CHP'li Ensar Öğüt'ün 'intihar' iddiasını polis doğrulamadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün 'yurt dışından getirilen Anguslar nedeniyle kurbanlıklarını satamayan iki vatandaşın intihar ettikleri' şeklindeki iddiası, emniyet kaynakları tarafından doğrulanmadı

CHP'li Ensar Öğüt'ün 'intihar' iddiasını polis doğrulamadı
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün 'yurt dışından getirilen Anguslar nedeniyle kurbanlıklarını satamayan iki vatandaşın intihar ettikleri' şeklindeki iddiası, emniyet kaynakları tarafından doğrulanmadı. Polis, iddia edildiği gibi herhangi bir intihar vakasının kayıtlarında yer almadığını belirtti.

Bugün Ataşehir'de satılamayan kurbanlık tosunlarla E-5 karayoluna yürürken polis tarafından durdurulan Milletvekili Esar Öğüt, kameraların karşısına geçerek hükümetin hayvancılık politikasına ağır eleştiriler getirmişti. Açıklama sırasında kurbanlık tosunlarını satamayan 2 kişinin çadırlarında canına kıydığını öne süren Öğüt, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa ithal hayvan getirilerek vatandaşını öldüren bir hükümeti karşımızda görüyoruz. Bu hükümet derhal tedbir almalı. İntihar eden vatandaşlarımızın ailelerine yardım etsin, hayvanlarını alsın ve onlara tazminat ödesin. Bu kul hakkı yemektir. Bu bayramda kul hakkı yiyenlere haram olsun." demişti.

Ensar Öğüt'ün iddialarını araştıran gazeteciler, intihar ettikleri belirtilen kişilere ulaşmak istedi. Ancak Ümraniye, Ataşehir, Sultanbeyli, Sancaktepe, Kadıköy ve Çekmeköy ilçelerinde yapılan araştırmalarda iddiaların gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Polis kayıtlarında da herhangi bir intihar olayının bulunmadığı belirtildi.
stargündem.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER