Halk Bankası, Ataşehir Finans Merkezine Taşınıyor

Halk Bankası sonunda taşınıyor. İstanbul Ateşehir'de kurulması planlanan Finans Merkezi için düğmeye bastı.

Halk Bankası, Ataşehir Finans Merkezine Taşınıyor
Halk Bankası, Ataşehir Finans Merkezine Taşınıyor

Halk Bankası sonunda taşınıyor. İstanbul Ateşehir'de kurulması planlanan Finans Merkezi için düğmeye bastı.

Halk Bankası sonunda taşınıyor. İstanbul Ateşehir'de kurulması planlanan Finans Merkezi için düğmeye bastı. Bu kapsamda 2012 yılı içerisinde alınan karar doğrultusunda, bulunan birimlerini tek  tek İstanbul'a taşımaya başladı.

VakıfBank'ın ardından Genel Merkezi'ni İstanbul'a taşıyan ikinci banka olmayı hedefleyen Halk Bankası, bu yıl sonuna kadar tüm birimlerini İstanbul'a taşımış olacak. Halk Bankası'nı taşınma konusunda bir ilk olmasını sağlayan faktör ise, Ateşehir Finans Merkezi içerisind eyer alacak olan ilk banka Genel Merkezi olacak. Vakıf Bank İstanbul'a taşıdığı merkezini Ataşehirdışında bir bölgede konumlandırdığı için, Halk Bankası bu alanda bir ilki gerçekleştirdi.

Halk Bankası taşınıyor. Bu konuda komuoyu duyurusu yapılmış olmasına rağmen, çok fazla açıklama yapılmadan taşınma işlemleri gerçeklşetiriliyor. Toplamda 2700 civarında personeli bulunan Halk Bankası'nın yaklaşık olarak 1600 civarındaki personeli İstanbul'da görev yapıyor.  Geri kalan Genel Merkez personelleri ise Ankara'da görev yapmaktaydı. Banka tüm personellerini de İstanbul'a taşımayı hedefliyor. Bu alanda da personellerine başka bir şehirde yaşamaya alışmaları için destek olacağı da konuşulanlar arasında.

Halk Bankası Ataşehir Finans Merkezi'ne taşınıyor haberleri ile, en çok merak edilen konu ise elbette ki çalışan personellerinin ne yapacağı. Banka tüm personellerini götürmek istiyor. Fakat banka bünyesinde banka personeli dışında taşeron firmalar aracılığı ile de çalışan çok fazla sayıda personelin bulunuyor olması. Bu personellerin ise, düzenlerini bozarak İstanbul gibi zor ve pahalı bir şehre taşınması oldukça zor gibi görünüyor. Bankanın bu konuda ne yapacağı ise merak konusu. Şehir değişikliği yapamayacak olan onlarca personele tazminat ödeyecek mi, yoksa bu personeller zaten başka şirketin elemanları olarak gözüktükleri için tazminat almadan işlerinden mi olacak? Bu konu ile ilgili personellerine açıklama yapıp yapmadıkları konusunda bir resmi kamuoyu açıklaması yapılmadı.

Halk Banka'sı taşınma işlemlerini 2016 yılına kalmadan, bulunduğumuz Ağustos ayı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor. Pek çok birimini İstanbul'da göndererek faaliyetlere başladı bile. Kalan personellerin ise, kademeli olarak taşınacağı belirlendi. Ateşehir Finans Merkezi kapsamında sırada hangi bankaların genel müdürlüklerini taşıyacağı ise 2016 yılında en çok konuşulacak olan Finans haberleri arasında yer alacağı da önemli bir ayrıntı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER