olduğunu söylüyor. Daylan'ın verdiği bilgiye göre, bölgede ortalama konut fiyatı 402 bin TL, ortalama kiralar bin 565 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise ortalama 24 yıl.

Ümraniye'nin komşu ilçesi Ataşehir'de çok uzun dönemdir önemli fiyat artışları görüldüğünü belirten Aylin Daylan, "Özellikle Batı Ataşehir'de konut metrekare satış fiyatlarının ortalama 7 bin 550 TL olması ve ortalama konut fiyatlarının 1 milyon TL'yi bulması bölgede yaşamak isteyen orta gelir düzeyindeki kişileri Ümraniye'ye yönlendirmiş durumda" diyor.

DAHA DA ARTABİLİR

Aylin Daylan, İstanbul Finans Merkezi'nin hayata geçmesiyle bölgede oluşacak yüksek talebin fiyatları yukarı seviyelere çekme potansiyelinin yüksek olduğuna vurgu yapıyor. İFM'nin hayata geçmesiyle bölgede konut talebinin yanı sıra ticari gayrimenkule olan talebin de artacağını öngördüklerini belirten Daylan, özellikle Finans Merkezi'ne çok yakın konumda bulunan Site, Çamlık, Tatlısu, Şerifali Mahallelerinde artış beklendiğini de vurguluyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109