Ataşehir'de Her yaş ve herkes için Ataevleri

Her yaştan Ataşehirlinin kültür, sanat, sosyal ve eğitsel hayatına katkı sağlamak amacıyla kurulan Ataevlerinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Ataşehir'de  Her yaş ve herkes için Ataevleri
HABERİN GALERİSİ
Ataşehir Ataevleri 2016

Ataşehir Ataevleri 2016

Ataşehir'de  Her yaş ve herkes için Ataevleri
Her yaştan Ataşehirlinin kültür, sanat, sosyal ve eğitsel hayatına katkı sağlamak amacıyla kurulan Ataevlerinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.  

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Ataevleri, her yaştan vatandaşın ücretsiz olarak ulaşabildiği hizmetler sunuyor. 

Birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar eğitim gören tüm ilköğretim öğrencilerine; Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce gibi temel derslerde etütler verilen Ataevlerinde; yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik de TEOG Sınavı’na hazırlık ders desteği ve etüt programları yapılıyor. Aynı zamanda Ataevlerinde öğrencilerin ödev ve proje çalışmalarında öğretmen desteği ile bilgisayar kullanımı da sağlanıyor. 

Yetişkinlere yönelik ise ahşap boyama, el sanatları, deri işlemeciliği, tel kırma, iğne oyası, biçki dikiş, makine nakışı gibi hobi kurslarının verildiği Ataevlerinde; yine yetişkin okuma-yazma, anne-çocuk eğitimi, kadın sağlığı eğitimi, diksiyon, bilgisayar okuryazarlığı gibi kişisel gelişim kursları da düzenleniyor. 

Yetişkinlere yönelik ayrıca Halk Eğitim Merkezi ile yürütülen MEB onaylı bilgisayar, aşçılık, cilt bakımı, makyaj ve kuaförlük gibi meslek edindirme kursları da yine bu birimlerde devam ediyor.

Ataevlerinde sunulan hizmetler arasında psikologlar tarafından verilen danışmanlık hizmetleri de bulunurken, önemli gün ve haftalarda yetişkinlere ve çocuklara yönelik seminer, etkinlik, gezi, piknik gibi aktiviteler de hazırlanıyor.

30 Ağustos, Aşık Veysel, Ferhatpaşa, İnönü, Kayışdağı Lions, Mustafa Kemal Ataevleri Ataşehirli çocukların sanat, spor ve bilim ile iç içe büyümesini sağlayarak; yetişkinlerin yaşam kalitesini artırarak, bilgi, beceri ve danışmanlık hizmetleri sunarak yıl boyunca yararlanabilinen kültür ve sosyal dayanışma merkezleri olma yolunda her yıl daha fazla güçleniyor. 

Ataşehir Belediyesi Ataevlerinde güler yüzlü eğitmenler ve başarılı yöneticiler sayesinde Ataşehirliler için kaliteli ve başarılı hizmetler üretilmeye devam ediliyor.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109