ATAŞEHİR'DE KÜLTÜR - SANATLA DOPDOLU BİR MART AYI SİZİ BEKLİYOR

Ataşehir Belediyesi Mart ayı boyunca; tiyatrodan sinemaya, konserden çocuk atölyelerinde sanatseverlerle buluşturacak.

ATAŞEHİR'DE KÜLTÜR - SANATLA DOPDOLU BİR MART AYI SİZİ BEKLİYOR

ATAŞEHİR'DE KÜLTÜR - SANATLA DOPDOLU BİR MART AYI SİZİ BEKLİYOR

Ataşehir Belediyesi Mart ayı boyunca; tiyatrodan sinemaya, konserden çocuk atölyelerinde sanatseverlerle buluşturacak.

Ataşehir Belediyesi Mart ayı boyunca; tiyatrodan sinemaya, konserden çocuk atölyelerine, sergiden film gösterimlerine kadar geniş bir seçkide tam 38 farklı etkinliği Ataşehirli sanatseverlerle buluşturacak.

Mart ayı kültür - sanat programı kapsamında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel bir konser hazırlandı. 7 Mart’ta Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahne alacak Ataşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültürevi Çok Sesli Kadın Korosu Topluluğu, Şef Gönül Polat Kahraman eşliğinde seçme türküler seslendirecek.  

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir de sergi etkinliğine yer veren Ataşehir Belediyesi, bu güne özel hazırlanan “Renklerin Sesi” adlı sergiyi İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde Ataşehirlilerle buluşturacak.

Ataşehirli müzikseverleri dünya müziğiyle buluşturan “Müzik Atlası” başlıklı yeni konserler serisi Mart ayında da devam ediyor. Müzik Atlası programının bu ayki konuğu Cem Erdost İleri olacak. 

Ataşehir’de Film ve Tiyatro Zamanı

Yetişkin tiyatroları 6 Mart’ta Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen “Devri Havva Komedisi” isimli oyunla başlayacak. Ardından 11 Mart’ta Apartman Sahne tarafından “Eşyalı Kiralık” isimli oyun sahnelenecek.
Kültür - Sanat etkinliklerinin “Film Buluşmaları” bölümünde ise 14 Mart Perşembe günü “Turna Misali” sinemaseverlerle buluşacak. 22 Mart Cuma günü ise, “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” filminin gösterimi MSKM’de yapılacak.

Yetişkinler için eğlenceli etkinlikler
Yetişkinlere yönelik etkinlikler; Çağdaş Sanat Buluşmaları, Edebiyat Akşamları ve Tarih Okulu programları ile devam edecek. 14 Mart’ta düzenlenecek Çağdaş Sanat Konuşmaları kapsamında Mine Sanat Galerisi kurucusu Mine Gülener ve galerinin koordinatörü Ayşe Koçak ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.
Edebiyat Akşamları programında ise; geçtiğimiz yüzyılın önemli yazar ve gazetecilerinden Suat Derviş üzerine, MSGSÜ Yeni Türk Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seval Şahin ve Sanat Yazarı - Akademisyen Abdullah Ezik’in katılacağı söyleşi 22 Mart’ta gerçekleştirilecek.
Tarih Okulu programının bu ayki konusu, “Deniz Harekâtı Perspektifinden Çanakkale Cephesi” olacak. 17 Mart’ta Tarihçi Olgay Söyler’in moderatörlüğünde akademisyen Doç. Dr. Evren Mercan ile bir konuşma gerçekleştirecek.

60. Kütüphane Haftası’na Özel Programlar

Ataşehir Belediyesi bu yıl 60’ıncısı gerçekleşecek olan Kütüphane Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 23 Mart Cumartesi günü başlayacak programda bazen altını çizdiğiniz, bazen uçları kırılmasın diye özen gösterdiğiniz, bazen de kokusunu içinize çektiğiniz kitapların yazarları Ataşehir Belediyesi’nin kütüphanelerinde okurlarıyla buluşacak.

60. Kütüphane Haftası’nın ilk etkinliği kapsamında 23 Mart Cumartesi günü,  çocuk kitaplarıyla dünya çapında tanınan karikatürist, yazar ve yönetmen Behiç Ak, Süleyman Karadağ Çocuk Halk Kütüphanesi’nde okurlarıyla buluşacak.

Yine aynı gün yazın hayatındaki 60. yılını kutlayan Necati Tosuner, Kütüphane Haftası Etkinliği kapsamında gazeteci-yazar Kadir İncesu moderatörlüğünde, MSKM Rıfat Ilgaz Kitaplığı’nda okurları ile bir araya gelecek. Yapıtlarıyla; TDK Roman Ödülü, Haldun Taner Öykü Ödülü, Sait Faik Öykü Ödülü, Atilla İlhan Roman Ödülü ve Yunus Nadi Öykü Ödülü gibi edebiyat dünyasının en önemli ödüllerine değer görülmüş Necati Tosuner’le edebiyatı, dili ve hayatı üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.

24 Mart Pazar günü, çocuk ve gençlik edebiyatı alanında üç kuşak yetiştiren yazar Gülten Dayıoğlu, gazeteci-yazar Ömür Kurt moderatörlüğünde, İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde okurlarıyla buluşacak.

Karikatürist, illüstratör, yapımcı, Koca Kafalar’ın yaratıcısı ve Grafi2000’in kurucusu olan Varol Yaşaroğlu, 25 Mart Pazartesi günü MSKM’de, 2017 yılından bugüne en çok okunan çocuk kitapları arasında yer alan Kral Şakir kitabı üzerine çocuklarla bir söyleşi gerçekleştirecek.

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Bşk. Prof. Dr. Ümit Konya 60. Kütüphane Haftası Etkinliği kapsamında 26 Mart Pazartesi günü, Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde okurlarla buluşacak.

Son olarak 28 Mart Perşembe günü, çocuk edebiyatının sevilen yazarlarından Aslı Der, Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde okurlarıyla kitapları üzerine söyleşi gerçekleştirecek.

Çocuklar için 5 Tiyatro Oyunu, 2 Sinema ve 15 Atölye

Çocuk tiyatroları kapsamında; 3 Mart tarihinde Bosch Çevre Tiyatrosu & Sadri Alışık Kültür Merkezi tarafından “Dünya Bizim Evimiz” isimli oyun, 10 Mart’ta Ada Tiyatro tarafından “Şaşkın Korsan” isimli oyun Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde sahnelenecek. 17 Mart Pazar günü Sahne Bazende tarafından “AT” isimli oyun CSEM’de, Köstekli 34 Tiyatro tarafından “MINICRAFT” adlı oyun MSKM’de çocuklarla bulaşacak. 24 Mart Pazar günü ise “Einstein Dâhilerin Dâhisi Çılgın Fikirlerin Babası” adlı oyun CSEM’de sahnelenecek.

Çocuklara yönelik atölye programı kapsamında; Düştepe Oyun Müzesi, Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi ile Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde birbirinden renkli tam 15 atölye yapılacak.

Çocuk sineması programında da 9 Mart Cumartesi günü “Muhteşem Kedi Maurice” isimli film, 23 Mart Cumartesi ise “Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş” isimli film MSKM’de gösterilecek.

Mart ayı etkinlik kitapçığı için buraya tıklayınız!


Etkinlik biletlerini, haftanın her günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nden 10.00-20.00 saatleri arasında; Cemal Süreya Etkinlik
Merkezi ve Erdal Eren Kültür Merkezi’nden ise saat 09.00-17.00 saatleri arasında ve www.kultursanat.atasehir.bel.tr adresinden
alabilirsiniz.
Çocuk oyunları için artık tek bir fiyatlandırma sistemimiz bulunmaktadır ve bilet fiyatı 20 TL olarak belirlenmiştir. Bir yetişkin 2 çocuk
olarak bilet alma kotası bulunmaktadır.
Yetişkin oyun ve etkinliklerinde ise bilet fiyatı 50 TL olarak belirlenmiştir. Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır.
(Belediyenin kendi düzenlediği etkinlikler için geçerlidir.)
Hem gişe üzerinden hem de internet üzerinden yapılan tüm biletleme işlemlerinde, etkinliğe katılacak kişilerin T.C. No ve doğum
tarihlerini girmeleri zorunludur. Ayrıca, herhangi bir etkinlik için tek bir T.C. no ile birden çok bilet satışı yapılamaz.
Bilet alımı gerçekleştiren kullanıcılara, aldıkları biletler ebilet olarak GSM numaralarına gönderilecektir. İnternet üzerinden bilet
almak isteyen tüm kullanıcılar için, sistemde yeniden üyelik oluşturmak gerekmektedir. Eski bilet sistemindeki üyelikler, T.C. ve GSM
no doğrulaması yapılmadığı için yeni sisteme aktarılamamaktadır. Bu nedenle eski üyelerin yeniden kayıt olmaları gerekmektedir.
Etkinlik girişinde biletinizin mutlaka yanınızda olması ve bilet kontrolü yapıldıktan sonra biletinizde yer alan koltuk numarasına
göre oturmanız gereklidir. Bileti olmayan izleyicilerimiz salona alınmayacaktır.
Etkinlik başlamadan en geç 15 dakika önce tüm izleyicilerimizin salondaki yerlerini almaları gerekmektedir.
Etkinlik başladıktan sonra gelen biletli izleyicilerimiz salona alınmaz. (Varsa 2. perdede salonda yerlerini alabilirler.)
Etkinliklerimizde yaş sınırı uygulaması vardır. (Yaş sınırı ile ilgili detay, tanıtım materyallerimizde ve biletlerimizde yer almaktadır.)
Yasalar gereği kapalı alanlarda sigara içilmesi yasak olduğundan, kültür merkezlerimiz için de bu uygulama geçerlidir.
Tüm etkinlik salonlarına yiyecek ve içecekle girmek kesinlikle yasaktır.
Etkinlik süresince cep telefonlarının kapalı tutulması, fotoğraf - video kaydı alınmaması ve acil durumlar dışında salondan dışarı
çıkılmaması önemle rica olunur.
Programda belirtilen “Özel Organizasyon” ifadesi, Ataşehir Belediyesi’nin salon tahsis protokolü kapsamında gerçekleştirdiği salon
kiralama etkinlikleridir.
Ücret tarifesi
Çocuk tiyatro: 20 TL
Yetişkin tiyatro: 50 TL
Diğer etkinliklerimiz ücretsiz ya da ücretsiz biletlidir.
BİLGİLER
Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi
İçerenköy Mah. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Cad. No: 108 / 110 Tel: (216) 570 50 00 / 1944
Ataşehir Belediyesi Nikâh Salonu
Küçükbakkalköy Mah. Şehit Şakir Elkovan Cad. No: 20 Tel: (216) 570 50 00 / 1923
Ataşehir-Monheim Tasarım Okulu
Küçükbakkalköy Mah. Merdivenköy Yolu Cad. No: 70, Kat 1 Tel: (0216) 577 10 51
Cemal Süreya Etkinlik Merkezi - CSEM
Küçükbakkalköy Mah. Şehit Şakir Elkovan Cad. No: 20 Tel: (216) 570 50 00 / 1957
Düştepe Oyun Müzesi
Barbaros Mah. Hasat Sok. (Mimar Sinan Camii Gezi Parkı içerisi) Tel: (216) 688 13 23
Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
Atatürk Mah. Atapark Cad. No: 2/3 Tel: (216) 570 50 00 / 2240
Ferhatpaşa Gençlik Merkezi - FGM
Ferhatpaşa Mah. Yeditepe Cad. 16. Sok. No: 25 Tel: (216) 660 17 26
İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi
İçerenköy Mah. Karslı Ahmet Cad. No:44 Tel: (216) 570 50 70
Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi
Kayışdağı Mah. Kayışdağı Cad. No: 187 Tel: (216) 570 50 00 / 2270
Mustafa Saffet Kültür Merkezi - MSKM
Örnek Mah. Şehit Cahar Dudayev Cad. No: 111 Tel: (216) 570 50 00 / 2200 - 2201 (Gişe: 2202)
Neşet Ertaş Kültürevi
İçerenköy Mah. Alanaldı Cad. No: 1 - 3 Tel: (216) 570 50 00 / 2250
Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi
Aşık Veysel Mah. 3001. Cadde, No: 116 Tel: (0216) 315 73 44
Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültürevi
Küçükbakkalköy Mah. Merdivenköy Yolu Cad. No: 70 Tel: (216) 577 10 51 / (216) 574 41 95
İLETİŞİM
2 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 3

Neşet Ertaş Kültürevi Çok Sesli Türk Halk Müziği Kadın Topluluğu
Topluluğumuz çalışan, emekli, ev hanımı, 18 yaş üzeri müzikle ilgilenen kadınların bir araya gelmesinden
kurulmuştur. Bir kadının evinde iş yaparken yahut ütü yaparken söylediği şarkı ve türküleri imkân ve olanak
tanındığında sahnede de söyleyebileceğini gösterip kadının her alanda olduğu gibi sanatın içinde de var olacağını
hedefleyen proje ile karşınıza çıktık.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Şef Gönül Polat Kahraman eşliğinde Ataşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültürevi
Çok Sesli Kadın Korosu Topluluğu ile birlikte kadınlar gününe farkındalık yaratmak için kadınlarımızın yaşadığı
üzüntüleri, sevinci, sevdayı konu alan türkülerden seçmeler seslendirerek kadının gücünü yaratıcılığını sergileyeceğimiz
konserle karşınızda olacağız.
Koro şefi : Gönül Kahraman
Bağlama : Rıza Tokmak
Bağlama : Doğan Yıldırım
Kabak Kemane : Orkun Şan
Sipsi Kaval : Murat Toraman
Nefesli : Gürkan Akyol
Gitar : Emre Ay
Bas Gitar : Bülent Bayrak
Perküsyon : Alşan Ozan Aslan
KONSER KONSER
Tarih ve Saat : 7 Mart Perşembe – 20.00
Yer : MSKM, Halit Akçatepe Sahnesi
Bilet : Ücretsiz - Biletli
Yaş Sınırı : 12+
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
6 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 7
“Müzik Atlası” Sunar: Cem Erdost İLERİ Konseri
Aşık Mahzuni Şerif ‘in “Kendi Kitabıma Girdim Saklandım” dediği yerden başlıyor Cem Erdost İleri konserine...
Sonra kitabın sayfalarını ağır ağır dinleyicisiyle birlikte çeviriyor. “Ne zaman başladı bu yolculuk?” diye bir soru
soracak olursanız da o zamanı şöyle tarif ediyor: “Ervah-ı Ezelde Levh-i Kalemde”
Cem Erdost İleri yıllardan bu yana internet ortamında ya da kişisel albümlerinde paylaştığı müzikal arayışını
şimdi Olcay Bozkurt’un gitarı ve Sitar Sertaç Şanlı’nın perküsyonları eşliğinde yeni ses arayışlarıyla sürdürüyor.
Kulağımıza aşina ezgilerin, sözlerin civarında geziyor, o bildiğimiz ezgileri sözleri başka başka tınılarla ve tonlarla
birleştirmeye çalışıyor ve kendine özgü o sesi dinleyicisinin kulağına bambaşka makamlarda üflüyor...
Cem Erdost İleri önünüze açtığı bu kitabın sayfalarında bir yolculuğa davet ediyor sizi.
Tarih ve Saat : 26 Mart Salı - Saat 20.30
Yer : MSKM
Bilet : Ücretsiz
Yaş Sınırı : 12+
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
KONSER KONSER
8 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 9

Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu
Orhan Kemal’in “Tersine Dünya” eserinden esinlenerek yazılan bu oyun, kadınların
egemen olduğu bir dünyayı, bir aile üzerinden yorumlayarak anlatmaktadır.
Yazar : Tiyatro Maya
Yönetmen : Abdullah Ercan TULUNAY
Yardımcı Yönetmen : Gamze ÂŞIK
Işık Tasarım : Emre KAHRAMAN, Gökhan ŞENER
Müzik : Alşan Ozan ASLAN, Resul TATLI
Dekor Uygulama : Cem UYSAL, Gökhan ASLAN
Oyuncular : Akın ACAR, Ayben MANİCİ, Aysan GÜRER, Beril YARAR, Elif ÂŞIK, Engin TÜYEL,
Gizem DEMİRBOZAN, Gökhan ERŞAN, Muammera BEKTAŞ, Nurgül KARABAY,
Semih ÖNER, Serpil TAHİNCİOĞLU, Tolga HERCİHAN
Tarih ve Saat : 6 Mart Çarşamba – 20.00
Yer : MSKM / Halit Akçatepe Sahnesi
Bilet : Ücretsiz / Biletli
Yaş Sınırı : 13 yaş ve üzeri
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
TİYATRO
www.atasehir.bel.tr 13
DEVRİ HAVVA KOMEDİSİ
EŞYALI KİRALIK
Apartman Sahne
“Sen de benden uçmayı öğrenmek istiyorsun.”
Eşyalı Kiralık gösterimlerine hız kesmeden devam ediyor. Ekibin genç ismi Beria Peren Uçar’a 23. Direklerarası
Seyirci Ödüllerinde Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran oyunun yazarı ve yönetmeni Sıla Erkan.
Üçlemenin ilk oyunu olan “Çekil! İtme Beni”de mekânsız, zamansız bir dünyada gördüğümüz
bu beş kişiyi, üçlemenin son halkası olan “Eşyalı Kiralık”ta dört duvar arasında bir evin salonunda görüyoruz.
Oyun, büyüyememe hallerimizi bir sitcom estetiği içinde anlatıyor. 90’lı yıllar... Bir kanepe... Ve o kanepeden
dünyaya bakan biraz kırgın, biraz yarım ve kabuğunu çatlatmayı bekleyen beş kişi.
Yazar-Yönetmen : Sıla Erkan
Dramaturg : Nagihan Gürkan
Yönetmen Yrd. : Hatice Düştegör
Sahne ve Kostüm Tasarımı : Ceren Yılmaz
Işık Tasarımı : Eray Tuzcuoğlu
Ses Tasarımı : Nidal Aras
Afiş Tasarımı : Rüya Erkan Öcek
Işık Kumanda : Eray Tuzcuoğlu
Ses Kumanda : Murat Başcı
Koreografi : Sıla Erkan
Vokal Koçu : Onur Şimdi
Hareket Danışmanı : Altay İçimsoy
Oyun Fotoğrafları ve Teaser : Metehan Bayburtlu
Menajer : Nedim Aka
Oyuncular : Emrah Deniz, Beria Peren Uçar, Sarper Özcan, Sıla Erkan, Soner Cuger
Tarih ve Saat : 11 Mart Pazartesi - 20.30
Yer : MSKM / Halit Akçatepe Sahnesi
Yaş Sınırı : 13 yaş ve üzeri
Tek Perde : 90 dk.
Bilet : Ücretli
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
TİYATRO
www.atasehir.bel.tr 15

Turna Misali
Sarıkeçili Yörüklerinden Aksak Ailesi’nin otoriter aile reisi Gülsüm Ana, mevsimlik göç için hazırlıklara başlar.
Ancak aile üyeleri ve diğer yörükler onunla aynı fikirde değildir. Gülsüm’ün kocası Cemal, göçü bırakıp yerleşik
hayata geçmek istemektedir. Gülsüm’ün damadı Mustafa traktör alıp traktörle göç etmekten yanadır. Gülsüm ise
göçün geleneksel şekilde, develerle ve yürüyerek yapılmasında ısrarcıdır. Gülsüm’ün en büyük destekçileri yarım
akıllı oğlu Nurettin ve torunu Elif’tir. Gülsüm ailesini ve diğer yörük ailelerini ikna etmeye çalışırken, valiliğin göçü
engelleyeceğine dair bir söylenti yayılmaya başlar. Gülsüm her ne pahasına olursa olsun göç etmeye kararlıdır.
Yönetmen : İffet Eren Danışman Boz
Yapım Yılı : 2021
Süre : 99 Dakika
Oyuncular : Sennur Nogaylar, Necmettin Çobanoğlu, Timur Ölkebaş, Zeynep Elçin, Sercan Can, Deniz Ceylan
Tarih : 14 Mart Perşembe
Saat : 20.30
Yer : MSKM
Bilet : Ücretli
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
FİLM BULUŞMALARI
www.atasehir.bel.tr 19
Bir Zamanlar Gelecek: 2121
21. yüzyılın sonlarında iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yeryüzü yaşanılmaz hale gelir. Hayatta kalabilen az sayıda
insan koloni halinde yerin altına kurdukları bloklarda yaşar.
Koloni sistemini kontrol eden Genç Yönetim’in aldığı “Kıtlık Kanunları” gereği sisteme getirilen yeni hayat
karşılığında, yaşlı neslin yok edilmesi zorunludur.
Yer altındaki evlerinde kadın, adam, çocuk ve büyükanne olarak yaşayan bir ailenin hayatı yeni doğacak bebek
yüzünden değişir
Yönetmen : Serpil Altın
Yapım Yılı : 2022
Süre : 92 Dakika
Oyuncular : Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu, Sukeyna Kılıç
Tarih : 22 Mart Cuma
Saat : 20.30
Yer : MSKM
Bilet : Ücretli
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
FİLM BULUŞMALARI
www.atasehir.bel.tr 21
EDEBİYAT AKŞAMLARI
“Ben Yazar Suat Derviş”- Suat Derviş Edebiyatı
Edebiyat Akşamları programımızda bu ay Seval Şahin ve Abdullah Ezik, geçtiğimiz yüzyılın önemli yazar ve
gazetecilerinden Suat Derviş üzerine konuşuyor. Edebiyatı, karakterleri ve ele aldığı meselelerle döneminin
dikkat çeken yazarlarından biri olan Derviş, bugün hâlâ güncelliğini koruyan bir yazar olarak önemini koruyor.
Gerçekleştireceğimiz söyleşiye bütün edebiyatseverleri bekleriz.
Tarih : 22 Mart Cuma
Saat : 20.30
Yer : MSKM Rıfat Ilgaz Kitaplığı
Konuklar : MSGSÜ Yeni Türk Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seval Şahin,
Sanat Yazarı ve Akademisyen Abdullah Ezik
Sanat Yazarı ve Akademisyen Abdullah Ezik
MSGSÜ Yeni Türk Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Seval Şahin
www.atasehir.bel.tr 23
Tarihçi Olgay Söyler Akademisyen, Deniz Harp Tarihçisi Doç. Dr. Evren Mercan Deniz Harekâtı Perspektifinden Çanakkale Cephesi
Tarih Okulu programımızın bu ayki konusu, tarihçi Olgay Söyler’in moderatörlüğünde akademisyen Doç. Dr. Evren
Mercan ile “Deniz Harekâtı Perspektifinden Çanakkale Cephesi” üzerine gerçekleştirilecek bir konuşma olacaktır.
Çanakkale Cephesi, Osmanlı Devleti’ni savaştan çıkararak Batı Cephesi’ndeki kilit noktayı kırmayı ve Karadeniz
üzerinden bir ikmal yolu açarak müttefik Rusya’yı desteklemeyi amaçlayan önemli bir stratejik planın ürünüydü.
Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren bu önemli harekata dair gerçekleştireceğimiz bu söyleşiye tüm tarih
meraklılarını bekliyoruz.
Tarih : 17 Mart Pazar
Saat : 16.00
Yer : İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi
Konuk : Akademisyen, Deniz Harp Tarihçisi Doç. Dr. Evren Mercan
Moderatör : Tarihçi Olgay Söyler
TARİH OKULU TARİH OKULU
24 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 25
39. Yılında Mine Sanat Galerisi
Çağdaş Sanat Buluşmaları programımızda bu ay sanat dünyamızın köklü galerilerinden Mine Sanat Galerisi
üstüne bir konuşma gerçekleştireceğiz. Sanat hayatına 1985 yılında Kadıköy’de, var olan bakış açılarına, hem
sanatsal hem de sergileme pratikleri yönünden farklı bir yorum getirme düşüncesiyle başlayan Mine Sanat
Galerisi kurucusu Mine Gülener ve galerinin koordinatörü Ayşe Koçak ile gerçekleştireceğimiz söyleşimize tüm
sanatseverleri bekliyoruz.
Tarih : 14 Mart Perşembe
Saat : 20.30
Yer : MSKM Rıfat Ilgaz Kitaplığı
Konuk : Mine Sanat Galerisi Kurucusu Mine Gülener, Mine Sanat Galerisi Koordinatörü Ayşe Koçak
Mine Sanat Galerisi Kurucusu Mine Gülener Mine Sanat Galerisi Koordinatörü Ayşe Koçak
ÇAĞDAŞ SANAT BULUŞMALARI
26 www.kultursanat.atasehir.bel.tr
ANA RENKLER PROJESİNDEN
“Renklerin Sesi”
“Sanat eğitimlerini mahallenize getiriyoruz” kapsamında düzenlenen “Ana Renkler” isimli resim eğitimlerimiz
2010 yılından bu güne dek devam etmektedir. Resim eğitimlerimizin amacı kursiyerlerimizi sanatla buluşturmak
ve kendilerini bu alanda ifade edilebilecekleri sosyal bir ortam yaratmaktır.
Doğadan renkleri çıkarırsak ne kalır geriye der ve kendini renklerle var eder kadın. Renkler Çığlık olur tuvale
yansır anlatmak istediklerini. Yeri gelir yaşadıkları acıları, yeri gelir mutluluk dolu anları, yeri gelir isyanı haykırır
renkler. Bu haykırışta kendini bulur kadın. Renklerle fırçanın ucunda dile gelir ve ben buradayım der kadın. Bu
kapsamda, öğrencilerimizin yoğun çaba ve emekleri ile tuvale yansıttıkları anlatımları, 8 Mart Dünya Emekçi
Kadınlar Günün’de ‘’Renklerin Sesi‘’ adlı sergimizle sizlerle buluşuyor. Üç ayrı kültür merkezimizde eğitim alan
kursiyerlerin eserlerini 8 – 18 Mart tarihleri arasında gezebilirsiniz.
Sergi yeri : İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi
Sergi tarihi : 8 – 18 Mart
Açılış Saati : 18.00
Eğitmenler : Serpil GÜNDOĞDU YEŞİLIRMAK, Sevim BAĞDATLI ÇELİK, Nilüfer VAROL, Seda ALP
SERGİ SERGİ
28 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 29

ÇOCUK ATÖLYELERİ DÜŞTEPE OYUN MÜZESİ DÜŞTEPE OYUN MÜZESİ ÇOCUK ATÖLYELERİ
Tuval Üzerine Akrilik Boya Atölyesi Çim Adam Atölyesi
Çocuklarımız velileri ile beraber tuval üzerine akrilik boya çalışması yaparak, ailecek hoş zaman geçirecekler.
2 Mart Cumartesi
Yer : Düştepe Oyun Müzesi
1. seans : 13.00
2.seans : 14.30
Yaş Aralığı : 3 - 5 yaş
Kontenjan : Her seans için 15 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon: 0 (216) 688 13 23 / 29 - ebelediye.atasehir.bel.tr
Çim adam yapım atölyesinde; çocuklarımız toprağa dokunarak oluşturacakları form ile hayal güçlerini genişletip
çim adamın yaratım sürecinde parçaları birleştiriyorken toprağı tanıyıp ektikleri tohumların çıkmasını heyecanla
bekleyecekler.
3 Mart Pazar
Yer : Düştepe Oyun Müzesi
1. seans (4-8 yaş) : 13.00
2.seans (9-11 yaş) : 14.30
Yaş Aralığı : 4 - 11 yaş
Kontenjan : Her seans için 20 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon : 0 (216) 688 13 23 / 29 - ebelediye.atasehir.bel.tr
32 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 33
ÇOCUK ATÖLYELERİ ÇOCUK ATÖLYELERİ
Çılgın Renkler Çılgın Yüzler Atölyesi Kâğıttan Heykel Atölyesi
Ünlü Ressam Joan Miro’nun hikâyesini dinleyen çocuklarımız, onlar için hazırlanmış malzemeler ile kendi özgün
tasarımlarını yapacaklar.
9 Mart Cumartesi
Yer : Düştepe Oyun Müzesi
1. seans : 14.00
2.seans : 15.15
Yaş Aralığı : 2 - 3 yaş
Kontenjan : Her seans için 20 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon: 0 (216) 688 13 23 / 29 - ebelediye.atasehir.bel.tr
Atık malzemelerden, kendi özgün tasarımlarını oluşturacakları eğlenceli bir çalışma çocukları bekliyor! Çocuklar
atık malzemeleri geri dönüştürerek çevre duyarlılığını artırırken, heykellerini yapmaları da ayrı bir mutluluk
uyandıracak.
10 Mart Pazar
Yer : Düştepe Oyun Müzesi
1. seans : 13.00
2.seans : 14.30
Yaş Aralığı : 6 - 10 yaş
Kontenjan : Her seans için 10 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon: 0 (216) 688 13 23 / 29 - ebelediye.atasehir.bel.tr
DÜŞTEPE OYUN MÜZESİ DÜŞTEPE OYUN MÜZESİ
34 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 35
ÇOCUK ATÖLYELERİ DÜŞTEPE OYUN MÜZESİ
Müzik ve Origami Atölyesi
Japonca oru (katlama) ve kami (kâğıt) kelimelerinin birleşmesiyle meydana gelmiş “katlanmış kâğıt” anlamına
gelen geleneksel kâğıt katlama sanatıdır. Origami ile makas ve yapıştırıcı kullanmadan, sadece kâğıtları
katlayarak şekiller oluşturacağız.
16 Mart Cumartesi
Yer : Düştepe Oyun Müzesi
1. seans (5-8 yaş) : 13.00
2.seans (9-11 yaş) : 14.30
Yaş Aralığı : 5 - 11 yaş
Kontenjan : Her seans için 20 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon : 0 (216) 688 13 23 / 29 - ebelediye.atasehir.bel.tr
Aslı Özcan ile Yaratıcı Okuma
Çocuklara yönelik yaratıcı okuma atölyeleri düzenleyen Aslı Özcan Düştepe Oyun Müzesi’nde çocuklarla buluşuyor.
Ataşehirli çocuklar Yaratıcı Drama Lideri Aslı Özcan ile kitapların dünyasında yolculuğa çıkacaklar. Hayal kurarak
başlanan etkinlikte, Kitap kurdu Lily’in hikayesini dinleyecek, hep beraber kitabın yap bozunu yapacak, kendi
kitap kapaklarını tasarlayacaklar. Kitap sevgisini çocuklarla paylaşan görsel ve müzik destekli bu etkinliğe 3-6
yaş arası çocuklar davetlidir.
17 Mart Pazar
Yer : Düştepe Oyun Müzesi
Saat : 13.00
Yaş Aralığı : 3 - 6 yaş
Kontenjan : 20 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon: 0 (216) 688 13 23 / 29 - ebelediye.atasehir.bel.tr
DÜŞTEPE OYUN MÜZESİ ÇOCUK ATÖLYELERİ
36 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 37
ÇOCUK ATÖLYELERİ DÜŞTEPE OYUN MÜZESİ DÜŞTEPE OYUN MÜZESİ ÇOCUK ATÖLYELERİ
Süper Kahramanlar Nasıl Çizilir?
Çocuklarımız sevdikleri, tercih ettikleri süper kahramanı seçiyor ve hayal güçlerinden eklemeler yaparak karakteri
resim kâğıdına döküyorlar.
23 Mart Cumartesi
Yer : Düştepe Oyun Müzesi
1. seans : 13.00
2.seans : 14.30
Yaş Aralığı : 6 - 8 yaş
Kontenjan : Her seans için 15 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon: 0 (216) 688 13 23 / 29 - ebelediye.atasehir.bel.tr
Anahtarlık Yapım Atölyesi
Çocuklar tasarladıkları formları kesip yapıştırarak anahtarlık aparatı ile birleştirip, evlerinin anahtarlıklarını
kendileri yapıyorlar. Atölye sonunda küçük tasarımcılarımız hem üretmiş hem de hayal güçlerini ürüne yansıtmış
olacaklar.
24 Mart Pazar
Yer : Düştepe Oyun Müzesi
1. seans : 13.00
2.seans : 14.30
Yaş Aralığı : 5 - 7 yaş
Kontenjan : Her seans için 15 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon: 0 (216) 688 13 23 / 29 - ebelediye.atasehir.bel.tr
38 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 39
Meraklı Arkeologlar Atölyesi
Çocukların dinozor türleri ve yaşamları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayan, bilgiyi oyun ve eğlence ile
birleştiren atölyemizde, sorgulayan ve araştıran meraklı arkeologlarımız ile kazı çalışması yapıyoruz.
2 Mart Cumartesi
Yer : Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
1. seans (4-6 yaş) : 13.00
2.seans (7-10 yaş) : 14.30
Yaş Aralığı : 4 - 10 yaş
Kontenjan : Her seans için 15 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon : 0 (216) 570 50 00 / 2240 - ebelediye.atasehir.bel.tr
ÇOCUK ATÖLYELERİ EVRENSEL DEĞERLER ÇOCUK MÜZESİ
Tuval Üzerine Akrilik Boya Atölyesi
Çocuklarımız velileri ile beraber tuval üzerine akrilik boya çalışması yaparak, ailecek hoş zaman geçirecekler.
3 Mart Pazar
Yer : Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
1. seans : 13.00
2.seans : 14.30
Yaş Aralığı : 4 - 6 yaş
Kontenjan : Her seans için 8 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon: 0 (216) 570 50 00 / 2240 - ebelediye.atasehir.bel.tr
EVRENSEL DEĞERLER ÇOCUK MÜZESİ ÇOCUK ATÖLYELERİ
40 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 41
Kısa Film Atölyesi Bilim Atölyesi
Sahne çocukların! Bir sinema filminin yaratım, çekim ve gösterim aşamalarını deneyimleyecekleri, oyun ve
eğlence dolu bir serüven çocukları bekliyor.
9 Mart Cumartesi
Yer : Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
1. seans (7-9 yaş) : 13.00
2.seans (10-12 yaş) : 14.30
Yaş Aralığı : 7 - 12 yaş
Kontenjan : Her seans için 12 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon : 0 (216) 570 50 00 / 2240 - ebelediye.atasehir.bel.tr
Nişasta su deneyi, yağmur nasıl yağar, yanardağ deneyi ve parmak izi deneyi ile çocuklar, gündelik hayatta
karşılaştığı çeşitli durumlara dair bilgi edinecekler. Özellikle, fen bilimleri üzerine analitik düşünmeyi sağlayacak
ve çocukların bilime olan merakını güçlendirecek bir atölye geçireceğiz.
10 Mart Pazar
Yer : Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
1. seans : 13.00
2.seans : 14.30
Yaş Aralığı : 6 - 10 yaş
Kontenjan : Her seans için 10 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon : 0 (216) 570 50 00 / 2240 - ebelediye.atasehir.bel.tr
ÇOCUK ATÖLYELERİ EVRENSEL DEĞERLER ÇOCUK MÜZESİ EVRENSEL DEĞERLER ÇOCUK MÜZESİ ÇOCUK ATÖLYELERİ
42 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 43
Minik Paleontologlar Atölyesi
Tarih öncesi döneme gidiyor ve dinozorları keşfediyoruz! Dinozor türleri ve yaşamları hakkında bilgi edineceğimiz
atölye çalışmamızda, minik paleontologlarımız ile kazı çalışması yaparak fosil buluntuları elde edeceğiz.
16 Mart Cumartesi
Yer : Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
1. seans (4-6 yaş) : 13.00
2.seans (7-10 yaş) : 14.30
Yaş Aralığı : 4 - 10 yaş
Kontenjan : Her seans için 15 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon : 0 (216) 570 50 00 / 2240 - ebelediye.atasehir.bel.tr
Masal Atölyesi
Çocuklarımızla masal kahramanlarına ait oyuncaklar ile interaktif masal tamamlama ve masal kahramanları
karakter analizleri yapıyoruz. Çocuklar hoş vakit geçirirken kendilerini masalın birer kahramanı gibi hissedecekler.
17 Mart Pazar
Yer : Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
1. seans : 13.00
2.seans : 14.30
Yaş Aralığı : 4 - 6 yaş
Kontenjan : Her seans için 15 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon: 0 (216) 570 50 00 / 2240 - ebelediye.atasehir.bel.tr
ÇOCUK ATÖLYELERİ EVRENSEL DEĞERLER ÇOCUK MÜZESİ EVRENSEL DEĞERLER ÇOCUK MÜZESİ ÇOCUK ATÖLYELERİ
44 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 45
Tohum Ekimi Atölyesi
Orman haftası nedeniyle orman sevgisini aşılamak ve ormanların önemi konusunda farkındalığı artırmak
amacıyla gerçekleştireceğimiz tohum ekimi atölyesinde buluşuyoruz.
23 Mart Cumartesi
Yer : Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
1. seans (6-9 yaş) : 13.00
2.seans (10-12 yaş) : 14.30
Yaş Aralığı : 6 - 12 yaş
Kontenjan : Her seans için 15 kişi ile sınırlıdır.
Ücretsiz
Rezervasyon : 0 (216) 570 50 00 / 2240 - ebelediye.atasehir.bel.tr
ÇOCUK ATÖLYELERİ EVRENSEL DEĞERLER ÇOCUK MÜZESİ
46 www.kultursanat.atasehir.bel.tr
32 www.kultursanat.atasehir.bel.tr
Behiç Ak ile Çocuk Romanları Üzerine
Yazıp çizdiği çocuk kitaplarıyla dünya çapında tanınan karikatürist, yazar ve yönetmen Behiç Ak, 60. Kütüphane
Haftası Etkinliği kapsamında Süleyman Karadağ Çocuk Halk Kütüphanesi’nde okurlarıyla buluşuyor. Eserleri
Japonca da dâhil pek çok dile çevrilmiş olan yazar çocuk edebiyatı alanındaki en önemli ödüllerden olan ALMA dâhil
uluslararası birçok ödüle aday gösterilmiştir. Sevilen çocuk romanlarından Berberdeki Papağan ile hikâyelerin ve
sanatın, toplumların değişiminde oynadığı rolü, sanatsız bir hayatın dünyayı nasıl durgunlaştırdığını aktarıyor.
Tarih : 23 Mart Cumartesi
Saat : 13.00
Yaş sınırı : 8-12
Yer : Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi
Ücretsiz
KÜTÜPHANE HAFTASI
Behiç Ak
KÜTÜPHANE HAFTASI
Edebiyatımızda 60 Yıl
Yazın hayatındaki 60. Yılını kutlayan Necati Tosuner, Kütüphane Haftası Etkinliği kapsamında gazeteci-yazar
Kadir İncesu moderatörlüğünde, MSKM Rıfat Ilgaz kitaplığında okurları ile buluşuyor. Yapıtlarıyla, TDK Roman
Ödülü, Haldun Taner Öykü Ödülü, Sait Faik Öykü Ödülü, Atilla İlhan Roman Ödülü ve Yunus Nadi Öykü Ödülü gibi
edebiyatımızın en önemli ödüllerine değer görülmüş yazarımız ile edebiyatı, dili ve hayatı üzerine bir söyleşi
gerçekleştirilecektir.
Tarih : 23 Mart Cumartesi
Saat : 16.00
Yaş sınırı : Yetişkin
Yer : MSKM Rıfat Ilgaz Kütüphanesi
Ücretsiz
Necati Tosuner Kadir İncesu
50 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 51
KÜTÜPHANE HAFTASI
Gelenekten Geleceğe Gülten Dayıoğlu ile Söyleşi
Çocuk ve gençlik edebiyatı alanında üç kuşak yetiştiren yazar Gülten Dayıoğlu, gazeteci-yazar Ömür Kurt
moderatörlüğünde, 60. Kütüphane Haftası Etkinliği kapsamında okurlarıyla buluşuyor. İnal Aydınoğlu Kültür
Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte yazar ile ilk romanı olan “Fadiş”in yayınlandığı 1971’ den bu yana kuşaktan
kuşağa okunarak aktarılan ve içinde köy, kasaba, kent yaşamından insan ilişkilerine, gelenek ve göreneklere
kadar birçok konuyu ele alan kitapları üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecektir.
Tarih : 24 Mart Pazar
Saat : 14.00
Yaş sınırı : 12-15
Yer : İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonu
Ücretsiz
Gülten Dayıoğlu
‘Kral Şakir’ le Kitap Aşkı bambaşka’
Karikatürist, illüstratör ve yapımcı, Koca Kafalar’ın yaratıcısı ve Grafi2000’ in kurucusu olan Varol Yaşaroğlu
60. Kütüphane Haftası Etkinliği kapsamında okurlarıyla buluşuyor. Yetişkinlere yönelik ilk animasyon dizisi
Fırıldak Ailesi’nin de tasarımcı ve yapımcısı olan sanatçı, Kral Şakir isimli ilk Türk çizgi dizisini Berk Tokay ile
birlikte yapmıştır. 2017 yılından bugüne en çok okunan çocuk kitapları arasında yer alan Kral Şakir kitabı üzerine
gerçekleşecek söyleşiye tüm çocuklar davetlidir.
Tarih : 25 Mart Pazartesi
Saat : 16.00
Yaş sınırı : 8-12
Yer : MSKM
Ücretsiz
KÜTÜPHANE HAFTASI
Varol Yaşaroğlu
52 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 53
Ömür Kurt
Dijital Çağda Kütüphaneler
İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Bşk. Prof. Dr. Ümit Konya 60. Kütüphane Haftası Etkinliği
kapsamında, Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde okurlarla buluşuyor. Ülkemizde birçok kütüphanecinin
yetişmesinde değerli katkıları olan akademisyen Ümit Konya, söyleşisinde kütüphaneciliğin dijitalleşen dünyada
dönüşümünü ve yeni teknolojilerin bu alandaki etkilerini tartışacaktır. Bütün okurları etkinliğimize bekliyoruz.
Tarih : 26 Mart Salı
Saat : 16.00
Yaş sınırı : Yetişkin
Yer : Ahmet Telli Halk Kütüphanesi
Ücretsiz
KÜTÜPHANE HAFTASI
Ümit Konya
Aslı Der ile Küçük Cadı Şeroks’un Maceraları
Çocuk edebiyatının sevilen yazarlarından Aslı Der 60. Kütüphane Haftası Etkinliği kapsamında, Ahmet Telli
Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde okurlarıyla buluşuyor. Felsefeyle ustaca harmanladığı fantastik romanlarıyla
çok sevilen yazar, yüz binlerce çocuğun unutulmazları arasına giren “Küçük Cadı Şeroks” dizisiyle dilin önemi,
düşlerin gücü ve iletişimin değeri gibi konularda her yaştan okuru düşündürüyor.
Tarih : 28 Mart Perşembe
Saat : 16.00
Yaş sınırı : 9-12
Yer : Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi
Ücretsiz
KÜTÜPHANE HAFTASI
Aslı Der
54 www.kultursanat.atasehir.bel.tr www.atasehir.bel.tr 55

ÇOCUK TİYATROLARI
DÜNYA BİZİM EVİMİZ
Bosch Çevre Tiyatrosu & Sadri Alışık Kültür Merkezi
Dünya Bizim Evimiz, doğayı felaketten kurtaran çocukların ve hayvanların masalıdır.
Kahramanlarımız; Eylül, Toprak, Mirket, Kurt, Karga ve Papağandan dünyanın neresinde olursa olsun insanların
doğaya verdiği zararın pesinden giderler. Kahramanlarımıza dünyanın dört bir tarafından yardım istekleri gelir.
Rusya, Hindistan, Afrika, Kutuplar...
Kahramanlarımız nereye gideceklerine karar veremez, üstelik bu defa sorunun ne olduğunu da bilmezler. Elbette
danışacakları biri vardır; Ulu Çınar.
Eylül, Toprak ve hayvanlar ulu çınarın tavsiyelerini dinleyerek Trenle Hindistan’a, gemiyle kutuplara uzanan bir
yolculuğa çıkar. Bu yolculukta tüm problemleri birbirine bağlayan ana konuyu keşfederler; Küresel Isınma...
Bu serüvende kahramanlarımıza Kanguru, Keçi, yerli çocuklar ve elbette Kutup Ayısı da eşlik eder. Bu felaketi
düzeltmek kolay olmayacaktır... Ama kahramanlarımızın her zaman olduğu gibi yine bir çözümleri vardır.
İnsanları bilinçlendirmek! Ve bunun içinde dünyadaki tüm çocuklar ve tüm hayvanlar birlik olurlar. Bakalım
yetişkinler çocukların ve hayvanların yardım seslerini duyacaklar mı?
Yazan ve yöneten : Yiğit Pakmen
Oyuncular : Sena Mollaahmetoğlu, Aral Çolak, Numan Direkçi, Çisil Ertürk, İlay Duyan,
Aslı Çalı, Arda Can, Ömür Kurşun
Müzik Tasarım : Gürkan Çakıcı
Koreografi : Fethi Arda Ergül
Dekor Tasarım : Merve Yörük
Kostüm Tasarım : Gül Geçer
Yardımcı Asistanlar : Büşra Tezcan
Ses-Işık : Emir Furkan Çavdar
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Tarih : 3 Mart Pazar
Tek Perde : 45 dk.
Saat : İlk seans 12.00 – İkinci seans 14.00
Yaş Sınırı : 4 yaş ve Üzeri
Yer : CSEM
www.atasehir.bel.tr 59
Tarih : 24 Mart Pazar
Saat : İlk seans 12.00 – İkinci seans 14.00
Yer : MSKM
Ücretsiz - biletli
ÇOCUK TİYATROLARI
ŞAŞKIN KORSAN
Ada Tiyatro
Bir zamanlar Mutluluk Ülkesinde yaşayan bir prenses varmış, bu prenses herkese mutluluk dağıtırmış. Bir gün
kendi ülkelerinde mutsuz olan ve mutluluk arayan korsanlar, mutlu olabilmek için prensesi kendi ülkelerine
götürmek istemişler. Prensesi çok seven Şaşkın ise arkadaşlarını toplayarak prensesi tekrar geri getirmenin
yollarını aramaya başlamışlar
Yazan ve yöneten : Kerem Murkurt
Oyuncular : Kerem Murkurt, İrem Ekicier ve Kuklalar
Ses - Işık : Hakan Akansu
Grafik Tasarım : Oğuzhan Arslantürk
Kostüm Tasarım : Zerrin Murkurt
Yardımcı Asistanlar : Burak Tekin
Tarih : 10 Mart Pazar
Tek Perde : 40 dk.
Saat : 12.00
Yaş Sınırı : 4 yaş ve Üzeri
Yer : CSEM
Bilet : Ücretli
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.atasehir.bel.tr 61
ÇOCUK TİYATROLARI
AT
Sahne Bazende
Bir çocuğun dijital dünya ile kendi düşsel dünyası arasındaki farkı deneyimlemesini anlatan sözsüz bir kukla
oyunudur.
Kahramanımız ona sunulan sanal gerçekliğin sınırlarını aşarak hayalleri ve ürettikleri aracılığıyla kendi değer
tasarımına ve özgürlüğe doğru eşsiz bir yolculuğa çıkar.
Yazan ve yöneten : Özlem Tokaslan
Proje Tasarım : Özlem Tokaslan
Öykü : Özlem Tokaslan-Dilek Tekintaş
Dramaturji : Dilek Tekintaş
Kukla ve Sahne Tasarımı : Candan Seda Balaban
Kukla Teknik Yönetmeni : Emre Saka
Özgün Müzik : Kurtuluş Cengiz
Işık Tasarım : Alev Topal
Masa Tasarım ve Realizatör : Serkan Kavurt
Oyuncular : Pınar Akgüney, Abdülhamit Mutlu
Teknik Sorumlu : Ra
Yardımcı Asistanlar : Açelya Dadalı
Tarih : 17 Mart Pazar
Tek Perde : 40 dk.
Saat : 12.00
Yaş Sınırı : 5 yaş ve Üzeri
Yer : CSEM
Bilet : Ücretli
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.atasehir.bel.tr 63
MINICRAFT
Köstekli 34 Tiyatro
Farklı diyarları görebilmek için mağaralarda geçit arayan Steve ve Alex eşsiz bir maceraya atılır. Bu macerada
birlikten kuvvet doğduğunu, takım çalışmasının önemini ve cesaretin en değerli şey olduğunu çok iyi bilen
Steve ve Alex köylüleri kurtarmak ve dünyadaki ağaçları korumak için geçidi kullanarak görülmemiş dünyaları
keşfedecek ve ender incisini bulacaklardır.
Yazan ve yöneten : Barış Eroğlu ve Burak Özen
Oyuncular : İrem Aydın, Barış Eroğlu, Burak Özen
Müzik Tasarım : Berkay Eroğlu
Koreografi : Barış Eroğlu
Dekor Tasarım : İrem Aydın
Kostüm Tasarım : İrem Aydın
Ses - Işık : Berkay Eroğlu
Tarih : 17 Mart Pazar
Tek Perde : 40 dk.
Saat : 12.00
Yaş Sınırı : 4 yaş ve Üzeri
Yer : MSKM
Bilet : Ücretli
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.atasehir.bel.tr 65
ÇOCUK TİYATROLARI
EINSTEIN DÂHİLERİN DÂHİSİ ÇILGIN FİKİRLERİN BABASI
Tiyatro Labirent
“Hem sevimli, hem komik hem de mucit. Tarihin en büyük fizikçisi ve sıra dışı zekâsıyla Dünya tarihini değiştiren
o adam. ‘Albert Einstein’ yani dâhilerin dâhisi, çılgın fikrîlerin babası. Maalesef günümüz çocukları bu sıra dışı
fizikçiyi yeterince tanımıyorlar. Dünya tarihinin en büyük zekâsının teorilerini, fikirlerini ve kuramlarını çocuklar
için derledik ve hatta onlar için bir tiyatro haline getirdik. Fizik, uzay, manyetizma, zaman ve hayal gücü Einstein’a
yardım ediyorlar. Projeksiyon ve görsellerle desteklediğimiz oyunumuz dijital tiyatro şeklinde tasarlanmıştır.
Haydi, çocuklar tarihin en sevimli ve en büyük dâhisi sizleri bekliyor”
Yazan ve yöneten : Tuncay Vicnelioğlu
Oyuncular : Tuncay Vicnelioğlu, Tuncer Çila, Abdullah Topal, Cansu Buldu, Uğurcan Söylemez
Müzik Tasarım : Ezgi Gürçay
Koreografi : Tuncay Vicnelioğlu
Dekor Tasarım : Aynur Vicnelioğlu
Kostüm Tasarım : Serap Beyaz
Yardımcı Asistanlar : Cansu Buldu
Tarih : 24 Mart Pazar
Tek Perde : 40 dk.
Saat : 12.00
Yaş Sınırı : 3 yaş ve üzeri
Yer : CSEM
Bilet : Ücretli
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.atasehir.bel.tr 67
ÇOCUK TİYATROLARI
Muhteşem Kedi Maurice
Usta yazar Terry Pratchett’ın ünlü eserinden uyarlanan film, serseri bir şehir kedisi olan Maurice’in maceralarını
ele alıyor.
Muhteşem Maurice, şehirde hayatına alışık serseri bir kedidir ve para kazanacağı bir düzenbazlık planı vardır.
Bunun için bulduğu şapşal kavalcıyı ve kavalcıya ait bir fare sürüsünü kullanacaktır. Planını uygulayacağı “Kötü
Şans” kasabasına vardıklarında onları büyük bir sürpriz beklemektedir.
Tarih : 9 Mart Cumartesi
Süre : 86 dk.
Saat : 12.00
Yer : MSKM Ücretsiz
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.atasehir.bel.tr 69
ÇOCUK SİNEMASI
Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş
Film, Bramble ve Briar’ın hikâyesini uzaya taşıyor.
Uzaydan düşen gizemli bir kübik nesne Bramble’a süper güçler verir - o ve Briar, uzaylı bir istilacıya ve kötü bir
orduya karşı Vick ile birlikte çalışır.
Tarih : 23 Mart Cumartesi
Süre : 86 dk.
Saat : 12.00
Yer : MSKM Ücretsiz
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.atasehir.bel.tr 71
ÇOCUK SİNEMASI
ETKİNLİK TAKVİMİ
2 Mart Cumartesi
Atölye – Düştepe Oyun Müzesi
Tuval Üzerine Akrilik Boya Atölyesi
1. seans: 13.00 2.seans: 14.30
Atölye - Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
Meraklı Arkeologlar Atölyesi
1. seans: 13.00 2.seans: 14.30
3 Mart Pazar
Atölye – Düştepe Oyun Müzesi
Çim Adam Atölyesi
1. seans: 13.00 2.seans: 14.30
Atölye - Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
Tuval Üzerine Akrilik Boya Atölyesi
1. seans: 13.00 2.seans: 14.30
Çocuk Tiyatrosu
Dünya Bizim Evimiz
CSEM
İlk seans: 12.00 2.seans: 14.00
6 Mart Çarşamba
Tiyatro
Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu ”Devri Havva Komedisi”
MSKM Saat: 20.00
7 Mart Perşembe
Konser
Ataşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür Evi Çok Sesli Türk Halk Müziği Kadın Topluluğu
MSKM Saat: 20.00
8 Mart Cuma
Sergi
Renklerin Sesi
İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi 8 - 18 Mart
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
72 www.kultursanat.atasehir.bel.tr
ETKİNLİK TAKVİMİ
9 Mart Cumartesi
Çocuk Sineması
Muhteşem Kedi Mourice
MSKM Saat: 12.00
Atölye – Düştepe Oyun Müzesi
Çılgın Renkler Çılgın Yüzler Atölyesi
1. seans: 14.00 2.seans: 15.15
Atölye - Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
Kısa Film Atölyesi
1. seans: 13.00 2.seans: 14.30
10 Mart Pazar
Atölye – Düştepe Oyun Müzesi
Kâğıttan Heykel Atölyesi
1. seans: 13.00 2.seans: 14.30
Atölye - Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
Bilim Atölyesi
1. seans: 13.00 2.seans: 14.30
Çocuk Tiyatrosu
Şaşkın Korsan
CSEM Saat: 12.00
11 Mart Pazartesi
Tiyatro
Eşyalı Kiralık
MSKM Saat: 20.30
14 Mart Perşembe
Film Buluşmaları
Turna Misali
MSKM Saat: 20.30
Çağdaş Sanat Buluşmaları: 39. Yılında Mine Sanat Galerisi
MSKM Rıfat Ilgaz Kitaplığı Saat: 20.30
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.atasehir.bel.tr 73
16 Mart Cumartesi
Atölye – Düştepe Oyun Müzesi
Müzik ve Origami Atölyesi
1. seans: 13.00 2.seans: 14.30
Atölye - Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
Minik Paleontologlar Atölyesi
1. seans: 13.00 2.seans: 14.30
17 Mart Pazar
Atölye – Düştepe Oyun Müzesi
Aslı Özcan ile Yaratıcı Okuma
Saat: 13.00
Atölye - Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
Masal Atölyesi
1. seans: 13.00 2.seans: 14.30
Çocuk Tiyatrosu
At
CSEM Saat: 12.00
Çocuk Tiyatrosu
MINICRAFT
MSKM Saat: 12.00
Tarih Okulu
Deniz Harekâtı Perspektifinden Çanakkale Cephesi
İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi Saat: 16.00
22 Mart Cuma
Film Buluşmaları
Bir Zamanlar Gelecek 2121
MSKM Saat: 20.30
Edebiyat Akşamları
“Ben Yazar Suat Derviş”- Suat Derviş Edebiyatı
MSKM Saat: 20.30
ETKİNLİK TAKVİMİ
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
74 www.kultursanat.atasehir.bel.tr
23 Mart Cumartesi
60. Kütüphane Haftası Etkinlik Programı - Behiç Ak ile Çocuk Romanları Üzerine
Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi Saat: 13.00
60. Kütüphane Haftası Etkinlik Programı - Edebiyatımızda 60 Yıl Necati Tosuner
MSKM Rıfat Ilgaz Kütüphanesi Saat: 16.00
Çocuk Sineması
Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş
MSKM Saat: 12.00
Atölye – Düştepe Oyun Müzesi
Süper Kahramanlar Nasıl Çizilir?
1. seans: 13.00 2.seans: 14.30
Atölye - Evrensel Değerler Çocuk Müzesi
Tohum Ekimi Atölyesi
1. seans: 13.00 2.seans: 14.30
24 Mart Pazar
60. Kütüphane Haftası Etkinlik Programı - Gelenekten Geleceğe Gülten Dayıoğlu ile Söyleşi
İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonu Saat: 14.00
Atölye – Düştepe Oyun Müzesi
Anahtarlık Yapım Atölyesi
1. seans: 13.00 2.seans: 14.30
Çocuk Tiyatrosu
Einstein Dâhilerin Dâhisi Çılgın Fikirlerin Babası
CSEM Saat: 12.00
Çocuk Tiyatrosu
Dünya Bizim Evimiz
MSKM
İlk seans: 12.00 2.seans: 14.00
25 Mart Pazartesi
60. Kütüphane Haftası Etkinlik Programı - ‘Kral Şakir’ le Kitap Aşkı bambaşka’
MSKM Saat: 16.00
ETKİNLİK TAKVİMİ
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.atasehir.bel.tr 75
26 Mart Salı
60. Kütüphane Haftası Etkinlik Programı - Dijital Çağda Kütüphaneler
Ahmet Telli Halk Kütüphanesi Saat: 16.00
Konser: Müzik Atlası
Cem Erdost İleri
MSKM Saat 20.30
28 Mart Perşembe
60. Kütüphane Haftası Etkinlik Programı - Aslı Der ile Küçük Cadı Şeroks’un Maceraları
Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi Saat: 16.00
ETKİNLİK TAKVİMİ
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
76 www.kultursanat.atasehir.bel.tr


 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2024, 23:44

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER