Ataşehir'de Toplanan giyecekler ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor

Ataşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sosyal Kumbara Projesi ile toplanan giyecekler yeni sahipleriyle buluşuyor.

Ataşehir'de  Toplanan giyecekler ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor
Ataşehir'de  Toplanan giyecekler ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor

Ataşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sosyal Kumbara Projesi ile toplanan giyecekler yeni sahipleriyle buluşuyor.

“Kumbara Bir Umuttur, Paylaşmak Mutluluktur” sloganıyla 2013 yılında başlayan Sosyal Kumbara Projesi kapsamında kumbaralarda biriken bağışlar haftanın belli günlerinde belediye görevlilerince toplanarak depolama alanına götürülüyor, giyecekler burada önce çamaşır makinelerinde yıkanıp, kurutuluyor sonra ütülenip paketleniyor.

Bebek giyeceklerinden, yetişkin giysilerine, nevresim örtülerden ayakkabılara kadar Sosyal Kumbaralarda toplanan her tür ürün ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Toplanan, temizlenen ve kullanıma hazır hale getirilen giyecek, ayakkabı ve tekstil ürünleri, en son Artvin Hopa’da meydana gelen sel felaketi sonrası bölgeye ulaştırıldığı gibi, afet ve acil ihtiyaç bölgelerine de gönderiliyor. 
Ataşehir’de yaşayan farklı sosyal ve ekonomik gruplara mensup kesimler arasında paylaşım ve dayanışmanın güçlenmesini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında sosyal kumbaralarda sadece giyecek değil, oyuncak, kitap gibi bağışlar da toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

İhtiyaç fazlası giyecek, kitap ve oyuncaklarınızı paylaşmak isterseniz, Ataşehir sınırları içerisinde bulunan kumbaralarımıza bırakabilirsiniz.


Ataşehir'de Kumbaralarımızın yer aldığı noktalar:


1- Ataşehir Belediyesi : Barbaros Mah. Şebboy Sok. No:4A ATAŞEHİR


2- Novada AVM : Küçükbakkalköy Mh. Şehit Şakir Elkovan Cad, ATAŞEHİR


3- Kayışdağı Ataevi : Kayışdağı mah. Akyazı cad. No:84 ATAŞEHİR


4- Kentplus : Barbaros Mh. Ardıç Sk. Kent Plus 3351 Ada ATAŞEHİR


5- Uphill court: 2 sitesi/B6 Blok Barbaros mah. Dereboyu cad. ıhlamur sok. no:11 ATAŞEHİR


6-Doğa Koleji : Değirmenyolu Cd. No:22 Bostancı 


7-Hasan Leyli İ.Ö.O. : İçerenköy Mah. Karslı Ahmet Cad.Adem Sok.No:60 ATAŞEHİR
Bağışlamak istediğiniz kullanılabilir durumda olan büyük ev eşyalarınızı evden teslim alabiliyoruz.


İletişim: 216 570 5000 / Dahili: (1011)
İsteyen vatandaşlar yeni giysi, oyuncak, kitap ve kırtasiye malzemelerini de bağışlayabiliyorlar. Toplanan bağışlar sosyologlarımızın yaptığı inceleme sonucunda belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılıyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER