Ataşehir'de Akülü sandalyeler için şarj istasyonları kuruldu

Ataşehir Belediyesi, akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar için Akü Dolum İstasyonları kurdu.

Ataşehir'de Akülü sandalyeler için şarj istasyonları kuruldu
 Ataşehir'de Aküsandalyeler için şarj istasyonları kuruldu
       

Ataşehir Belediyesi, akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar için Akü Dolum İstasyonları kurdu.
Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından akülü tekerlekli sandalyelerin güç ikmalini sağlamak amacıyla, İlçedeki 3 noktada Akü Dolum İstasyonu faaliyete geçirildi.
Akü Dolum İstasyonları sayesinde akülü sandalye kullanan vatandaşlar, en büyük korkularından biri olan yolda şarj bitmesi sorununu da artık yaşamayacak.
Aynı anda 3 aracın şarj olabildiği ve hızlandırılmış şarj sistemiyle 10-12 saat süren tam şarj süresini 3 saate indiren Akü Dolum İstasyonlarında, engelli vatandaşlar 15-20 dakikalık kısmi dolum yaparak da yollarına devam edebiliyorlar.
Yolda akülerinin bitmesi endişesini taşıyan yürüme engelli vatandaşların hayatlarına daha fazla katkıda bulunacak bu projeyle, akülü araç kullanan engelliler daha rahat ve özgür gezebilecek.




Akü Dolum İstasyon noktaları:
* Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi - Ataşehir Belediyesi İletişim Noktası yanı ATAŞEHİR
* Kayışdağı Mahallesi Akyazı Caddesi No:84 - Ataşehir Belediyesi Kayışdağı Lions Ataevi yanı ATAŞEHİR
* Mustafa Kemal Mahallesi 3404 Cadde - Deniz Gezmiş Parkı ATAŞEHİR
 
Engelli vatandaşların kendileri ne düşünüyor?
Ataşehir’de yeni hayata geçen Akü Dolum İstasyonları hakkında ilk değerlendirmeleri, akülü tekerlekli sandalye kullanan Nazile Ünsal’a sorduk.

Bize kısaca kendinizden, engelli durumunuzdan ve Akü Dolum İstasyonları hizmeti hakkındaki ilk izlenimlerinizden bahseder misiniz?

Merhaba, ismim Nazile Ünsal. 1965 Doğumluyum, 10 yaşında bir oğlum var. Onunla beraber yaşıyorum. 8 yıldır Ataşehir’de Barbaros Mahallesi’nde oturuyorum. Çocukken yanlış iğne uygulanması sebebiyle, yürüme yetimi kaybettim.

Bana bu akülü sandalyeyi Ataşehir Belediyesi verdi. Onun öncesinde tekerlekli sandalyem bile yoktu. Ataşehir Belediyesi 2009 yılında kurulduğunda bana bu akülü sandalyeyi hediye etti. Elektrikli sandalye olması sebebiyle yaşamımı kolaylaştırdı. Önceden protez ayakkabı kullanıyordum,  ama belediyemizin sağladığı elektrikli sandalye sayesinde sosyalleşmeye başladım, insan içine çıktım, toplantılara katılıyorum, kendi işimi kendim hallediyorum, dilediğim gibi dışarı çıkıp dolaşabiliyorum.  Belediyemize çok teşekkür ederim.

Tekerlekli sandalyenizi nasıl şarj ediyorsunuz?
Evden priz yardımıyla şarj etmeye çalışıyordum, ama sürekli sorun yaşıyordum. Çünkü şarj aletinin aparatını bulmak çok zor oluyor, alıyorum kullanmada sıkıntı yaşıyorum. Bazen komşulardan bulmaya çalışıyordum. Çok zor durumda kaldığım zamanlarım olmuştur.

Tekerlekli Sandalye şarj İstasyonlarını denediniz mi?
Evet, gerçekten bu istasyonlar bize çok yardımcı oluyor. Artık dilediğim gibi istediğim zaman gelip doldurabileceğim. Ancak, bu istasyonların sayılarının artmasını istiyoruz, her mahalleye konulmasını talep ediyoruz. Bu güzel hizmetin tüm belediyelere örnek olmasını isterim. Belediyemizden çok memnunum, bu güzel hizmet için çok teşekkür ederim.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109